Gå videre til innhold
Ford når CO2-reduksjonsmål åtte år før tiden

Pressemelding -

Ford når CO2-reduksjonsmål åtte år før tiden

Ford Motor Company har nådd målet for utslipp i bilproduksjonen hele åtte år før planlagt. Siden 2010 har selskapet spart CO2-utslipp tilsvarende 728 000 personbiler kjørt i ett år.

Det ble annonsert i forbindelse med offentliggjøringen av selskapets 19. årlige bærekraftrapport.

- Vi er svært stolte av den jobben som er gjort. Forbedringer i alle produksjonsledd, fra bruk av lys til at vi har samlet produksjonen på færre steder, har redusert vårt CO2-utslipp dramatisk, sier ansvarlig for produksjon i Ford Motor Company, Bruce Hettle.

I 2010 satt Ford seg et mål om å redusere selskapets CO2-utslipp fra produksjonen med 30% per bil innen 2025. I dag, åtte år før tiden, har de allerede nådd målet.

Spart 3,4 millioner tonn CO2 i produksjonen

Bare i produksjonen er nemlig CO2-utslippene redusert med hele 3,4 millioner tonn i perioden. Det tilsvarer et gjennomsnittlig CO2-utslipp fra 728 000 biler kjørt i et helt år.

Ford har redusert sine utslipp ved å innføre energibesparende tiltak som å installere mer enn 100 LED-lysarmaturer på fabrikkene sine. Også bedre rutiner for lakkering, i tillegg til en rekke andre tiltak, har bidratt til reduksjonen.

- Lakkering er en energikrevende operasjon. Ved å bruke ny teknologi som gjør det mulig å lakkere bilen flere ganger - mens lakken er våt - sparer vi energi. Da greier vi oss uten den energikrevende tørkeprosessen mellom påføringen av lagene, samtidig som kvaliteten er like god, sier direktør for Fords Environmental Quality Office, Andy Hobbs.

Et såkalt «Minimum Quantity Lubrication» (MQL) er en annen ny og energibesparende teknologi. Et maskinverktøy smøres med en svært liten mengde olje, noe som reduserer bruken av store mengder med kjølevæske og vannblandinger.

Vil øke bruken av fornybar energi

Ford jobber nå med å definere nye mål for å gjøre produksjonen ytterligere mer bærekraftig. Det neste fokusområdet er økt bruk av fornybar energi.

- Vi vil fortsette å sette ambisiøse mål og arbeide for å utvikle nyskapende måter for å nå disse. Fremover vil vi fokusere på å øke Fords bruk av fornybar energi samtidig som vi opprettholder vår energieffektivitet, sier Hettle.

Ford har også kontinuerlig fokus på å redusere utslipp fra kjøretøy for at CO2-utslippet er i henhold til det klimaavtalen i Paris tillater - eller lavere. Selskapet har også staket ut sin fremtidige kurs ved å investere hele 11 milliarder dollar for å få 40 hybrid og helelektriske bilmodeller på veien innen 2022.

For å lese hele rapporten: KLIKK HER.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no