Følg Ford Motor Norge AS

Historisk mai-salg for Fords sportslige SUVer og nyttekjøretøy

Pressemelding   •   jun 14, 2017 00:44 CEST

Ford Transit-modellene og Ford Ranger hadde en samlet vekst på imponerende 16% i mai sammenlignet med året før og beholdt med det sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke.

Og Ford Ranger forble den bestselgende pickupen så langt i år med en markedsandel i pickup-segmentet på hele 24,6%. Ranger-salget klatret 19% og solgte med det 3200 Rangere – som er beste mai-salget siden lanseringen av Ranger i 1999.

Trenden med et sterkt SUV-salg fortsatte i mai - med Kuga, EcoSport og Edge som til sammen hadde en vekst på hele 17% - sammenlignet med samme måned i fjor.

Hele 29 800 nyttekjøretøy og 19 100 SUVer ble solgt i løpet av mai i de 20 største og viktigste markedene i Europa (Euro20). I alt økte Ford sitt totale salg av kjøretøy med hele 6% og endte med det på 118 000 solgte enheter.

Den fortsatt kraftige økningen i SUV-salget skyldes svært bra salg av nye Ford Kuga - som ikke har hatt en bedre mai siden den ble lansert i 2008 og med en vekst på hele 9% sammenliknet med mai 2016. Det er også stor interesse for de sportslige ST-Line-variantene og luksus SUVene – Edge Vignale og Kuga Vignale. Salget av den rimeligere og mer kompakte SUVen Ford EcoSport, økte også med hele 16% i mai sammenliknet med samme periode i fjor.

Også Fords Performance modeller fortsetter en allerede sterk vekst. Samlet solgte Fiesta ST, Focus ST, Focus RS og de to variantene av Ford Mustang hele 4700 eksemplarer i mai – noe som tilsvarer en vekst på 7% sammenlignet med samme måned i fjor. 

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.