Gå videre til innhold
Samler inn penger til kreftsyke barn: Her er en del av Team Rynkeby utenfor Ford Motor Norge på Kolbotn før de satt kursen mot Paris fredag morgen. Foto: Oppegård Avis
Samler inn penger til kreftsyke barn: Her er en del av Team Rynkeby utenfor Ford Motor Norge på Kolbotn før de satt kursen mot Paris fredag morgen. Foto: Oppegård Avis

Pressemelding -

Ford støtter veldedighetslaget Team Rynkeby

Mer enn 1 900 mosjonssyklister fra hele Norden skal sykle til Paris. Starten var idag og Ford Motor Norge er for andre året på rad stolt sponsor av syklistene som samler inn penger til kreftsyke barn.

- Vi i Ford Motor Norge synes det er både flott og viktig å få lov til å være med å støtte Team Rynkeby Oslo med utlån av følgebiler til laget. Vi håper de får samlet inn mye penger, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Bilene som skal følge Oslo-laget er Ford Galaxy varebil, Ford S-MAX og Ford Kuga.

- Vi er veldig glade for at Ford Motor Norge stiller med biler vi kan låne vederlagsfritt på turen. De skal brukes til å transportere personer i serviceteamet, mat, ekstra sykler og annet nødvendig utstyr, noe som er helt avgjørende for at sykkelturen skal bli vellykket. Nå håper vi på mange innsamlede midler til barnekreftsaken og en fin sykkeltur til Paris, sier Kristin Henriksen, kaptein for Team Rynkeby Oslo.

Fra Ford på Kolbotn til Paris

Team Rynkeby Oslo startet den lange ferden til Paris fra Ford Motor Norge på Kolbotn fredag 29. juni klokken 08. Derfra gikk turen til Rikshospitalet hvor de møtte de andre norske lagene, før de tar Kiel-fergen over til kontinentet.

Planen er å ankomme Paris lørdag 7. juli. Da vil de gulkledde syklistene og Ford-bilene ha tilbakelagt rundt 1200 km.

I alt seks norske lag vil delta i veldedighetssykkelrittet.

48 lokale lag fra hele Norden

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og familiene deres.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002. Da syklet 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

I år består laget av 1 900 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 48 lokale lag fra Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island.

Innsamlede penger i Norge går i sin helhet til kreftsyke barn

Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettsted.

Gjennom nesten et helt år må deltakerne ikke bare kunne bli i form til å sykle til Paris, men også forplikte seg til å gjøre en innsats for å skaffe penger til kreftsyke barn og deres familier.

I fjor donerte Team Rynkeby- God Morgon totalt 81,4 millioner norske kroner til organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. Av dette gikk hele 7,4 millioner kroner til Barnekreftforeningen i Norge.

Rynkeby Foods A/S dekker alle de sentrale kostnadene i forbindelse med prosjektet, og deltakerne må selv dekke kostnadene med kjøp av sykkel, utstyr, reise og opphold. Dermed kan pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land i sin helhet gå til barnekreftorganisasjonen i det aktuelle landet.

Følg Team Rynkeby Oslo på Facebook på sin ferd til Paris.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no