Gå videre til innhold
Ford SYNC 3 lanseres i Norge – med norsk stemmestyring

Pressemelding -

Ford SYNC 3 lanseres i Norge – med norsk stemmestyring

For mer informasjon, bilder, videoer etc se vår digitale pressemappe: http://mwc2016.fordpresskits.com (går "live" 21.02.16 klokken 19.30).

--------------------------------------------

Ford lanserer nå SYNC 3 - en ny generasjon av infotainmentsystemet SYNC, der sjåføren bl.a. kan kontrollere sin tilkoblede smarttelefon, musikkanlegg, navigasjon og klima med stemmekommandoer.

SYNC 3 har en ny 8‑tommers berøringsskjerm og en ny prosessor som er 10 ganger raskere enn forrige generasjon. Designet er også mer oversiktlig og mer intuitivt enn tidligere. En annen viktig nyhet for norske kunder er at SYNC 3 vil være tilgjengelig på norsk - både teksten på skjermen og stemmekontrollen*. SYNC 3 vil da også kunne lese opp tekstmeldinger fra mobiltelefonen på norsk eller vise tekstmeldingen på den 8-tommers berøringskjermen.

Ved å trykke inn en knapp og for eksempel si “Jeg trenger en kopp kaffe", “Jeg trenger bensin” eller “Jeg må parkere" kan sjåføren finne nærliggende kaféer, bensinstasjoner og parkeringshus. SYNC 3 viser så veien til målet ved hjelp av navigasjonssystemet.

SYNC 3 vil bli vist for første gang på Mobile World Congress i Barcelona på nye Ford Kuga, som vil bli lansert under arrangementet. Ford vil også presentere nye apper for systemet, som kan stemmeaktiveres med SYNC AppLink, og som gjør det mulig for sjåføren å vise apper fra mobilen direkte på berøringsskjermen i bilen. SYNC 3 lanseres i sommer på Mondeo, S-MAX og Galaxy, og senere i 2016 på flere modeller.

- Utformet for å ligne på moderne smarttelefoner, med en intuitiv berøringsskjerm med sveipebevegelser og zoom-funksjon, vil SYNC 3 gi kundene en opplevelse som er meget lik den de kjenner fra sin smarttelefon. SYNC 3  er raskere og har et grafisk grensesnitt som er mer intuitivt og enklere å lese. Og kanskje aller viktigst, med mulighet for bruk av norske stemmebeskjeder øker brukervennligheten for norske kunder markant, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos den norske Ford-importøren.

Å være tilkoblet på en ny måte

Ford SYNC gjør det allerede i dag mulig å styre en rekke vesentlige funksjoner for sjåføren - på mer enn 15 millioner kjøretøy - over hele verden. Med SYNC 3 har Ford lyttet til over 22.000 kommentarer og i tillegg utnyttet innsikt oppnådd fra forskningsklinikker og markedsundersøkelser for å sikre at den nye versjonen er det hittil mest kundeorienterte systemet.

Ved å forenkle kundeopplevelsene er funksjonene kundene bruker oftest - som navigasjon, lyd og telefon - plassert oversiktlig på én linje med store ikoner. I tillegg er systemet ytterligere forbedret gjennom økt prosessorkapasitet, og en reduksjon av antall trinn som må utføres for en kommando. For eksempel er Navigasjonssystemet i SYNC 3 forenklet med en søkefunksjon hvor brukeren kan skrive inn en adresse, navn, postnummer, etc. i ett og samme felt. Systemet vil da søke på samtlige parametere og finne adressen brukeren ønsker vesentlig raskere.

Eiere av SYNC 3-utstyrte Ford-modeller vil ha flere muligheter for hvordan de får tilgang til sin smarttelefon i bilen. IPhone-brukere kan aktivere Apple CarPlay** og Android™-brukere Android Auto™**, to grensesnitt som er bygget spesielt for disse smarttelefonene. Systemet er også kompatibelt med «Siri» for iPhone, mens oppdateringer er tilgjengelig via Wi-Fi. Så snart et kjøretøy er klarert for tilgang til et hjemmebasert Wi-Fi-nettverk i en kundes oppkjørsel eller garasje, kan det automatisk laste ned oppdateringer.

Pionerarbeid med nye apper

Fords SYNC AppLink-teknologi - som ble lansert i Europa i 2013 - har allerede gjort det mulig for sjåførene å stemmeaktivere et vidt spekter av smarttelefonapper, inklusive Spotify, Audioteka, Cityseeker, Eventseeker, Glympse, Goal Live Scores, Roald Dahls lydbøker, Soundtracker, osv.

SYNC 3 vil via Applink kunne kobles til Ford Service App hvis kunden har lastet ned appen til sin mobiltelefon. Gjennom Ford Service App kan sjåførens få nettbasert trafikkinformasjon på navigasjonskartene for bedre å kunne planlegge og tilpasse en reise i henhold til gjeldende trafikkforhold***.

Ford vil i løpet av 2016 gjøre flere apper tilgjengelig for SYNC 3

# # #

* Nye språk for SYNC 3 inkluderer norsk, svensk, dansk, tsjekkisk og polsk. De bygger på de europeiske språkene som allerede er tilgjengelig for SYNC: Hollandsk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk, tyrkisk og engelsk

**Apple CarPlay er tilgjengelig i følgende Europeiske markeder:

Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Russland, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, Tyskland, Tyrkia og Østerrike.

**Android Auto er tilgjengelig i følgende Europeiske markeder: Frankrike, Irland, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland

Android og Android Auto er varemerker for Google Inc.

***Vil bli tilgjengelig i løpet av 2016.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518
Geir Haugaard

Geir Haugaard

Markedsdirektør

Relatert innhold

Ford øker flåten av selvkjørende biler med tregangeren og akselerer veitesting av sensorer og programvare

Ford øker flåten av selvkjørende biler med tregangeren og akselerer veitesting av sensorer og programvare

Ford øker testflåten av selvkjørende Ford Fusion Hybrid med tregangeren – gjør den til bilindustriens største – og vil ta i bruk en ny generasjon sensorteknologi etterhvert som selskapet akselererer utviklingsplanene for selvkjørende biler. I år vil Ford øke testflåten med 20 selvkjørende Fusion Hybrid, slik at det i alt vil være ca 30 selvkjørende biler som skal testes på offentlig vei.

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser  bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Å befinne seg i en trafikkork kan være slitsomt og kjedelig. Men det er nøyaktig hva europeiske bilførere gjør gjennomsnittlig 30 timer pr. år.* Ford utvikler nå teknologi som kan gjøre køkjøring til en langt mer avslappende opplevelse. Ford køkjøringsassistent sørger for at bilen automatisk forblir i midten av kjørebanen og bremser og akselererer for å holde følge med forankjørende bil.

Ford er verdens første bilprodusent som tester selvkjørende biler i simulert bytrafikk

Ford er verdens første bilprodusent som tester selvkjørende biler i simulert bytrafikk

Ford er den første bilprodusenten i verden som tester selvkjørende kjøretøyt på Mcity – et fullskala simulert bymiljø som er bygget opp av og ved University of Michigan. Mcity gjør det mulig å teste Fords selvkjørende bilflåte i realistiske trafikksituasjoner der man kan finjustere nye teknologier under trygge forhold, sier Raj Nair, ansvarlig for global produktutvikling i Ford Motor Company.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no