Gå videre til innhold
Verdens største private Ford-samling solgt på auksjon

Pressemelding -

Verdens største private Ford-samling solgt på auksjon

Det som skal være den største private samlingen av Ford-modeller i hele verden, ble i helgen solgt for hele 58 millioner kroner.

Ifølge auksjonshuset Bonhams gikk samlingen til nederlandske Piet den Hartogh for hele 6,2 millioner euro.Mer enn 500 budgivere deltok i auksjonen, som varte i 10 timer.

I hele 50 år har Piet den Hartogh samlet Ford-modeller fra Model A til gamle busser. Det har etter hvert blitt til Den Hartogh Museum.

Blant objektene som ble solgt i helgen var en Ford Model B Side Entrance Tonneau fra 1905. Den gikk for hele 419 750 euro, eller like under 4 000 000 norske kroner. Det er mer enn syv ganger så mye som forventet og skal være en rekordhøy pris.

Et annet høydepunkt under auksjonen var en 1903-modell Ford Model A Open Tourer. Den gikk for 1 360 000 norske kroner, eller mer enn dobbelt så mye av hva som var anslått i forkant.

Startet med en Ford Model T i 1924

Piets kjærlighetsforhold til Ford startet med at faren hans kjøpte en Ford Model T lastebil i 1924. Da Piet ble eldre kjøpte han biler, busser og varebiler fra hele verden.

I 2010 døde imidlertid Piet, og museet han hadde bygd var stengt for publikum i to år. Familien bestemte seg for å selge hele samlingen slik at Ford-entusiaster skal få tilgang til de mange unike objektene.

- Uten pappa ble det aldri det samme. Han var en mann med et stort hjerte for Ford som han ville dele med alle. Disse bilene har vært en viktig del av vårt liv, sier Piets sønn, Pieter den Hartogh.

I samlingen inngikk også en Ford Model A Snowmobile fra 1930 som ble solgt for 820 000 kroner og en 1906-modell Ford Model K Open Tourer som ble solgt for mer enn 3 200 000 kroner.

Her er andre høydepunkter fra samlingen:

1906 Ford Model F 16hp Twin Cylinder Side Entrance Tonneau (890 000 kroner)
1904 Ford Model C 10hp Two/Four Seater Side Entrance Tonneau (845 000 kroner)
1930 Lincoln Model L Seven Passenger Tourer (760 000 kroner)
1912 Ford Model T Landaulette (650 000 kroner)

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no