Gå videre til innhold
Ford lanserer ny spesialutgave av Ranger på Svalbard!

Pressemelding -

Ford lanserer ny spesialutgave av Ranger på Svalbard!

For å lansere den helsvarte og tøffe spesialutgaven av Europas mest solgte pickup, Ford Ranger, la Ford filmingen av Ranger Black Edition til et like tøft og mørkt miljø - Svalbard.

- Vi tok vårt tøffeste og mørkeste kjøretøy til en av de aller tøffeste og mørkeste stedene på jorden for den ultimate testkjøringen. Innbyggerne på Svalbard er helt avhengig av pålitelighet, og Ford Ranger Black Edition beviste at den leverte når den ble brukt i deres daglige gjøremål i et svært krevende miljø, sier Fords Brand Content manager for nyttekjøretøy, Steve Fletcher.

Handlingen i lanseringsfilmen kretser rundt tre personer som bor og jobber i verdens nordligst beliggende by, Longyearbyen. Innbyggerne har hele 40 ulike nasjonaliteter. Her er det også flere isbjørner enn folk.

Se den spektakulære videoen her:


Mørkt i 110 dager hvert år

I mer enn 110 dager årlig lever og jobber og kjører innbyggerne i det totale mørke. Dette er ikke en plass for alle - verken når det gjelder mennesker eller biler.

Filmen, som er utviklet av byrået GTB, er filmet av den prisvinnende regissøren, Toby Dye, og er produsert ved RSA Films London. Dette studioet tilhører den kjente produsenten, Ridley Scott.

- Vi er selvsagt kjempestolt over å få vist frem vårt vakre og arktiske landskap på Svalbard. Dette er en film som vil bli vist verden rundt, og er flott Norges-reklame. Det er også en perfekt match mellom Svalbard og den nye Limited Edition-utgaven av pickupen vår. Den er både mørk, tøff og vakker - akkurat som Svalbard i mørketiden, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Følger tre innbyggere i mørketiden

I filmen får vi møte tre innbyggere som bruker Ranger Black Edition i sin hverdag. En snekker som bygger hus og skur. Fra hjemmet til hans faste byggevarehus kan det ta fra 10 minutter til halvannen time å kjøre, avhengig av vært og vind. En flyplassansatt som bor alene med hunden sin i et øde område utenfor sentrum av byen - og som elsker å gå turer i villmarken - får også sin historie fortalt.

Også en arktisk gårdbruker, som har som mål å dyrke bærekraftig mat i det totale mørke i stedet for å få maten fraktet med skip fra fastlandet, får sin fortelling fortalt.

Begrenset til 2500 Black Edition enheter

Og akkurat som med de personlige fortellingene, får du se hvordan Ford Ranger Black Edition takler farlige og tøffe utfordringer som å krysse gigantiske kuperte landskap belagt med is med den største letthet.

Ranger Black Edition er basert på den populære Limited-serien, men er lakkert helt svart, med svart finish på grillen, aluminiumsfelgene, veltebøylen og andre eksteriørdetaljer.

Bilen vil bare selges som Double Cab. Produksjonen på spesialmodellen er også begrenset til 2500 enheter, og kan allerede nå bestilles hos din Ford-forhandler.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder basert i Dearborn, Michigan, USA, som produserer eller distribuerer biler på over seks kontinenter. Med ca. 166.000 ansatte og 70 fabrikker på verdensbasis inkluderer konsernet bilmerkene Ford og Lincoln. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon vedrørende Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford-merkede kjøretøyer i 51 individuelle markeder og har ca. 66.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomheter Ford Customer Service Division og 22 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no