Gå videre til innhold
​Ford med milliard-investering i ny Ranger-fabrikk

Pressemelding -

​Ford med milliard-investering i ny Ranger-fabrikk

Ford Motor Company har annonsert at de vil investere mer enn en milliard dollar i sin fabrikk i Sør-Afrika som blant annet produserer Norges og Europas klart mest solgte pickup i fjor, Ford Ranger.

Med investeringen øker produksjonskapasiteten på Ford Silverton-fabrikken fra 168 000 produserte biler til hele 200 000 biler i året.

– Ranger er en av våre mest solgte modeller globalt. Med denne investeringen vil teamet vårt få både utstyret og fabrikken som skal til for å levere flere Ford Ranger enn noensinne - og med den beste kvaliteten, sier president, Ford’s International Markets Group, Dianne Craig.

Klart mest solgte pickup i Norge og Europa

Ford Ranger ble den klart mest solgte pickupen i Norge i fjor, med et salg som lå hele 349 biler over den nest mest solgte pickupen på lista. Markedsandelen lå på hele 31% i pickup-segmentet. Også i de 20 største markedene i Europa ble den prisvinnende pickupen for 6. året på rad den mest solgte, med en markedsandel på mer enn 34%.

Ford annonserte den rekordhøye investeringen på en pressekonferanse hvor blant annet den sør-afrikanske presidenten, Cyril Ramaphosa, deltok. Med den nye investeringen er Silverton-fabrikken forventet å gi inntekter som tilsvarer hele 1,1 % av hele Sør-Afrikas bruttonasjonalprodukt. Mer enn 1200 nye personer vil bli ansatt på fabrikken. Ytterligere 10 000 nye jobber hos Fords lokale leverandører vil også komme som en konsekvens av investeringen.

I tillegg til å produsere bestselgeren Ford Ranger for lokalmarkedet og eksport til mer enn 100 land, skal også fabrikken produsere Volkswagens pickup. Dette er et ledd i den strategiske alliansen mellom Ford og Volkswagen.

Mer effektiv produksjon og enda bedre kvalitet

Blant investeringene - som vil øke både produksjonseffektivitet og produktkvaliteten - er en ny karosseriavdeling som tar i bruk robot-teknologi. Dette vil også for første gang skje inne på fabrikkområdet.

En ny presse for karosserideler skal produsere alle metallkomponentene til Ranger. Her vil også et toppmoderne skannersystem sørge for at alle overflater er av ypperste kvalitet før det sendes videre.

Selvforsynt med energi og karbonnøytral før 2024

Det nye Investeringsprogrammet for Fords fabrikk i Sør-Afrika bygger på Project Blue Oval. Dette er et prosjekt som har som mål å bruke 100% lokal fornybar energi på alle Fords fabrikker i løpet av 2035 og karbonnøytrale før 2050. Første fase av Project Blue Oval er allerede i gang ved Silverton-fabrikken. Det bygges nå parkeringsplasser for hele 4200 biler hvor solcellepaneler fungerer som tak.

– Vårt mål er at fabrikken er helt selvforsynt med energi og er karbonnøytral før 2024. Det blir da en av de første Ford-fabrikkene i hele verden som har nådd dette målet, sier director of Operations, Ford’s International Markets Group, Andrea Cavallero.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no