Gå videre til innhold
​Ford Mustang Mach 1 er klar for utlevering i Europa

Pressemelding -

​Ford Mustang Mach 1 er klar for utlevering i Europa

Nå starter de første kundeutleveringene av nye Ford Mustang Mach 1 – den mest banetilpassede Mustangen som noensinne er tilbudt det europeiske markedet.

Mustang Mach 1 er den råeste varianten av den ikoniske sportsbilen som noensinne er tilbudt på det europeiske markedet. Med en spesialkalibrert 460 HK 5.0-liters V8 bensinmotor i aluminium er den spesielt modifisert for enda bedre ytelse.

– Det er en grunn til at Mustang er verdens mest solgte sportsbil, og med Mach 1 vil den bli en enda større stjerne blant Performance-fans i hele Europa. Den er utviklet med tanke på kjøring på både bane og vei og er på alle måter verdig å bære det ikoniske Mach 1-navnet, sier chief programmer engineer for Mustang Mach 1 i Europa, Matthias Tonn.

Mustang Mach 1 gjør unna 0 - 100 km/t på 4,4 sekunder. Marktrykket er også økt med hele 22 % sammenlignet med Mustang GT. Dette gjør at bilen er enda bedre å kjøre i svinger og i høy fart.

For bilder, teknisk informasjon og video av nye Mustang Mach 1: KLIKK HER

Utviklet for å levere maksimalt – på bane og på vei

En åpen inntaksmanifold sørger for mer luft inn til motoren som også har blitt oppgradert med ny programvare og ny direkte bensininnsprøyting for å øke kreftene og dreiemomentet. Maks krefter blir levert ved 7500 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment på 529 Nm oppnås ved 4600 omdreininger per minutt.

Mach 1 blir også den første produksjonsvarianten av Mustang i Europa som kan fås med den ekstremt sportslige 6-trinns manuelle girkassen* TREMEC 3160 med rev-matching teknologi for sømløs nedgiring. Denne girkassen er spesialtilpasset for å muliggjøre aggressive girskifter ved høye turtall. Sammen med en kort girvandring gjør dette bilen svært morsom å kjøre.

Alternativt kan kunder også få den eksklusive modellen med en variant av Fords 10-trinns automatgirkasse** som både er rekalibrert og optimalisert for svært aktiv kjøring både på bane og på landeveien.

Begge girkassene kommer med egen oljeavkjøler, et kjølesystem for bakakslingen, og en differensialsperre for optimal overføring av dreiemoment under kjøring. Med 10-trinns automatgirkasse kommer den også med enda en luft-til-olje avkjøler – som øker kjølekapasiteten med ytterligere 75 %.


Fra 100 km/t til 0 på mindre enn 32 meter

Mustang Mach 1 har fått en rekke areodynamiske forbedringer, som en unik front med en ny 2-delt grill, en ny nedre grill og nye sideinntak, som sammen sørger for bedre ytelse og et enda mer særegent utseende enn de originale modellene. Dedikerte finner bidrar slik at luft ledes til bremsene for å kjøle de direkte. 6-stempel Brembo-bremsekalipere gjør at nedbremsingen fra 100 - 0 km/t kan skje på en bremsestrekning som er mindre enn 32 meter.

Et unikt fjæringsoppsett forbedrer bilens kjøreegenskaper ytterligere. Med spesialkalibrerte MagneRide ® 1-dempere og spesialutviklede fjæringer får du enda bedre kontroll og raskere tilbakemeldinger ved kjøring i skarpe svinger. Den elektriske styringsprogramvaren er fininnstilt og sørger for at sjåføren har den mest presise styringen som en Mustang i Europa noensinne har hatt.

Bilens fjæringer er satt opp for å tåle hard akselerasjon og nedbremsing. De unike 19’’-aluminiumsfelger med Michelin Pilot Sport 4-dekk gir deg et fantastisk grep, enten det er på bane eller på veien.

Nye Mustang Mach 1 kommer også med kjøremodus, inkludert Sport og Track med TrackApps som gjør at sjåføren kan måle akselerasjon og benytte seg av Launch Control. Alt dette kan sees i det 12-tommers store heldigitale instrumentpanelet.

Mach 1’s spesialinnstilte aktive eksosventilteknologi sørger for ytterligere å forbedre den umiskjennelige lyden fra sportsbilens V8-motor.

Mustang Mach 1 Tremec 3160 seks-trinns manuell girkasse Ford 10-trinns automatgirkasse
Ytelse 460 HK @ 7,250 o/min
Dreiemoment 529 Nm @ 4,900 o/min
0‑100 km/t 4.8 sek 4.4 sek
Akselerasjon (400 meter) 13.0 sek 12.6 sek
Nedbremsing 100-0 km/t 31.8 meter 31.9 meter
Topphastighet 267 km/h 249 km/h

Performance-inspirert design

Mustang Mach 1 har et utvendig design som får frem minner om de ikoniske Mach 1-modellene som kom for første gang i 1969. Både frontgrillen, frontsplitter, diffusoren bak og bakspoiler i høy- eller lavglans svart og Magnetic utførelse. De unike 19’’-aluminiumsfelgene er i utførelsen lavglans Dark Tarmish.

Den eksklusive modellen er tilgjengelig i åtte unike fargekombinasjoner. Disse inkluderer Fighter Jet Grey med sorte og orange striper, – og orange bremsekalipere – Iconic Silver, Shadow Black og Oxford White med svarte og røde striper, eller Velocity Blue, Twister Orange, Race Red og Grabber Yellow med svarte og hvite striper.

Klar for Norge i juni

Interiøret preges av mørke farger med aluminiumsdetaljer. Sportssetene i skinn kommer med sømmer i Metal Grey. Unike interiørdetaljer som Mustang Mach 1-logo og produksjonsnummer og et helt nytt startdisplay i det 12’’ heldigitale instrumentpanelet bidrar også til det eksklusive og sportslige interiørdesignet.

Som standard får du også både avkjøling og varme i forsetene. Fords sofistikerte SYNC 3-infotainmentsystem og et førsteklasses B&O-lydsystem med hele 12 høyttalere hører også med.

De første kundeleveringene i Norge av nye Mustang Mach 1 vil skje i juni-måned. Veiledende pris er 1 220 200 kroner, før leveringsomkostninger.

Hvor rask er nye Mustang Mach 1? Se video her: 

* CO2: 284 g/km, drivstofforbruk:1,24 l/mil WLTP.

** CO2: 270 g/km, drivstofforbruk: 1,17 l/mil WLTP

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Den råeste varianten av en av Norges mest solgte biler, nye Mustang Mach-E GT, og nye Ford E-Transit er blant Fords modeller som vises frem på Oslo Motorshow kommende helg.
Trekkvognen Ford F-MAX, en 500 HK sterk og prisbelønt trekkvogn, vil også bli vist frem på Fords stand når Oslo Motorshow avholdes 29.-31. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm.
– Både nye Mustang Mach-E GT og vårt

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no