Gå videre til innhold
Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser  bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Pressemelding -

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

For mer informasjon, flere bilder og videoer se; http://innovationworkshop.fordpresskits.com/

I år har Ford lansert Ford Smart Mobility, selskapets plan for å levere mer avansert teknologi hva gjelder konnektivitet, mobilitet og autonome kjøretøy som skal gjøre livet til millioner av mennesker enklere og bedre.

Køkjøringsassistent

Å befinne seg i en trafikkork kan være slitsomt, stressende og kjedelig. Men det er nøyaktig hva europeiske bilførere gjør gjennomsnittlig 30 timer pr. år.* Ford utvikler nå teknologi som kan gjøre køkjøring til en langt mer avslappende opplevelse.

Ford køkjøringsassistent sørger for at bilen automatisk forblir i midten av kjørebanen og bremser og akselererer for å holde følge med forankjørende bil.** Systemet hører til i en rekke halvautonome sjåførassistanseteknologier som Ford i øyeblikket utvikler.

Køkjøringsassistenten aktiveres enkelt ved å trykke inn en knapp når sjåføren møter på kø. Systemet identifiserer posisjonen til forankjørende bil med en radar montert i grillen og observerer veimerkingen med et kamera i frontruten.

Sjåføren kan selv overta styringen av bilen ved å bruke pedalene, dreie på rattet eller bruke blinklyset. Systemet overvåker regelmessig sjåførens bruk av rattet, og ved manglende bruk av rattet vil det gis visuelle og akustiske varsler. Avhengig av kjøretøyets hastighet og posisjon vil frekvensen på advarslene variere. Sjåføren vil imidlertid fortsatt måtte overvåke situasjonen utenfor kjøretøyet og på ethvert tidspunkt være klar til å ta tilbake kontrollen.

Køkjøringsassistenten benytter en kombinasjon av to teknologier som Ford har under utvikling, Adaptiv Cruisekontroll med Stop & Go og Kjørefeltsentrering.

Ved å trykke inn en knapp vil Adaptiv Cruisekontroll med Stop & Go ta i bruk radar- og kamerainformasjon for å registrere posisjonen og avstanden til forankjørende bil. Den reduserer hastigheten i forhold til saktekjørende biler foran, eventuelt helt ned til en full stopp, og akselerer tilbake til ønsket hastighet når trafikken løser seg opp.**

Kjørefeltsentrering hjelper sjåføren til å holde bilen midtsentrert i eget kjørefelt. Denne teknologien bygger på Fords eksisterende Lane Keeping Aid-teknologi.

- Enten du bor i et område som jevnlig har saktegående køer eller fra tid til annen beveger deg inn i områder med slike trafikkforhold vil køkjøringsassistenten gjøre slike situasjoner mindre stressende for sjåføren, sier markedsdirektør Geir Haugaard hos den norske Ford-importøren.

Fjernstyrt parkering

Fjernstyrt parkering bygger på Parkeringsassistenten, som er tilgjengelig på flere av dagens Ford-modeller, og Fullassistert Parkeringshjelp, som er neste generasjon parkeringsteknologi som kontrollerer styring, giring og kjøring fremover og bakover for å muliggjøre parkering ved hjelp av en fjernkontroll.

Kjøretøystørrelser har økt med opptil 25% i løpet av de siste 40 årene, mens i mange parkeringshus er størrelsen på parkeringsplassene uendret.****

Fjernstyrt parkeringsassistanse vil gjøre det enklere for sjåføren å kjøre inn i parkeringslommer i trange parkeringshus. Slike systemer vil også optimalisere parkeringsplassene i byområder med stor biltetthet. Med en fjernkontroll vil sjåføren for eksempel kunne starte og kjøre bilen ut av en parkeringslomme der andres parkering har gjort det umulig å komme seg inn eller ut av bilen.**

# # #

* http://inrix.com/scorecard/key-findings-us/#key-findings-europe

** Vil bli tilgjengelig i kjøretøy med PowerShift automatisk giring

**** https://www.accidentexchange.com/aboutus/news/CarPark-prangs-29102012

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no