Gå videre til innhold
Her er Fiesta WRC-suksess som LEGO

Pressemelding -

Her er Fiesta WRC-suksess som LEGO

Sammen med LEGO-konsernet og rallyspesialistene fra M-Sport viste Ford frem en ny modell i LEGO® Speed Champions-serien sin i dag. Denne gangen er det vinneren av WRC i fjor, Ford Fiesta WRC som blir presentert i LEGO-utførelse.

- Med to WRC-mesterskapstitler og fem rallyseire i 2017 er det vanskelig å se for seg noe mer verdig tilskudd i denne LEGO-serien. LEGO Speed Champions er en morsom måte å feire suksessen til Fords modeller innen motorsport. Vi håper de vil være med på å inspirere fremtidige generasjoner med bildesignere, ingeniører og motorsportsutøvere, sier toppsjefen for Ford Motorsport, Mark Rushbrook.

Komplett med både den tøffe fronten, spoileren bak og de kraftfulle hjulbuene, ligner LEGO-modellen mye på originalen. LEGO-settet, som består av 203 deler, inneholder blant annet flere hjulsett, to karosserier og en fullt utstyrt LEGO-rallysjåfør. Ferdig bygd er modellen 6 cm høy og 13 cm lang.

Premiert bilmodell

M-Sport Fiesta WRC vant i fjor førstepremien i WRC med Sébastien Ogier og kartleser Julien Ingrassia. I tillegg vant Ford bilfabrikantmesterskapet.

I år vil Ogier og Ingrassia kjøre for M-Sport Ford World Rally Team sammen med stortalentet Elfyn Evans og kartleser Daniel Barritt.

Under panseret på den ekte WRC-Fiestaen sitter det en 1.6-liters EcoBoost-bensinmotor. Den er bygd på den nye Ford Fiesta-plattformen, og har startet årets sesong med seier i Rallye Monte-Carlo forrige måned.

Klassisk Mustang 68-modell kommer også som LEGO

Ford og LEGO har også lansert en 1968-modell Ford Mustang Fastback i den samme LEGO-serien. Her settes de 184 legoklossene sammen til en grønn klassisk Mustang med gullfargede felger.

Tidligere har også Ford GT40 og den nye Ford GT i racing-utførelse blitt utgitt i Lego Speed Champions-serien. De nye modellene vil være tilgjengelig for bestilling på LEGO.com/shop fra 1. mars 2018. Den veiledende prisen vil være 14,99 euro (knappe 150 kroner).

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no