Gå videre til innhold
DET BLÅ LYNET: Her står Evald Jåstad fra Odda utenfor taxistasjonen med verdens eneste Ford Focus RS taxi.
DET BLÅ LYNET: Her står Evald Jåstad fra Odda utenfor taxistasjonen med verdens eneste Ford Focus RS taxi.

Pressemelding -

Nå blir Evalds supertaxi kjent over hele verden

Evald Jåstad fra Odda i Hardanger har verdens første Ford Focus RS som går som taxi. Nå vises videoen om «Det blå lynet» over hele verden.

- Jeg har alltid har vært en stor fan av rallybiler. Dessuten er veiene her på Vestlandet - med sine mange svinger og bratte stigninger - helt perfekt for denne type bil, sier Jåstad.

Nylig har Ford Europas film-team vært i Vestlandsbygda og lagd film om den spesielle taxien til Evald.

- Videoen skal distribueres både i Europa, Asia, Amerika og Afrika, sier filmprodusent Jerome Isaac, som skryter av gjestfriheten han opplevde på sitt Norges-besøk.

- Dette er første gangen jeg er i Norge. Evald og alle andre vi møtte i Odda etterlot et fantastisk førsteinntrykk av en veldig gjestfri og behjelpelig lokalbefolkning.

Evald bor med samboer Unni Bruun Kysnes og barna Martin (3) og Julie (13) i Ullensvang i Hardanger. Den vakre bygda helt nede ved den dramatiske Hardangerfjorden er kanskje mest kjent for å være fruktkommune nummer én i Norge.

Se filmen her:

Taxi-råtass

Focus RSen går som taxi i Odda Taxi.

Med hele 350 hestekrefter, trekk på alle fire og en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på 4,7 sekunder er råtassen Ford Focus RS både en bil og en taxi helt utenom det vanlige.

- Jeg kjører mange eldre passasjerer til butikken og legen med taxien min. De kaller den bare «Det blå lynet», eller RS-taxien. Alle de 7000 innbyggerne i Odda kjenner igjen bilen, enten på lyden eller på den spesielle blåfargen, sier Jåstad.

Hva sier kundene til å bli hentet i en RS?

- Mange har hørt at om bilen min og ber om å få bli kjørt i den. De blir egentlig veldig begeistret når de ser RSen. Gromlyden i RSen får ofte frem smilet hos passasjerene.

Og med denne voldsomme akselerasjonen - blir du bedt om å dra på litt innimellom?

- Ja dett gjør jeg. Jeg drar det ikke helt ut, men trykker inn gassen såpass at de blir dratt tilbake i setet. Spesielt yngre passasjerer spør gjerne om jeg «kan dra på litt», forteller Evald.

Privilegert taxisjåfør

Det var våren 2016 Evald usett og uprøvd gikk til innkjøp av en Focus RS.

- Jeg har hatt mange Ford Cosworth, og vært veldig fornøyd med dem. De lages dessverre ikke lenger. Da var dette det nærmeste jeg kom. Med trekk på alle fire og en råtass av en bensinmotor så kunne ikke det bli galt, sier den blide 36-åringen.

Han mener selv han er privilegert som får kjøre en så sprek bil hver dag.

- Å kjøre en så rask bil i et så vakkert landskap er en opplevelse jeg får ha hver dag. Det er jeg veldig fornøyd med.
Focus RS er en bil som er sportslig og stivt satt opp. Styringen er direkte og motoren er villig. Evald savner imidlertid ikke en bil som er mer komfortabel i kjøreoppsettet.

- Dette er den fjerde drosjen jeg har og jeg har aldri hatt så komfortable dager bak rattet som nå. RSen kan kjøres som en banebil, men også som en helt vanlig bil. Det er et kvalitetsstempel, sier han.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no