Gå videre til innhold
110 000 rygge- og parkeringsskader årlig:  Her er neste generasjons teknologi for problemfri parkering!

Pressemelding -

110 000 rygge- og parkeringsskader årlig: Her er neste generasjons teknologi for problemfri parkering!

- Parkering er fremdeles blant det mest utfordrende en sjåfør gjør i det daglige, men det har heldigvis kommet mye ny teknologi som gjør bilkjøringen mindre stressende. Nå investerer Ford tungt i teknologi som skal gi våre kunder enda bedre førerassistansesystemer som er både en fordel for sjåfører, passasjerer, fotgjengere og syklister, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. i Ford Motor Norge.

I følge tall fra Finans Norges trafikkskadestatistikk skjedde det i gjennomsnitt 300 skader med privatbiler i forbindelse med rygging eller påkjørsel av parkert bil hver eneste dag i 2015. 

Det betyr også at hver tredje innleverte bilskademelding til forsikringsselskapene skyldes en av disse ulykkesartene. Samlet sett kostet disse ulykken i Norge hele 951 millioner kroner.

Ledende på førerassistansesystemer

Nå jobber Ford med helt nye systemer som skal hjelpe deg å unngå skader i forbindelse med parkering. Ford er allerede ledende på førerassistansesystemer og mye av den nye teknologien bygger på funksjoner som allerede er tilgjengelig i Fords modeller. Både et system som advarer deg mot kryssende trafikk bak bilen når du er i ferd med å rygge ut og et vidvinkelkamera som overvåker området bak bilen og ut til siden finnes allerede i Focus, C-MAX, Kuga, Mondeo, S-MAX, Galaxy og Edge.

For bilder, video og mer informasjon: KLIKK HER

Ny og forbedret parkeringsassistent

Også Fords geniale parkeringsassistent - som hjelper deg både når du skal lukeparkere eller når du skal vinkelrett inn i en parkeringslomme for eksempel i et parkeringshus - skal bli enda bedre. På dagens Ford-modeller tar bilen over styringen, mens sjåføren kontrollerer gass og brems, vil systemet parkerer for deg om du skulle ønske det. 

Den nye og forbedrede parkeringsassistenten kontrollerer både styring, gass og brems simpelthen ved å trykke på en knapp. Systemet bruker også sensorer for å finne parkeringsplasser som passer bilen.

Systemet som skal hjelpe deg med kryssende trafikk bak bilen når du rygger ut av en parkeringslomme benytter radarsensorer for å overvåke områdene bak bilen. Reagerer ikke sjåføren på advarsler er systemet lagd slik at det automatisk bremser bilen dersom det oppstår en fare. Systemet fanger også opp motorsykler og sykler med hastigheter som potensielt kan utgjøre en trussel ved ryggingen.

Allerede i dag kan Ford by på et slikt system, men da uten den automatiske nedbremsingen

Det jobbes også med å få på plass et system som hjelper deg å styre rundt andre saktegående eller stillestående biler når du selv kjører i høy hastighet for eksempel på en motorvei.

Vil hindre kjøring i feil kjørebane

Et annet system som nå utvikles ved Fords europeiske senter for forskning og utvikling i Aachen i Tyskland skal forhindre at sjåfører skal kjøre i feil kjørebane på motorveien. 

Dette skjer ved å benytte seg av skiltgjenkjenningssystemet, som allerede er tilgjengelig på Fords modeller, og bilens navigasjonssystem. Bilen fanger opp skiltene som advarer at du kjører i feil kjøreretning og gir sjåføren både en visuell og en hørbar advarsel dersom bilen kjører mot kjøreretningen.

Ford har bestemt seg for å tredoble sin satsing på førerassistansesystemer og håper å ha alle disse nyhetene på plass i løpet av de neste to årene.

De nye vidvinkelkameraene som overvåker områdene bak bilen er en videreutvikling av de frontmonterte vidvinkelkameraene som er tilgjengelig både på nye Ford Edge, nye Ford S-MAX og Galaxy. Flere av de andre systemene er også videreutviklinger av allerede avanserte kjøreassistansesystemer som er tilgjengelig på flere av dagens nye Ford-modeller.

Ledende på kjøreassistanse

Fra før er Ford allerede ledende på å gjøre kjøreassistentsystemer tilgjengelig for folk flest. I løpet av de siste årene har en rekke nye teknologier blitt gjort tilgjengelig for massemarkedet:

Intelligent hastighetsbegrenser som overvåker fartsgrenseskiltene og tilpasser bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet med redusert risiko for fartsovertredelser.

Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som i beste fall vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere, eller redusere alvorlighetsgraden av et eventuelt sammenstøt.

Blendingsfrie frontlykter med adaptive LED-lys som oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning.

Frontkamera med 180-graders visning forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers skjerm i midtkonsollen

Varsling av kryssende trafikk advarer sjåføren dersom det er fare for at en bil skal krysse bak egen bil ved utkjøring fra en parkeringsplass.

Parkeringsassistenten kan oppdage en ledig plass og rygge bilen inn ved siden av en annen bil - eller foreta en lukeparkering uten at sjåføren behøver å røre rattet.

Ytterligere førerassistanseteknologier inkluderer blant annet blindsoneinformasjonssystem, trafikkskiltgjenkjenning, filskiftevarsling, filskifteassistanse, adaptiv cruisekontroll og føreroppmerksomhetsovervåkning

Ford kommer også med automatisk ekstremværlys.

Ford ble ifjor kåret til det mest innovative volummerket i verden.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ikke noe lys? Ikke noe problem! Fords selvkjørende forskningsbiler har sensorer som ser i mørket

Ikke noe lys? Ikke noe problem! Fords selvkjørende forskningsbiler har sensorer som ser i mørket

Forleden, etter mørkets frembrukk, navigerte en selvkjørende Ford Fusion Hybrid forskningsbil langs øde veier og gjennomførte oppgaver som ville ha vært risikable med et menneske bak rattet. Kjøringen fant sted i stummende mørke på en av Fords testbaner, og markerte neste milepæl i selskapets reise mot å kunne levere fullt ut selvkjørende biler til kunder rundt om i verden.

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å  sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Ford har spesialutdannede “motorlyttere” for å sikre at hver nye Ford Focus RS kjører feilfritt

Fra vinsmaking til stemming av et konsertflygel finnes det ingen erstatning for de menneskelige sansene når det gjelder å sikre at produktene innfrir de strengeste kvalitetskravene. I en verden hvor produkttesting i stigende grad gjennomføres av høyteknologisk utstyr har Ford oppdaget, at det er ingenting som kan måle seg med to gode ører for å bidra til at nye Focus RS oppnår optimale ytelser.

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser  bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Ny Ford-teknologi gjør trafikkork til hvilepauser bak rattet og parkerer bilen din med fjernkontroll

Å befinne seg i en trafikkork kan være slitsomt og kjedelig. Men det er nøyaktig hva europeiske bilførere gjør gjennomsnittlig 30 timer pr. år.* Ford utvikler nå teknologi som kan gjøre køkjøring til en langt mer avslappende opplevelse. Ford køkjøringsassistent sørger for at bilen automatisk forblir i midten av kjørebanen og bremser og akselererer for å holde følge med forankjørende bil.

​Unik Ford-drakt viser unge mennesker virkningen av å kjøre under påvirkning av narkotiske stoffer

​Unik Ford-drakt viser unge mennesker virkningen av å kjøre under påvirkning av narkotiske stoffer

Ford har nå tatt initiativet til en russimuleringsdrakt som på dramatisk måte viser unge mennesker faren ved å kjøre bil under påvirkning av narkotika og visse typer reseptbelagte medisiner. Ford utviklet dressen sammen med vitenskapsmenn fra Meyer-Hentschel Institute i Tyskland for å simulere noen av virkningene av cannabis, kokain, heroin, og MDMA (kjent som Ecstasy) på kjøreferdighetene

Verdenspremiere for nye Ford Fiesta på «Go Further» arrangement 29. november i Køln

Verdenspremiere for nye Ford Fiesta på «Go Further» arrangement 29. november i Køln.

Ford Motor Companys toppsjef Mark Fields og Europa-sjef Jim Farley vil avduke helt nye Ford Fiesta på et spesielt «Go Further» arrangement i Køln 29. november.
Ford vil også komme med flere detaljer rundt sin Smart Mobility strategi, nyheter om drivstoffbesparende teknologier og presentere nye nyttekjøretøy til de mer enn 2500 representantene fra media, forhandlere og ansatte som vil være tilst

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no