Gå videre til innhold
Ford bruker avansert bevegelsesteknologi for å forbedre bilproduksjonen

Pressemelding -

Ford bruker avansert bevegelsesteknologi for å forbedre bilproduksjonen

Den samme type teknologi som toppidrettsutøvere benytter for å perfeksjonere sine prestasjoner blir nå også tatt i bruk ved Fords fabrikk i Valencia i Spania.

70 ansatte ved fabrikken benytter seg nemlig av en helt spesiell drakt som registrere og lagrer alle bevegelsene de foretar seg ved samlebåndet.

Hele 21 arbeidsprosesser knyttet til produksjonen av nye Ford Transit Connect og 2-liters Ecoboost-motoren, som starter denne måneden, blir nøye registrert og forsøkt forbedret.

Skal gi en bedre arbeidshverdag for de ansatte

Systemet er utviklet i et samarbeid mellom Ford og Instituto Biomecánica de Valencia.

I dag brukes denne type bevegelsesdrakter blant annet til å registrere nøyaktig hvordan en friidrettsstjerne løper og i utviklingen av dataspill for å gjøre bevegelsene mest mulig realistiske.

- Det er bevist at toppidrettsutøvere ved bruk av denne typen avansert bevegelsesteknologi kan fange opp små bevegelser som kan justeres på og utgjøre en stor forskjell for resultatene. For våre ansatte betyr teknologien at vi kan innføre små endringer i arbeidsrutinene som gjør at de ansatte får en mer komfortabel og bedre arbeidshverdag, sier produksjonssjef ved Fords fabrikk i Valencia, Javier Gisbert.

Registrerer belastende arbeidsbevegelser

Den ettersittende drakten har i alt 15 små bevegelsessensorer som er koblet til en trådløs enhet. Systemet registrer hvordan en person beveger seg på jobb med et spesielt fokus på hode-, nakke-, skulder-, arm- og benbevegelser.

Bevegelsene blir registrert av fire spesielle kameraer som likner de som brukes i en rekke spillkonsoller i dag. Disse er plassert i nærheten av den ansatte og gir en 3-dimensjonal fremstilling av alle bevegelsene.

I etterkant benyttes spesialtrente ergoterapeuter til å hjelpe hver enkelt ansatt med å få en riktigere arbeidsstilling. For å utvikle individuelt tilpassede arbeidsstasjoner for den enkelte ansatte måler også systemet høyde og armlengde.

Vurderer å innføre bevegelsesdraktene i alle europeiske fabrikker

Ford vurderer nå å innføre dette systemet i alle sine europeiske fabrikker.

Dette er et ledd i arbeidet som bilprodusenten startet i 2003 for å redusere antall skader blant de ansatte over hele verden - gjennom bruk av ergonomiske teknologier og datadrevne prosessordninger.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no