Følg Ford Motor Norge AS

Nytt Ford-laboratorium integrerer digitale «gadgets» og biler: Ford vil knytte helsedata til sikkerhetsteknologi

Pressemelding   •   jan 12, 2016 15:20 CET

Forbindelsen mellom hva du har på deg og hva du kjører er styrket med hjelp fra Fords nye forskningslaboratorium, der vitenskapsmenn og ingeniører arbeider for bedre å integrere bærbare og digitale «gadgets» og kjøretøy for å sikre at sjåføren er trygg bak rattet.

- Etterhvert som forbrukerne i stigende grad tar i bruk smartklokker, smartbriller, pulsklokker og fitness bånd håper vi å kunne utvikle applikasjoner som integrerer disse apparatene til å forbedre funksjonalitet og sjåførens personlige sikkerhet, sier Gary Strumolo, global manager for vehicle design and infotronics, Ford Research and Advanced Engineering.

Forskerne ved det nye laboratoriet ser på mulighetene for å koble vital helseinformasjon til kjøretøyteknologier, inklusive funksjoner som LaneKeeper og blindsoneinformasjonssystem.

LaneKeeper kan for eksempel gjøres mer følsom hvis en smartklokke sender data til kjøretøyet om at sjåføren ikke fikk nok søvn natten før. Eller, hvis sjåførens hjerteslag øker fordi trafikken tetner til kan avstanden mellom kjøretøyene økes gjennom teknologier som Adaptiv Cruise-kontroll eller Blindsoneinformasjonssystem.

- Digitale «gadgets» integrert med kjøretøyets teknologi gjør det mulig for mer presis biometrisk data som kontinuerlig kan kommunisere og varsle aktive sikkerhetssystemer - om å bli mer følsomme - hvis sjåføren viser tegn til svekket helse eller oppmerksomhet, sier Strumulo.

App-utfordring

Denne vinteren arrangeres det en konkurranse for app-utviklere sponset av Ford og Henry Ford Health System som søker innovativ teknologi for å måle helsetilstanden til en person i et kjøretøy.

Med denne utfordringen inviterer Ford og HFHS-utviklere til å sende inn konsepter som bruker kjøretøy og bærbare «gadgets» som komponenter for å skape et effektivt helse- og velværeprogram for kunder og pasienter av alle aldre og tilstander.

Innlevering starter 20. januar og finalistene i den første fasen vil bli offentliggjort i mars. Vinnerappene vil bli belønnet med totalt $10,000 i premier.

Selvkjørende kjøreopplevelse

Evnen til å måle våkenhet og helsetilstand inkluderer blodtrykk, blodglukose og puls via trådløs teknologi som også vil kunne trekke store fordeler av selvkjørende biler.

Fords laboratorium for digitale «gadgets» undersøker måter å sende signaler til en person i en selvkjørende bil og varsle sjåføren om at vedkommende må ta tilbake den manuelle kontrollen over kjøretøyet. Signaler kan variere fra risting i håndleddet til lydsignal eller blinkende lys i dashbordet for eksempel ved kjøring gjennom et veiarbeidsområde eller der det har skjedd en trafikkulykke.

Stemmestyrt kundeopplevelse

Ford tester også stemmestyring av smartklokker gjennom MyFord mobilapp, som gir sjåføren mulighet til å fjernstarte, låse, låse opp eller finne frem til hvor bilen er parkert via en smarttelefon og klokkeapp. Laboratoriet integrerer stemmekommandoer til appen slik at smartklokkeeiere kan bruke disse funksjonene uten å berøre telefon eller klokke.

Kundene kan bruke smartbriller samtidig som de besøker en forhandler der de for eksempel kan se ytterligere informasjon om en bil de er interessert i å vite mer om. Tagger på utstilte biler kan gi et bredt spekter av funksjoner, fra tekniske spesifikasjoner til en virtuell prøvekjøring.

- Vi evaluerer mange forskjellige bærbare og digitale «gadgets» og applikasjoner, sier Strumulo. - Potensialet innen dette området er grenseløst, fra å sørge for at Ford-sjåførene er sunn og trygg bak rattet til å gi dem en enda bedre opplevelse hos den lokale Ford-forhandleren.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.