Gå videre til innhold
Snart kan det bli slutt på rødt lys!

Pressemelding -

Snart kan det bli slutt på rødt lys!

Nå kan det endelig bli slutt på å treffe på rødt lys ved hvert eneste lyskryss. Ford prøver ut en ny teknologi som gjør at bilen kjører på en «bølge av grønne lys» uten at du trenger å foreta deg noe som helst.

Se for deg at du kan komme deg til jobb, levere barna i barnehagen eller gjøre unna shoppingen i byen uten å treffe på et eneste rødt lys. Årlig bruker britiske sjåfører i gjennomsnitt to dager nettopp på å vente på at rødt lys skal bli grønt.

- Som sjåfør er det utrolig irriterende å ende opp med å måtte stoppe for røde lys i hvert eneste lyskryss. Når sjåføren får hjelp til å treffe "en bølge av grønne lys" blir kjøreturen både mer smidig, trafikkflyten blir bedre og utslippet av miljøskadelig CO2 og drivstofforbruket går ned, sier ansvarlig for førerstøttesystemer i Ford Research and Advanced Engineering, Christian Ress.

I et samarbeid med UK Autodrive, Storbritannias største prosjekt for selvkjørende biler, tester Ford nå ut denne teknologien både på offentlig vei og på lukket bane i Milton Keynes og Coventry. Forsøkene vil strekke seg over en periode på to år.

«Green Light Optimal Speed Advisory», som Ford-teknologien kalles, bruker informasjon fra trafikklysene for å sørge for optimal hastighet for å treffe "en grønt lys-bølge".

Det er en Ford Mondeo hybridvariant som brukes i testforsøket. På denne modellen jobbes det også intenst med nye automatiske bremsesystemer. Disse skal redde deg selv om nedbremsingen skjer over 500 meter foran deg og du med det blotte øyet ikke ser faren.

Artikkelen fortsetter under videoen

Teknologier som testes i prosjektet neste år hjelper også bilen med å se kjøretøy som blokkerer veibanen langt foran. Den ser og advarer mot utrykningskjøretøy, og systemet vil automatisk prioritere kjøretøy som kommer inn i kryss uten lysregulering eller skilt.

Tidligere i høst ble det kjent at Ford vil masseprodusere en selvkjørende bil uten verken ratt, bremser eller gasspedal.

Ford satser på å ha den selvkjørende bilen klar i 2021. Den skal produseres i et høyt volum og settes inn i kommersiell drift, enten som en selvkjørende drosje eller i et bildelingskonsept. 

Forsøkene i England er et ledd i dette prosjektet. 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no