Gå videre til innhold
​Introduserer nye Ford Ranger Raptor Special Edition: Enda råere og mer eksklusiv

Pressemelding -

​Introduserer nye Ford Ranger Raptor Special Edition: Enda råere og mer eksklusiv

Nå kommer den tøffeste Ford Performance-versjonen av Europas og Norges mest solgte pickup som en ny og eksklusiv spesialutgave. Med Ranger Raptor Special Edition blir råtasspickupen enda råere.

Den allerede kraftfulle pickupen, blir nå enda mer oppsiktsvekkende, med både ny styling, racingstriper og enda mer premium interiør.

Allerede til høsten i år vil Ranger Raptor Special Edition være hos Ford-forhandlere over hele Europa. Tidligere i år har allerede tre andre varianter av det som var den klart mest solgte pickupen i Norge i fjor, blitt lansert: Ranger Wolftrak, Ranger Stormtrak og den rallyinspirerte Ranger MS-RT.

Den eksklusive nyheten er blant heltene i den nye actionfilmen "The Good, the Bad and the Bad-RSE"- en westerninspirert film som i dag ble lansert av Ford. I filmen blir Ranger Special Editions fornyede fremtoning og ekstreme egenskaper i terreng i høy hastighet vist frem sammen med de andre nye tøffe Ranger-variantene.

Råere og mer oppsiktsvekkende

– Med den nye Ranger Raptor Special Edition får du mange unike eksteriørdetaljer og en rekke forbedringer i kupeen som til sammen gjør vår råtasspickup enda mer oppsiktsvekkende og tøff. Å være stjerne i sin egen western-film er den perfekte måte å fremheve bilens appell, sier manager Ford Performance i Ford Europa, Stefan Muenzinger.

Ranger Raptor er utviklet av Ford Performance for å være den ultimate Ranger-modellen. Hjulopphenget er spesielt utformet for å takle tøft terreng i høy hastighet, samtidig som både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret. Under panseret på spesialmodellen sitter en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue 213 HK dieselmotor med et dreiemoment på hele 500 Nm*. Kreftene fordeles lynraskt og effektivt gjennom en 10-trinns automatgirkasse som er den samme som brukes i Ford Mustang.

Sammenlignet med Ranger XLT er sporvidden til Ranger Raptor økt med 150 mm og bakkeklaringen med 51 mm for at den enda bedre skal kunne takle tøft terreng.

– Vi har hatt stor suksess med salget av våre spesialmodeller av Norges mest solgte pickup i fjor. Populariteten til Raptor har også vært over all forventning. Rundt 30 % av vårt totale salg av Ranger i 2020 var faktisk av denne. Derfor har vi også god tro på at Ranger Raptor Special Edition vil slå godt an i Norge, sier Espen Markussen, salgssjef nyttekjøretøy i Ford Motor Norge.


Eksklusive eksteriør- og interiødetaljer

Den eksklusive Raptor Special Edition kommer i de tre fargene Performance Blue, Conquer Grey og Frozen White. Sammen med disse får du svarte matte racingstriper med rød kontrastfarge på panseret, taket, og på bakluken. I tillegg finner du racingstripene på siden av bilen, der de strekker seg fra de fremre dørene og hele veien opp over de brede hjulbuene bak. Dette forsterker den heftige pickupens performance-karakter ytterligere.

I tillegg til racingstripene har også tauekrokene blitt røde mens hjulbuene, front- og bakstøtfanger, dørhåndtak og signatur Ford-grillen fått en finish i matt svart, i stedet for de grå eksteriørdetaljene som er standard på den vanlige Ranger Raptor.

På innsiden av Ranger Raptor Special Edition har den også blitt enda mer sporty enn originalen. Her er det røde sømmer i ratt, rundt instrumentpanelet og i dørene. Skinnsetene er designet for å være komfortable samtidig som de skal gi deg all den støtte du trenger når pickupen kjøres i tøft terreng eller på en plettfri motorvei. Det Special Edition-eksklusive Raceway Grey instrumentpanelet hever den eksklusive følelsen ytterligere i kupeen.

Utviklet for å levere ekstremt gode offroad-egenskaper

Special Edition versjonen får også Ranger Raptors unike Ford Performance chassis, spesialutviklet for kjøring i terreng i høy hastighet. Ved hjelp av FOX støtdempere med «Position Sensitive Damping» får du mer dempekrefter og ekstremt gode offroad-egenskaper, der dette er tillatt, samtidig som dempingen er mer moderat ved kjøring på vanlig vei. Høyytelsesdemperne er montert på opphengsarmer i aluminium med utstående støtdempertårn foran. Et spesialtilpasset bakhjulsoppheng gjør også at akselen kan flyttes opp og ned med begrenset sideveis bevegelse. General Grabber AT3 All-terrain dekk sørger for maksimalt grep på løst underlag.

Det unike «Terrain Management System» gjør at sjåføren kan velge mellom 6 kjøremoduser som automatisk optimaliserer pickupen for forskjellige kjøremodus, inkludert Baja-mode. Dette er oppkalt etter det berømte Baja Desert Rally, og brukes for å få fullt utbytte av alle den ekstreme pickupens fantastiske offroad-prestasjoner, der dette er tillatt.

Den nye spesialmodellen av Norges tøffeste pickup koster fra kr. 736 625.

Se den nye filmen med Ranger Raptor Special Edition i hovedrollen her:

*Blandet forbruk: 1,07 l/mil, CO-utslipp fra 277 g/km (WLTP)

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Ford avduker neste generasjon av Ford Ranger: Smartere, tøffere og enda mer praktisk i bruk

Ford avduker neste generasjon av Ford Ranger: Smartere, tøffere og enda mer praktisk i bruk

Ford avduket i dag den smarteste, tøffeste og mest kapable Ranger pickup som noensinne er utviklet.
Ford har tatt i bruk både egen ekspertise og kjennskap til pickup-kundenes ønsker og behov og samarbeidet tett med kunder fra hele verden for å utvikle neste generasjon Ranger til å bli en perfekt pickup – både til jobb så vel som fritidsbruk.
– Ranger har alltid vært en trofast pickup for s

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

Fords eksklusive spesialutgaver skal styrke Rangers posisjon som Europa og Norges mest solgte pickup

I løpet av året har Norge og Europas mest solgte pickup så langt i år, Ford Ranger, kommer i fire nye spesialutgaver. Nå skal de nye variantene prøvekjøres av europeisk presse.
Det nye og større utvalget av den tøffe pickupen inkluderer nå Ranger Raptor Special Edition, Ranger Stormtrak, Wolftrak og MS-RT - modellen som er inspirert av M-Sport Ford World Rally Team.
Ranger har så langt i år

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Ford på Oslo Motorshow: Mye muskler, elektriske drivlinjer og Norgespremiere for Ford E-Transit

Den råeste varianten av en av Norges mest solgte biler, nye Mustang Mach-E GT, og nye Ford E-Transit er blant Fords modeller som vises frem på Oslo Motorshow kommende helg.
Trekkvognen Ford F-MAX, en 500 HK sterk og prisbelønt trekkvogn, vil også bli vist frem på Fords stand når Oslo Motorshow avholdes 29.-31. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm.
– Både nye Mustang Mach-E GT og vårt

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no