Gå videre til innhold
Ford investerer ytterligere 40 milliarder i elektrifiserte kjøretøy og ny batteriteknologi

Pressemelding -

Ford investerer ytterligere 40 milliarder i elektrifiserte kjøretøy og ny batteriteknologi

Ford investerer ytterligere 40 milliarder kroner i elektrifiserte kjøretøy, som innbefatter elektriske biler, ladbare hybridbiler og hybridbiler, frem mot 2020.

Ford vil øke sin portefølje av hel- og delelektrifiserte kjøretøy med 13 nye modeller slik at mer enn 40% av Fords globale modellspekter vil tilby elektrifiserte versjoner. Dette representerer Fords hittil største investering innenfor elektrifiserte kjøretøy.

I løpet av 2016 kommer Focus Electric med hurtiglading som gir lading opp til 80% av full kapasitet på 30 minutter, noe som er to timer raskere enn på dagens elektriske Focus, uttaler adm. dir. Per Gunnar Berg på vegne av den norske Ford-importøren.

Focus Electric gir også sjåføren:

  • SmartGauge LCD-instrumentpanel som gir et mangfold av skreddersydde skjermbilder. Blant annet vil sjåføren få et sanntids bilde av strømforbruket for å maksimere effektiviteten
  • Et bremsesystem som veileder sjåføren i bruk av bremsene for å maksimere energigjenvinning gjennom det regenerative bremsesystemet. Her er prinsippet enkelt; desto mer energi sjåføren gjenvinner gjennom bremsing, jo mer energi går tilbake til bilens batteri.

Fords beslutning om å tilby en større portefølje av elektrifiserte løsninger står i tråd med den økende globale etterspørselen av denne type drivlinjer, og for ytterligere å akselerere batteriteknologien satser Ford sterkere på forskning og utvikling av batterier både i Europa og Asia.

Den globale utvidelsen av Fords forsknings- og utviklingsprogrammer innen hel- og delelektrifiserte drivlinjer gjør det også mulig for ingeniørene å dele felles teknologier og virtuelt teste batterier i sanntid for å kunne øke hastigheten på utviklingen av nye teknologier uten bruk av kostbare prototyper.

- Batteriene er hjertet i ethvert elektrisk kjøretøy og vi har forpliktet oss til å styrke vår posisjon innen batteriforskning og utvikling, sier Kevin Layden, direktør for Fords satsing innen elektriske biler, ladbare hybridbiler og hybridbiler.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no