Gå videre til innhold
Neste generasjon Ford Ranger Raptor: Sterkere, tøffere, raskere og smartere

Pressemelding -

Neste generasjon Ford Ranger Raptor: Sterkere, tøffere, raskere og smartere

Nye Ford Ranger Raptor er utviklet for å dominere under alle kjøreforhold, om det er til fjells, i ørkenen eller på landeveien. Med andre generasjon Ranger Raptor får du også en ekstrem-pickup som leverer terrengegenskaper på et helt nytt nivå.

Ford Performance har utviklet nye Ranger Raptor til å være den ultimate performance-varianten av nye Ranger – spesielt med tanke på de virkelige 4x4-entusiastene. Med smartere teknologi som kontrollerer alle komponentene er dette den mest avanserte og hardføre Rangeren noensinne, bygget for å kunne prestere maksimalt under de tøffest tenkelige forhold.

– Vi har virkelig fokusert på å lage en ekte Performance-pickup med neste generasjon Ranger Raptor. Den er langt raskere, ser helt rå ut, er utstyrt med mye ny avansert teknologi og er den tøffeste Rangeren som vi noensinne har utviklet, sier Ford Performance chief programme engineer for nye Raptor, Dave Burn.

Ranger Raptor vil være den første varianten av neste generasjon Ranger som lanseres i Europa, og de første kundeleveringene vil starte i 4. kvartal 2022.

For mer tekniske data, video og bilder av nye Ford Ranger Raptor: Klikk her

Ny twin-turbo 3-liters V6 EcoBoost-bensinmotor med 288 HK

Den største nyheten for performance-entusiastene er den helt nye twin-turbo 3-liters V6 EcoBoost bensinmotoren som nye Ranger Raptor kommer med. Motoren, som er tunet av Ford Performance, leverer 288 HK og et maksimalt dreiemoment på 491 Nm. Den nye motoren vil dermed levere mye mer krefter og ytelse enn dagens 2-liters bi-turbo dieselmotor, selv om denne også vil bli tilgjengelig for det norske markedet fra 2023.

Den nye twin-turbo 3.0-liters V6 EcoBoost-motoren har en kompakt sylinderblokk som er produsert i grafittjern. Det gjør motoren opptil 75 % sterkere enn ved bruk av støpejern, som vanligvis blir brukt til dette.

Ford Performance har også sikret at motoren leverer umiddelbar respons ved gasspådrag. Et nytt anti-lag-system sørger for at turboladerne i motoren roterer i opptil 3 sekunder etter at sjåføren har fjernet foten fra gassen. Det gjør at du kan få raskere akselerasjon fra motoren ut av kurver og ved girskift når du igjen trykker på gasspedalen. For ytterligere å optimalisere ytelsen er motoren programmert med en egen turboladingsprofil for hvert av de 10 girene i den avanserte automatgirkassen.

– Med 3-liters motoren får nye Ranger Raptor en helt annen dynamikk som vil tilfredsstille selv den mest dedikerte performance-entusiasten. Både akselerasjon og den rå ytelsen fra den nye motoren vil garantert lokke frem et bredt smil hos de som kjører den, sier Burn.

For å ha et lydbilde fra pickupen som matcher den ekstreme ytelsen kommer Ranger Raptor med et elektronisk kontrollert aktivt eksossystem.

Sjåføren kan enkelt velge mellom fire forskjellige motorlyder med en knapp på rattet, eller bruke et kjøremodus som har det ønskede lydbilde:

 • Stille: Prioriterer stillhet. Perfekt for ikke å vekke naboene tidlig på morgenen
 • Normal: Denne profilen gir deg en eksoslyd som viser tilstedeværelse uten at den er for høy for bruk i vanlig trafikk. Dette er standard lydinnstilling for kjøremodusene; Normal, Glatt, Gjørme og Stein.
 • Sport: Dette lydbilde er høyere og har en mer dynamisk karakter.
 • Baja: Den mest slående eksoslydprofilen både i volum og lydbilde. I Baja modus oppleves systemet helt uten lydbegrensninger - bare ment for bruk i terreng.

Utviklet for å tåle svært tøffe påkjenninger

Neste generasjon Ranger Raptor har et unikt chassis sammenlignet med nye Ranger. En rekke Raptor-spesifikke fester og forsterkinger, som C-stolpen, lasteboksen og reservehjulet, samt unike rammer for støtfangere, støtdempertårn og lignende sørger for at neste generasjon Ranger Raptor kan takle de mest krevende terrengforholdene.

For å kunne kjøre i tøft terreng i høy hastighet har også Fords ingeniører redesignet hjulopphenget på nye Ranger Raptor.

­– Dette gjør at vi kan få maksimalt ut av de nye FOX® Live Valve-demperne. Disse tilpasser seg i sanntid og sørger for ekstremt god karosserikontroll når du er på veien samtidig som de absorberer ujevnhetene uten problemer, sier Ford Perfomance chief programme engineer for Raptor, Dave Burn.

Neste generasjon FOX® 2.5-tommer Live Valve støtdempere er utstyrt med det aller siste av kontrollteknologier og kan levere Position Sensitive demping. Disse støtdemperne er de mest sofistikerte som har vært brukt på Ranger Raptor. De er fylt opp med Teflon™ tilsatt olje som reduserer friksjonen med rundt 50 % sammenlignet med den utgående modellen.

Live Valve-systemet er også knyttet sammen med Ranger Raptors mange kjøremodus for å kunne levere enda bedre komfort – om du kjører på asfaltert vei eller på kjerreveier og i ulendt terreng, både med høy og lav hastighet. I tillegg til å tilpasse demperne til forskjellige kjøremodus, jobber også systemet kontinuerlig i bakgrunnen for at ekstrempickupen hele tiden er forberedt på endrede vei- og føreforhold.

Støtdemperne sørger også for å gi riktig mengde med demping i forskjellige situasjoner. Når du akselerer kraftig strammes de bakre demperne opp for å bidra til bedre kjøretøystabilitet. FOX® Bottom-Out Control sørger også for maksimal demping i de siste 25 prosentene av dempervandringen.

For å takle ekstreme forhold er også Ranger Raptor utstyrt med svært god beskyttelse av bilens understell. Beskyttelsesplaten foran er nesten dobbelt så stor som på en standard neste generasjon Ford Ranger, og består av 2,3 mm tykt høyfast stål. Denne platen i kombinasjon med beskyttelse for motor og drivverk er utviklet for å beskytte nøkkelkomponenter som motor og drivverk ved kjøring i tøft terreng.

For første gang får Ranger Raptor et avansert permanent firehjulstrekksystem med en helt ny elektronisk kontrollert to-trinns fordelingskasse kombinert med differensiallås både foran og bak.

For å gjøre den nye Ranger Raptor i stand til å håndtere alle forhold, om det er plettfri asfalt, gjørmete veier eller snø og is, kommer råtasspickupen med syv forskjellige kjøremodus og inkluderer et eget Baja-modus hvor bilens elektroniske systemer tilpasses for å levere maksimalt i høy hastighet i terreng.

De forskjellige kjøremodusene påvirker både motor, girkassen, når ABS slår inn, stabilitetskontroll, den aktive eksosventilaktiveringen, styring og gassrespons. I tillegg endres også visningen på det heldigitale instrumentpanelet og den midtstilte berøringsskjermen – både når det gjelder kjøretøyinformasjon, måleinstrumenter og fargetema etter det valgte kjøremoduset.

På veien

 • Normal – Utviklet for komfort og drivstoffeffektivitet
 • Sport – Mer respons for aktiv kjøring på vanlig vei
 • Glatt – Tryggere kjøring når underlaget er glatt eller ujevnt

I terreng

 • Steinete – for optimal kontroll i veldig lav hastighet på steinete og veldig ujevnt underlag
 • Sand – Optimaliserer girskiftene og kraftfordelingen for best mulig fremdrift i sand eller dyp snø
 • Gjørme/hjulspor – for maksimalt grep ved igangkjøring og opprettholde fremdrift på myke deformerbare overflater
 • Baja – setter alle systemene i angrepsposisjon for høy hastighet i tøft terreng

Neste generasjon Ranger Raptor kommer også med Trail Control™, en cruisekontroll for kjøring i terreng. Sjåføren velger en hastighet under 32 km/t og bilen regulerer selv akselerasjon og bremsing, mens sjåføren kan konsentrere seg om å styre bilen gjennom vanskelig terreng.

Tøff og atletisk

For å matche de ekstreme kvalitetene til Ranger Raptor har den fått et helt nytt eksteriør som bygger videre på det dristige og tøffe designet til neste generasjon Ranger. Mens de utvidede hjulbuene og frontlysdesignet understreker pickupens bredde, gir Ford-grillen og den tøffe separate støtfangeren mer visuelle muskler.

Med matrix LED-hovedlys gir også nye Ranger Raptor bedre lys enn noensinne. Den kommer med prediktive kurvelys, blendingsfrie fjernlys og autodynamisk nivåregulering som sikrer optimal sikt.

De råe 17 tommers aluminiumsfelgene blir levert med Raptor-eksklusive all-terrain dekk. Funksjonelle ventiler og tøffe sidetrinn i støpt aluminium bidrar både til det tøffe utseende og gjør Performance-pickupen mer funksjonell. Bak sørger LED-baklyktene for den samme lyssignaturen som den har foran, samtidig som bakstøtfangeren i Precision Grey med integrert stigtrinn og hengerfeste er plassert høyt for ikke å redusere ekstrempickupens avgangsvinkel ved kjøring i ulendt underlag

Jagerflyinspirerte sportsseter

Inni bilen er nye Raptor Ranger utstyrt med jagerflyinspirerte sportsseter for maksimal komfort og støtte ved kjøring i høy fart på svingete veier. Fargedetaljene i Code Orange på sømmer, seter og instrumentpanelet forsterkes av Ranger Raptors stemningsbelysning og gjør at hele interiøret får en gyllen glød. Et oppvarmet Premium sportsratt i skinn med rattgir i støpt magnesium gjør den sporty følelsen i kupeen komplett.

Et 12,4 tommers heldigitalt instrumentpanel og en 12 tommers berøringsskjerm i midten sørger for at sjåfør og passasjer får full tilgang til det nyeste av digital teknologi. Med Fords nye generasjon SYNC 4A infotainmentsystem leveres trådløs Apple CarPlay og Android Auto ™-tilkobling for mobiltelefonen. Et B&O® lydanlegg med hele 10 høyttalere sørger for svært bra lyd i nye Ranger Raptor.

Viderefører Raptor-arven med unike neste generasjon Ranger Raptor

Raptor-navnet stammer opprinnelig fra Nord-Amerika hvor Ford har utviklet høyytelses-pickuper og nyttekjøretøy siden den første generasjon F-150 SVT Raptor, som var optimalisert for høy hastighet i terreng. Med den nåværende Ford Performance-utviklede Ranger Raptor ble Raptor-modellen tilgjengelig også for andre globale markeder i 2018, deriblant til nye 4X4-entusiaster i Europa.

Med nye Ranger Raptor lever denne arven videre. Det er en pickup som både kan brukes i hverdagen samtidig som den har ytelser som er helt unike for en pickup i Ranger sin størrelse.

Salget av Ranger Raptor twin-turbo 3.0-liter V6 EcoBoost starter nå og prisen på denne begynner på kroner 852.250.

– Vi vet at kundene forventer at vi leverer enda bedre ytelse med neste generasjon Ranger Raptor, men jeg tror ikke de er klar over hvilket enormt sprang vi har tatt. Det er en fantastisk morsom pickup å kjøre og den usminkede rå ytelsen den leverer kommer til å overraske dem stort, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, som har stor tro på nye Ranger Raptor for det norske markedet.

Se den spektakulære filmen som markerer Raptors ankomst til Europa her: 


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no