Gå videre til innhold
Ford er verdens første bilprodusent som tester selvkjørende biler i simulert bytrafikk

Pressemelding -

Ford er verdens første bilprodusent som tester selvkjørende biler i simulert bytrafikk

Flere bilder finner du her; https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2015/11/13/ford-first-automaker-to-test-autonomous-vehicle-at-mcity.html

Ford er den første bilprodusenten i verden som tester selvkjørende kjøretøy på Mcity – et fullskala simulert bymiljø som er bygget opp av og ved University of Michigan.

- Mcity gjør det mulig å teste Fords selvkjørende bilflåte i realistiske trafikksituasjoner der man gjentatte ganger kan finjustere nye teknologier under trygge forhold, sier Raj Nair, ansvarlig for global produktutvikling i Ford Motor Company. - Dette er et viktig skritt videre for å gjøre millioner av menneskers liv enklere og forbedre deres mobilitet - slik Henry Ford gjorde for 112 år siden.

Ford har testet selvkjørende biler i over 10 år og utvider nå testingen til et variert spekter av veier og realistiske nabolag på Mcity for å akselerere forskningen på avanserte sensorteknologier.

Ford Fusion Hybrid selvkjørende forskningskjøretøy kombinerer dagens sjåførassistanseteknologier som fremoverrettede kameraer, radar og ultrasoniske sensorer, og legger til fire LiDAR-sensorer for å skape et sanntids 3D-kart av kjøretøyets omgivelser.

Virkelighetstesting på en helt ny måteMcity åpnet i juli 2015. Dette fullskala-bymiljøet gjør det mulig å skape réelle trafikksituasjoner – som å kjøre på rødt lys – som ikke kan prøves ut på offentlige veier. Klikk for å se Fusion Hybrid selvkjørende forskningskjøretøy bli testet i Mcity.

ANIMERT GIF: Ford Fusion Hybrid selvkjørende forskningskjøretøyHøyreklikk for å laste ned
Det er gatelys, trafikklys, fotgjengeroverganger, kjørefelter, nedbygde fortau, sykkelstier, trær, fortau, trafikkskilt, utstyr for trafikkstyring – til og med utstyr for regulering av veiarbeid. Her blir Ford Fusion Hybrid selvkjørende forskningskjøretøy testet på en rekke veityper - fra betong, asfalt og simulert brostein til grusveier. Bilen kan også kjøre ut på to-, tre- og firefelts veier, på- og avkjøringsramper, rundkjøringer og tunneler.

- Hensikten med Mcity er at vi får en skaleringsfaktor. Hver kilometer som kjøres kan representere 10, 100 eller 1000 km kjøring på vei der det pakkes inn vanskelige trafikksituasjoner, sier Ryan Eustice, professor ved University of Michigan.

Ford avdekket sitt Fusion Hybrid selvkjørende forskningskjøretøy i 2013 i et forsøk på å utvikle sensorsystemer slik at disse teknologiene kunne integreres i Fords neste generasjon kjøretøy. Tidligere i år opplyste Ford at de flyttet sin forskningsinnsats med hensyn til selvkjørende kjøretøyteknologi til det neste utviklingstrinnet, til en avansert konstruksjonsfase. Teamet arbeider for å gjøre sensors- og datateknologier tilgjengelig for produksjon samtidig som de fortsetter å teste og forbedre algoritmene.

Ford tilbyr i dag en full portefølje av selvkjørende teknologier og de mest tilgjengelige sjåførassistanseteknologiene i en rekke ulike modeller både i USA og Europa.

Ved siden av å bli testet i Mcity og på offentlige veier og gater har Fords selvkjørende flåte av kjøretøy vært testet på selskapets utviklingsfasiliteter i Dearborn og Romeo i Michigan.

- Vi er glade for å kunne ønske Ford velkommen som den første bilprodusenten som tar i bruk Mcity for å teste selvkjørende kjøretøy, sier Peter Sweatman, direktør for Mobility Transformation Center. - Mcity tilbyr et unikt og realistisk testmiljø som vil hjelpe Ford til å akselerere utviklingen av sine selvkjørende teknologier samtidig som de bygger videre på eksisterende forskningssamarbeid med University of Michigan.

Endring av måten verden beveger seg på: Ford Smart MobilitetSelvkjørende kjøretøy er ett av elementene i Ford Smart Mobility, Fords plan for å levere mobilitet, selvkjørende kjøretøy og en forenklet kundeopplevelse.

Med Ford Smart Mobilitet vil selskapet nok en gang endre måten verden beveger seg på for å gjøre menneskers liv bedre - ved å bruke innovasjoner og avanserte teknologier i hele sitt virksomhetsområde for å møte verdens største transportutfordringer. Som Henry Ford gjorde for 112 år siden.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser  bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Å befinne seg i en trafikkork kan være slitsomt og kjedelig. Men det er nøyaktig hva europeiske bilførere gjør gjennomsnittlig 30 timer pr. år.* Ford utvikler nå teknologi som kan gjøre køkjøring til en langt mer avslappende opplevelse. Ford køkjøringsassistent sørger for at bilen automatisk forblir i midten av kjørebanen og bremser og akselererer for å holde følge med forankjørende bil.

Ford øker flåten av selvkjørende biler med tregangeren og akselerer veitesting av sensorer og programvare

Ford øker flåten av selvkjørende biler med tregangeren og akselerer veitesting av sensorer og programvare

Ford øker testflåten av selvkjørende Ford Fusion Hybrid med tregangeren – gjør den til bilindustriens største – og vil ta i bruk en ny generasjon sensorteknologi etterhvert som selskapet akselererer utviklingsplanene for selvkjørende biler. I år vil Ford øke testflåten med 20 selvkjørende Fusion Hybrid, slik at det i alt vil være ca 30 selvkjørende biler som skal testes på offentlig vei.

Ikke noe lys? Ikke noe problem! Fords selvkjørende forskningsbiler har sensorer som ser i mørket

Ikke noe lys? Ikke noe problem! Fords selvkjørende forskningsbiler har sensorer som ser i mørket

Forleden, etter mørkets frembrukk, navigerte en selvkjørende Ford Fusion Hybrid forskningsbil langs øde veier og gjennomførte oppgaver som ville ha vært risikable med et menneske bak rattet. Kjøringen fant sted i stummende mørke på en av Fords testbaner, og markerte neste milepæl i selskapets reise mot å kunne levere fullt ut selvkjørende biler til kunder rundt om i verden.

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no