Gå videre til innhold
I løpet av fem år vil Ford masseprodusere en selvkjørende bil uten verken ratt, bremser eller girpedal.
I løpet av fem år vil Ford masseprodusere en selvkjørende bil uten verken ratt, bremser eller girpedal.

Pressemelding -

Nå kommer Ford uten ratt og pedaler!

I løpet av fem år vil Ford masseprodusere en selvkjørende bil uten verken ratt, bremser eller gasspedal.

Det ble kjent på en pressekonferanse Ford holdt i California, USA, tidligere i dag.

Ford satser på å ha den selvkjørende bilen klar i 2021. Den skal produseres i et høyt volum og settes inn i kommersiell drift, enten som en selvkjørende drosje eller i et bildelingskonsept.

- Det neste tiåret vil bilindustrien preges av selvkjørende biler. De vil få like stor innflytelse på samfunnet som da Ford begynte å produsere biler på samlebånd for hundre år siden, sier Fords globale toppsjef Mark Fields.

Han mener den selvkjørende bilen på sikt vil kunne forbedre trafikksikkerheten og samtidig løse både sosiale problemer og miljøutfordringer for millioner av mennesker.

- Ford har utviklet og testet selvkjørende biler i mer enn 10 år. Fordelen vår er at vi kombinerer software og sensorteknologi med avansert ingeniørkunst for å produsere biler av høy kvalitet. Det er det som må til for å gjøre selvkjørende biler til en realitet for millioner av mennesker verden rundt, mener Fords leder for global produktutvikling, Raj Nair.

Bilen det er snakk om er en såkalt Society of Automotive Engineers (SAE) nivå 4-bil. Det betyr at den kjører helt på egenhånd og tar seg av alle trafikale utfordringer underveis. Alt skjer uten at sjåføren trenger å foreta seg noe. Det er da heller ikke enkelt da bilen er planlagt lansert uten ratt og muligheten for å bremse og gasse.

Den selvkjørende bilen er en del av Ford Smart Mobility, selskapets plan for å bli ledende på autonome biler, men også på levering av mest mulig effektive tilknytningsløsninger av transport og en bedre kundeopplevelse.

For å nå målet har Ford investert i og samarbeider med hele fire forskjellige teknologiselskaper. Selskapene Velodyne, SAIPS, Nirenberg Neuroscience og Civil Maps jobber blant annet med lidar-teknologi (et radar-lignende system med lyssensorer), 3D-kartlegging, og radar-/kamerasensorer.

Ford dobler samtidig antall ansatte i sine team i Silicon Valley og Palo Alto. I løpet av året vil Ford også tredoble flåten med selvkjørende testbiler. Totalt vil det kjøre rundt 30 selvkjørende varianter av Ford Fusion Hybrid på veiene i California, Arizona og Michigan. Ingen av de andre bilprodusentene har tilsvarende antall selvkjørende testbiler. Neste år vil den ytterligere tredobles.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no