Følg Ford Motor Norge AS

Nye Transit: Klargjort for vinterstormer!

Pressemelding   •   nov 25, 2016 13:54 CET

Når de kraftige vindkastene treffer bilen er det ekstra utfordrende å kjøre en høy bil - spesielt på motorveien. Dette gjør Ford noe med!

Når de kraftige vindkastene treffer bilen er det ekstra utfordrende å kjøre en høy bil - spesielt på motorveien. Dette gjør Ford noe med!

Alle nye Ford Transit og Transit Custom kommer nemlig med et nytt system som hjelper deg når kraftige vindkast eller turbulens fra en stor lastebilskaper ustabilitet i bilen.

- Ingen liker følelsen av at bilen blir tatt av et kraftig vindkast eller turbulensen når du passerer et stort vogntog i bevegelse. Den nye teknologien bidrar til å gjøre motorveikjøring mindre stressende for Transit-sjåfører, spesielt på de mørke og stormfulle vinterdagene, sier Johnny Løvli, salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

Les: Nå kommer Ford med ekstremværlys

Sidevindstabilisator er en avansert funksjon som ble utviklet av Fords ingeniører. Den fungerer ved forsiktig å bremse ned hjulene på den ene siden av bilen. Slik blir effekten av sidevindkast på kjøretøyet redusert.

Superraske sensorer aktiverer systemet

Når kjøretøyets hastighet er over 80 km/t overvåker sidevindstabilisatoren bilens stabilitet med sensorer mer enn 100 ganger hvert eneste sekund. Hvis et plutselig vindkast blir oppdaget, aktiveres funksjonen på mindre enn 200 millisekunder. Det er tiden det tar en friidrettssprinter å reagere på startpistolen!

Les også: Fords værfabrikk garanterer hvit jul!

Fords ingeniører testet det nye systemet på en spesiell testbane som bruker kraftige vifter til å skape vindhastigheter på opptil 80 km/t, samt langs kysten av Nederland – som er beryktet for sine sterke vinder.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.