Gå videre til innhold
Women’s World Car of the Year kårer Ford Ranger til “Best 4x4 & Pick-up” i 2023

Pressemelding -

Women’s World Car of the Year kårer Ford Ranger til “Best 4x4 & Pick-up” i 2023

Den nye generasjonen av Europas mest solgte pickup de siste 8 årene, Ford Ranger, har vunnet Women’s World Car of the Year sin kåring som beste 4x4 og pickup i 2023.

Den mest brukervennlige, praktiske og kjøreglade Rangeren som noensinne er utviklet, ble stemt frem som vinneren i kategorien «Best 4x4 & Pick-up» av en jury bestående av 63 kvinnelige biljournalister fra 45 land fordelt på fem kontinenter.

Bilmodeller i seks forskjellige kategorier ble vurdert av juryen på kriteriene sikkerhet, kjøreegenskaper, komfort, teknologi, design, forbruk, miljøpåvirkning og pris. Jurymedlemmene var imponert over Rangerens egenskaper og konkluderte med at «dette er en pålitelig, stilig og karismatisk pickup. Den tar seg lett frem i alt slags terreng. Den fungerer godt som offroader, og er mer praktisk takket være lasteboksen.»

– Vår nye Ford Ranger er den tøffeste og smarteste pickupen vi har utviklet så langt, og interessen fra norske kunder siden det ble åpnet for bestilling har vært svært bra. Vi har tatt i bruk vår globale ekspertise for å utvikle og designe en ny modell som nå kan kjøpes av kunder i 180 land. Vi ønsker å takke Women’s World Car of the Year for denne prisen som er en stor anerkjennelse av den globale appellen Ford Ranger har, sier Espen Markussen, salgssjef for nyttekjøretøy hos Ford Motor Norge.

Bredt utvalg nye Ranger-varianter: Fra arbeidshest til ekstrempickup

Utvalget av nye Ranger-varianter i Norge er bredt og spenner fra arbeidshesten XLT til ekstrempickupen Ranger Raptor. Nye løsninger og teknologier inkluderer et hi-tech digitalt interiør, et skinnesystem på lasteplanet med justerbare surrekroker, og en bakluke med innebygd målestokk og nedsenkninger til tvinger som gjør denne om til en arbeidsbenk.

Dette er direkte resultater av de mer enn 5000 intervjuene av pickup-kunder og en rekke kundemøter Ford har foretatt for å sikre at den nyeste versjonen av Europas mest solgte pickup - skal møte behovene og forventningene til både eksisterende og fremtidige pickup-kunder.

Neste generasjon Ranger med priser fra 618 950 kroner.

Mens prisene for premium-varianten Wildtrak begynner på 682 500 kroner, er fraprisen for den godt utstyrte Limited-varianten 662 500 kroner. Den solide arbeidshesten, XLT fås fra 618 950 kroner. Kundeutleveringene starter sommeren 2023.

De første kundesolgte eksemplarene av neste generasjon av ekstrempickupen Ford Ranger Raptor ankom Norge ved årsskifte. Det er allerede en stor ordrereserve på det som er utviklet for å være den ultimate ekstremvarianten av Ranger.

Nye Ranger vil nå konkurrere om hovedprisen, «Women’s World Car of the Year». Denne vinneren vil bli annonsert på den internasjonale kvinnedagen, 8. mars, på Women’s Car of the Year sin Youtube-kanal klokken 12.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 34.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no