Gå videre til innhold
Nye Ford Focus: Mye elbil for pengene

Pressemelding -

Nye Ford Focus: Mye elbil for pengene

Med økt rekkevidde og lavere pris enn de fleste elbilkonkurrentene, er nye Ford Focus Electric en tøff utfordrer i den stadig økende mengden av elbiler.

Ved inngangen til juli er det solgt hele 13 858 elbiler i Norge så langt i år. Det viser fersk statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det er en økning på 24,5% sammenliknet med samme periode i fjor. Med nye Focus Electric melder Ford seg for alvor på i kampen om elbilkundene.

Perfekt elbil-kombinasjon av rekkevidde, kjøreglede og pris

For 233 000 kroner får du nemlig veldig mye elbil for pengene. Den nye versjonen har økt rekkevidden fra inntil 162 til inntil hele 225 km. I tillegg tilbyr den nå også hurtiglading. Batteriet lades opp til 80% på 30 minutter.

- Med denne kombinasjonen av pris, rekkevidde, rask lading, kraftig motor, mye standardutstyr og gode kjøreegenskaper er vi sikre på at dette er en elbil som vil passe mange, sier markedsdirektør hos Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Vi har prøvekjørt bilen og konklusjonen er klar: Med sine 145 hestekrefter kan nye Focus Electric i ekte Ford-ånd by på mer sportslige kjøreegenskaper enn de fleste i klassen. Tar du med den forbedrede rekkevidden og den svært gode prisen er det få som slår den.

En "vanlig" elbil

Nye Ford Focus Electric minner ellers på alle måter om den vanlige Focusen. Det betyr en sportslig og elegant bil som også leverer på alle andre områder. Innvendig er det godt med plass og god oversikt i alle retninger fra førerplass.

Det eneste som skiller noe fra den vanlige Focusen er plassen i bagasjerommet. Her tar batteripakken noe av plassen. Samtidig er bilen svært romslig bak fra starten av så det svekker ikke helhetsinntrykket mye. Sammen med de gode kjøreegenskapene er det både en komfortfølelse og en kvalitetsfølelse i bilen som er veldig bra.

Gode kjøreegenskaper og mye krefter

Batteristørrelsen i nye Focus Electric har økt til 33,5 kWt. Den elektriske motoren er utviklet for å redusere energitap og varmeutvikling. Et avansert system regulerer batteritemperaturen for å hjelpe til å maksimere levetiden til batteriet slik at man får flest mulig km pr. lading. En effektiv bruk av energien som vanligvis går tapt ved vanlig bremsing, er også med på å gi deg maksimal energieffektivitet når du kjører.

Den elektriske motoren har en effekt på 145 HK og et dreiemoment på 250 Nm. Focus Electric har så absolutt tatt vare på alle de gode kjøreegenskapene som Ford er så kjent for.

- Focus har i mange år vært en av verdens mest populære biler, så det er helt naturlig for oss at den også skal konkurrere om kundene som er på utkikk etter et rimeligere helelektrisk alternativ. En rekkevidde på 225 km samt mulighet for hurtiglading, vil dekke behovet for veldig mange, sier Haugaard.

Hele 87% av dagens elbileiere har aldri stått over en reise fordi rekkevidden er for kort eller ladetiden for lang. I gjennomsnitt skjer dette bare en enkelt gang per år, viser en rapport fra Transportøkonomisk Institutt.

Det beste innenfor infotainment

Nye Focus Electric blir også utrustet med SYNC3. Dette er noe av det beste du får av infotainment-system i en bil i dag. Fra en krystallklar 8 tommers berøringsskjerm kan du kontrollere både smarttelefon, musikk, navigasjon og klimaanlegg med stemmekommandoer på norsk eller ved berøring.

Meget godt med standardutstyr

Selvsagt kan nye Focus Electric også forvarmes ved hjelp av en app på mobiltelefonen eller fra bilens kjørecomputer.

Focus Electric har Titanium utstyrsnivå som standard, og er derfor meget godt utstyrt:

 • Nøkkelfritt system
 • Unik frontgrill for Focus Electric
 • 17 " aluminiumsfelger
 • 2-sone automatisk klimaanlegg
 • Sony Navigasjon med SYNC3 og 8’’ berøringsskjerm
 • Ryggekamera
 • Stoffseter
 • Cruise-kontroll
 • Regnsensor
 • Sidespeil: elektrisk justerbare og automatisk innfellbare
 • Trinnløs automatisk girkasse
 • ESP med bakkestartassistanse

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no