Gå videre til innhold
Legendarisk Ford Mustang som eksklusivt LEGO-sett

Pressemelding -

Legendarisk Ford Mustang som eksklusivt LEGO-sett

Nå kan du bygge ikoniske Ford Mustang Fastback 67-modell i LEGO. Den legendariske muskelbilen kommer som en 34 cm lang modell, komplett med fungerende styring, GT-emblemer og består av hele 1470 LEGO-klosser.

Nyheten er tilgjengelig i butikk fra 1. mars, og er utviklet i et samarbeid mellom Ford og LEGO® Group. Den nye LEGO Creator Expert Ford Mustang kommer i en mørkeblå farge med hvite striper, en detaljert Mustang-grill og 5-eikers felger.

Den er hele 10 cm høy, 34 cm lang og 14 cm bred.

- Det er få biler på veien som er så lette å kjenne igjen som Ford Mustang. Det er spennende å se hvordan den ikoniske bilens kombinasjon av design og arv vises frem i dette LEGO-settet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Autentiske detaljer

Det nye LEGO-settet gir også mulighet for å bygge om det amerikanske ikonet slik du selv ønsker. En egen kolleksjon med ekstrautstyr blir også tilgjengelig. Den autentiske replika-modellen gir eierne muligheten til å legge ting i bagasjerommet og å løfte på panseret for å se den 6.4-liters V8-motoren med batteri, slanger og luftfilterdetaljer.

Eksklusiv touch

Bakakselen på bilen kan løftes for å gi bilen en ekstra tøff fremtoning, og dørene kan åpnes. Løfter du av taket ser du det detaljerte interiøret med de klassiske setene, radioen, det fungerende rattet og girspaken. Et trykt Mustang-skilt i grillen, GT-emblemer og ulike registreringsskilt gir denne ekstraordinære LEGO Creator Expert-modellen den siste eksklusive touchen.

- Ford Mustang er en av de mest ikoniske bilene som noensinne er bygd. Å skape denne favorittmuskelbilen med klosser har vært en kjempespennende prosess. Vi gleder oss til å se LEGO og Ford Mustang-fans verden over bygge sine egne varianter av bilen når den nå blir lagt ut for salg, sier Design Lead for LEGO Creator Expert, Jamie Berard.

LEGO Creator Expert Ford Mustang er tilgjengelig i LEGO-butikker og på LEGO.com/fordmustang fra 1. mars. Settet passer best å bygge for de som er 16 år og oppover.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

About the LEGO Group

The LEGO Group is a privately held, family-owned company with headquarters in Billund, Denmark, and main offices in Enfield, USA, London, UK, Shanghai, China, and Singapore. Founded in 1932 by Ole Kirk Kristiansen, and based on the iconic LEGO® brick, it is one of the world's leading manufacturers of play materials.

Guided by the company spirit: "Only the best is good enough”, the company is committed to the development of children and aims to inspire and develop the builders of tomorrow through creative play and learning. LEGO products are sold worldwide and can be virtually explored at www.LEGO.com.

For more news from the LEGO Group, information about our financial performance and responsibility engagement, please visit http://www.LEGO.com/aboutus.

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, BIONICLE, LEGENDS OF CHIMA, DIMENSIONS, the FRIENDS logo, the MINIFIGURES logo, MINDSTORMS, MIXELS, NINJAGO and NEXO KNIGHTS are trademarks of the LEGO Group. ©2019 The LEGO Group.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no