Gå videre til innhold
Ford begynner testing av selvkjørende biler på offentlig vei i California

Pressemelding -

Ford begynner testing av selvkjørende biler på offentlig vei i California

For mer informasjon. flerebilder/videoer se: https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2015/12/15/ford-to-begin-autonomous-vehicle-testing-on-california-roads.html

Selvkjørende Ford Fusion Hybrid vil begynne å rulle på veiene i California neste år i forbindelse med videreutviklingen av Fords forsknings- og innovasjonssenter Palo Alto.

Ford er nå offisielt en del av Californias testprogram for selvkjørende biler, som åpner opp for testing av slike biler på offentlig vei. Testingen er et skritt videre i Fords 10-års utviklingsprogram for selvkjørende biler og et nøkkelelement i Ford Smart Mobility, som vil ta selskapet videre hva gjelder mobilitet, selvkjørende biler – og ikke minst med tilhørende data og analysegrunnlag.

Fords forsknings- og innovasjonssenter Palo Alto er ett av bilindustriens største forskningssentre med over 100 forskere og ingeniører. Forskningslaboratoriet ble åpnet i januar og utvider Fords tilstedeværelse i Silicon Valley, som går tilbake til 2012.

80% av Palo Alto-teamet kom til Ford fra teknologisektoren mens de resterende 20% er Ford-ansatte fra USA, Tyskland, Kina og Australia, med ekspertise på bilkonstruksjon og design.

- Vårt Palo Alto-team har brukt forskning og innovasjon til å utforske og utvikle fremtidige mobilitetsløsninger, sier Mark Fields, toppsjefen i Ford Motor Company. - Vi tiltrekker oss talenter fra hele verden til vårt team i Silicon Valley, medarbeidere som ønsker å gjøre hverdagen enklere ved å endre måten mennesker beveger seg på.

Avanserte eksperimenter

Ford har utvidet sin avdeling i Silicon Valley fra 15 personer til et forsknings- og utviklingssenter med over 100 ansatte. Forskning som laboratoriet har utført i år omfatter blant annet:

  • Virtuelle tester av selvkjørende biler: Studiet muliggjør virtuelt samspill mellom selvkjørende biler og fotgjengere, og gjenskaper situasjoner fra den virkelige verden for bedre å forstå og utvikle svar på noen av de uventede situasjoner som kan skje på veien.
  • Sensorer på selvkjørende biler oppdager og følger objekter i siktområdet foran bilen og setter sammen informasjon for å skape et 360-graders bilde av bilens omgivelser – inklusive gateskilt, andre kjøretøy og til og med fotgjengere.

Kamerabasert fotgjengeroppdagelse: Kamerasensorer virker som bilens øyne og gjør det mulig for et kjøretøy å "se" og føle en fotgjenger.

  • Datastyrt helsetjeneste: Gjennom datainnsamling fra Ranger pickups og motorsykler utstyrt med OpenXC-teknologi arbeider Ford sammen med Riders for Health for å samle inn GPS-data og kartkoordinater for å effektivisere levering av vaksiner og medisiner til mennesker på den afrikanske landsbygda.

Ford vil utvide sitt strategiske forskningssamarbeid med Stanford-universitetet ytterligere i 2016, med 13 prosjekter som dekker alle deler av Ford Smart Mobility.

- Ved å ha en tydelig tilstedeværelse i Silicon Valley vil vi kunne akselerere vår forskning innenfor et vidt spekter av teknologier og bruke vår innsikt til å skape mobilitetsløsninger for den virkelige verden, sier Ken Washington, Fords visepresident for forskning og avansert konstruksjon.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no