Gå videre til innhold
Ford GT leverer racerbilfølelse på landeveien med 50 sensorer

Pressemelding -

Ford GT leverer racerbilfølelse på landeveien med 50 sensorer

Ved hjelp av 50 sensorer gir den nye supersportsbilen Ford GT racerbilfølelse på landeveien. Sensorene overvåker kjøremiljøet og bilens ytelse, og gir sjåføren løpende tilbakemeldinger for en optimal kjøreopplevelse.

- Ford GTs sofistikerte datasystem jobber sammen med bilens racerbilarkitektur for å øke kjøreopplevelsen og samtidig gjøre den mer fleksibel. Ved å overvåke vekt, kjøremiljøet og andre tilbakemeldinger kan bilens kjøreprofil endres. Ford GT skal kjøre stabilt og gi gode tilbakemeldinger både i 300 og 30 km/t, sier Ford Performance globale direktør, Dave Pericak.

Avanserte datasystem

Sensorene genererer hele 100 GB datamengde hver eneste time. Disse blir bearbeidet av i alt 25 integrerte databehandlingssystemer til mer enn 10 millioner linjer med programvarekoder. Det er faktisk mer enn kampflyet Lockheed Martin F-35 Lightning! Til sammen kan disse databehandlingssystemene analysere mer enn 300 MB med data hvert eneste sekund.

Mange av datasystemene og sensorene i supersportsbilen hjelper også til med å styre bilens motor og den elektroniske stabilitetskontrollen, den aktive dempingen og aerodynamikken for optimale prestasjoner innenfor det oppgitte kjøremoduset.

Setene er fastmontert

En helt ny løsning for å levere en optimal racerbilopplevelse i den 347 km/t raske bilen, er at setene er en del av konstruksjonen. Ford Performance-ingeniørene har fjernet muligheten for setejustering for å oppnå en optimal utforming av karbonfiber-kroppen til bilen. I stedet for å flytte setet kan sjåføren justere pedalsett og rattet for å få en optimal kjørestilling.

- Her er alt, fra motoren til koppholderne designet for å gi en ultimat kjøreopplevelse, sier Ford Performance-sjef Dave Pericak.

Smarte løsninger

Ford GT er designet som en racerbil, men mange smarte løsninger er også hentet fra Fords store familie av ordinære familiebiler. Den har utfoldbare koppholdere i aluminium for å holde bilens vekt lavest mulig. Den har også Fords smarte Easy Fuel-system. Systemet er designet for at du ikke skal fylle feil drivstoff på den 647 HK sterke EcoBoost V6-motoren.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no