Gå videre til innhold
Fords Le Mans-seire blir LEGO-sett!

Pressemelding -

Fords Le Mans-seire blir LEGO-sett!

For flere bilder, videoer og informasjon fra Go Further-arrangementet: KLIKK HER

-------------------------------------------

De legendariske seirene til Fords supersportsbiler i 24 timers-løpet i 1966 og i år, 50 år etter, blir nå LEGO-sett.

Den nye serien LEGO Speed Champion inkluderer nemlig bilene som ble legendariske med 50 års mellomrom. Både Ford GT40 og den nye, ekstreme Ford GT følger med i settet. Med deg får du også to sjåfører, mållinjeflagg og et flott trofé.

Skal inspirere små racerbilsjåfører og ingeniører

- Mange i mitt team vokste opp med den legendariske seieren til Ford i 1966 og synes det er morsomt å gjenskape dette øyeblikket med LEGO. Dette settet er en kraftfull måte å fortelle vår Le Mans-historie på. Samtidig vil det forhåpentligvis inspirere nye generasjoner med racerbilsjåførere, ingeniører og de andre som skal designe vår fremtid, sier Ford Performance sjef, Dave Pericak.

Tidligere i år returnerte Ford til Le Mans etter den historiske bragden i 1966 hvor hele pallen var dekket av Fords GT40 racerbilsjåfører.

- Et drømmeprosjekt

LEGO har jobbet tett med Fords designteam for å få hver detalj av de to supersportsbilene så riktig som mulig.

- Dette var et drømmeprosjekt, men med høye forventninger. Ford GT40 er en av de mest ikoniske racerbilene noensinne og den nye Ford GT er bare helt utrolig. Selv om de er designet primært for barn, vet vi at også voksne fans er interessert. Modellene kommer til å bli studert nøye, sier designsjef for LEGO Speed Champions, Craig Callum.

Callum, som på fritiden kjører Ford Model hot rod, startet som designer av fullskalabiler. Han har hjulpet til med å utvikle hele 10 prototyper før den endelige varianten ble plukket ut. Alle disse har vært bygget med eksisterende LEGO-klosser.

Dessverre er ikke dette LEGO-settet klart for bestilling til jul. Først 1. mars 2017 kan settet bestilles hos LEGO.com/shop. Skulle du ønske Ford-LEGO til jul akkurat nå så er det blant annet en Lego Ford Mustang og et sett med Ford F150 Raptor og en Ford Model A hot rod til salgs der akkurat nå.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no