Gå videre til innhold
Ford tar i bruk droner til fabrikkvedlikehold

Pressemelding -

Ford tar i bruk droner til fabrikkvedlikehold

Fords fabrikk i Dagenham i England har nå tatt i bruk droner med kamera for enklere og tryggere å kunne inspisere i høyden i den enorme produksjonshallen.

Tidligere har Fords vedlikeholdsarbeidere brukt stillas og heiser for å sjekke områdene over maskinene. Det møysommelige arbeidet kunne ta opptil 12 timer for hvert eneste inspeksjonsområde. Nå, med bena trygt plantet på bakken, kan nøyaktig det samme arbeidet utføres med en drone og et GoPro-kamera på bare 12 minutter.

Dronen tar seg frem til de vanskeligst tilgjengelige områdene og kontrollerer at alt er godt vedlikeholdt og ikke bryter med de strenge sikkerhetsstandardene på fabrikken.

Enda hyppigere inspeksjoner

- Tidligere sendte vi ansatte opp i høyder på 50 meter for å utføre nødvendige kontroller. Nå kan vi gjøre den samme jobben raskere og tryggere, sier sjefingeniør på Fords motorfabrikk i Dagenham, Pat Manning.

Den sparte tiden bruker vedlikeholdsteamet til å utføre enda hyppigere inspeksjoner av anlegget.

Fords droner brukes også til å inspisere rørledninger, påvise luftlekkasjer og kontrollere maskinene. Selskapet vurderer nå å utvide bruken av de høyteknologiske dronene til andre regioner.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no