Gå videre til innhold
Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Pressemelding -

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Den råeste varianten av en av Norges mest solgte biler, nye Mustang Mach-E GT, og nye Ford E-Transit er blant Fords modeller som vises frem på Oslo Motorshow kommende helg.

Trekkvognen Ford F-MAX, en 500 HK sterk og prisbelønt trekkvogn, vil også bli vist frem på Fords stand når Oslo Motorshow avholdes 29.-31. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm.

– Både nye Mustang Mach-E GT og vårt nye helelektriske nyttekjøretøy E-Transit er modeller som vi vet mange nordmenn er svært spente på å se. Derfor gleder vi oss ekstra til å vise disse for første gang i Norge. Med F-MAX får vi også vist frem bredden i Fords tilbud – fra de største nyttekjøretøyene til Ford Performance modellene og et klasseledende helelektrisk nyttekjøretøy som kommer i hele 25 forskjellige varianter, sier adm.dir. i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Supersportsbil og rallyinspirert premium-pickup

Ford vil også vise frem den svært eksklusive supersportsbilen Ford GT. Med en målt topphastighet på ekstreme 347 km/t er dette historiens raskeste serieproduserte Ford. Den mer enn 655 hestekrefter sterke 3,5-liters EcoBoost V6-motoren har et maksimalt dreiemoment på 678 Nm.

To nye varianter av Norges mest solgte pickup i fjor, Ford Ranger Raptor og den rallyinspirerte MS-RT, vil også være å se på Fords stand på Oslo Motorshow.

– Med lanseringen av hele fire nye varianter av Ranger så langt i år så er vårt tilbud bredere og mer tilpasset enhver smak enn noensinne. Den nye Ranger MS-RT blir også vist frem for publikum på messen. I tillegg til en rekke unike eksteriør- og interiørdetaljer, er dette en premium-pickup som har akkurat den samme gode lastekapasiteten som Ranger Wildtrak, sier Berg.

Ford har også med seg en knallgul variant av nye Mustang Mach 1 – den mest banetilpassede Mustangen som noensinne er tilbudt det europeiske markedet, til Oslo Motorshow. Mustang Mach 1 gjør unna 0 - 100 km/t på 4,4 sekunder. Med en spesialkalibrert 460 HK 5.0-liters V8 bensinmotor i aluminium er den spesielt modifisert for enda bedre ytelse. Maks. krefter blir levert ved 7500 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment på 529 Nm oppnås ved 4600 omdreininger pr. minutt.

Nye Mustang Mach-E GT: Den råeste og mest eksklusive versjonen

Forrige uke ble de første prøvekjøringene i Europa av den råeste og mest eksklusive versjonen av nye Mustang Mach-E, Mustang Mach-E GT, gjennomført i Kroatia. På Oslo Motorshow vil du selv kunne se den helt rå helelektriske SUV-en med akselerasjon som en supersportsbil. Her har du samtidig god plass til fem personer og bagasje.

Med opptil hele 487 HK og 860 Nm* dreiemoment leverer nye Mustang Mach-E GT mer dreiemoment enn noen annen produksjonsmodell fra Ford i Europa. 0 - 100 km/t går unna på bare 3,7 sekunder. ** Nye Mustang Mach-E GT kommer som standard med to elektriske motorer, firehjulstrekk, avanserte MagneRide® adaptive dempere som justerer seg etter valgt kjøremodus og et bremsesystem fra Brembo. Til sammen gir dette fantastiske kjøreegenskaper. Nye Mustang Mach-E GT har en anslått elektrisk rekkevidde på opptil 500 kilometer***.

Den ekstremt sportslige GT-versjonen vil koste fra 635 000 kroner. Da er i praksis alt utstyr standard, man velger kun farge og eventuelt panoramatak. De første kundesolgte bilene blir levert mot slutten av 2021/tidlig i 2022.


Helelektriske Ford E-Transit med Norges-premiere

Nye Ford E-Transit er med sin klasseledende batterikapasitet, rekkevidde, enestående ytelser og det faktum at den kommer i hele 25 forskjellige varianter, et helelektrisk nyttekjøretøy som virkelig har potensiale til å sette fart på salget av elektriske nyttekjøretøy i Norge.

Med 68 kWh utnyttbar batterikapasitet som standard, vil den kunne gi den lengste elektriske rekkevidden i klassen, med opptil 317 km****, målt etter WLTP-metoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil få et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758***** kilo på varebilvarianten.

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5 - 4,25 tonn.

Nyttekjøretøyet som blir vist frem på Oslo Motorshow, er en prototype som senere skal testes i vanlig bruk av blant andre Posten Norge, for at den best mulig skal tilpasses norske kunders spesifikke behov.

Når salget av nye E-Transit starter nå i høst vil kundene kunne velge mellom to utstyrsvarianter – Base og Trend. Begge vil være tilgjengelig med et utstyrsnivå som er langt høyere enn dagens dieselvariant.

Ønsker å måle responsen i markedet for prisvinnende Ford-trekkvogn

Fords samarbeidspartner i Tyrkia, Otosan, vil vise frem Ford F-MAX Blackline, en stylet trekkvogn utviklet for maksimal komfort, selv på de tøffeste veistrekningene. Med en Ecotorq 12,7 liters motor leverer den 500 HK og et maksimalt dreiemoment på 2500 Nm. F-Max ble lansert på hjemmemarkedet i Tyrkia i 2018, men er et sjeldent syn på norske veier. Ford F-MAX ble kåret til International Truck of the Year (ITOY) i 2019.

– Med F-Max ønsker vi å måle responsen i det norske markedet for denne type biler. Det sier også noe om den store bredden av Ford-modeller vi kan tilby nå. Det blir spennende å se mottakelsen denne får på messen, sier adm.dir. i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, og understreker samtidig at det foreløpig ikke er besluttet om F-Max skal lanseres i Norge.

* Kalkulert høyeste ytelse av de elektriske motorene ved maksimal batterikraft. Dine resultater kan variere. 487 HK performance boost levert i 5 sekunder.

** Basert på Fords egne tester med 1 fot rullende start.

*** Oppgitt rekkevidde er basert på fulladet batteri. Rekkevidde er testet etter Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Faktisk rekkevidde vil variere ut fra en rekke faktorer som utvendig klima, kjørestil, vedlikehold av bil, alder på batteriet osv. Ladehastighet vil variere avhengig av en rekke faktorer som utvendig klima, temperatur og alder på batteriet osv.

**** Endelige tall vil bli publisert nærmere lansering. Rekkevidden og ladehastighet er basert på produsentens tester og kalkuleringer iht. WLTP-kjøresyklusen.

***** Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no