Gå videre til innhold
Åpner for bestilling av neste generasjon Ford Ranger,  Europas mest solgte pickup

Pressemelding -

Åpner for bestilling av neste generasjon Ford Ranger, Europas mest solgte pickup

Ford åpner nå opp for bestilling av den smarteste, tøffeste og mest praktiske Rangeren som noensinne er blitt tilbudt til europeiske kunder.

Med lanseringen av de populære modellene Wildtrak og Limited er det de to mest solgte Ranger-variantene av det som er Europas mest solgte pickup, som blir tilgjengelig. Tidligere i år ble ekstrempickupen Ranger Raptor klar for bestilling.

Nye Ranger har blitt utviklet fra bunnen av for være en perfekt pickup – helt uavhengig av bruksområde. Den har fått et nytt og tøft design, og kommer med nye motorer og drivlinjer, inklusive Fords nye 3-liters V6 dieselmotor. Både chassis og understell har blitt oppgradert. Det samme har lasteplanet og hi-tech førermiljøet som har en rekke tilkoblede funksjoner og er ustyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier.

Neste generasjon Ranger med priser fra 662 500 kroner

Mens prisene for premium-varianten Wildtrak begynner på 682 500 kroner, er fraprisen for den godt utstyrte Limited-varianten 662 500 kroner. Begge modellene er tilgjengelige i Double cab og Rap cab, og kundeutleveringene er forventet å starte sommeren 2023.

– Ranger har allerede rukket å bli et ikon i Europa. Nå har vi tatt i bruk vår globale ekspertise for å utvikle og designe en helt ny modell som vil tiltrekke seg kunder fra hele verden, sier general manager for Ford Pro Europe, Hans Schep.

Wildtrak-varianten står for 60 % av Ranger-salget i Europa. Det viser hvor stor etterspørselen er etter godt utstyrte pickuper som gjør de enda mer komfortable, samtidig som de er anvendelige uansett oppgave eller utfordring – om det er som et arbeidsverktøy eller til fritidsaktiviteter.

Ranger kan nå også for første gang bestilles med Fords nye 3-liters V6-dieselmotor. Denne leverer 240 HK og har et maksimalt dreiemoment, levert gjennom en 10-trinns automatgirkasse, på 600 Nm. Drivlinjen gjør at den nye pickupen lett kan trekke opptil 3500 kg.

Nye Ranger kan også fås med Fords solide 2-liters EcoBlue dieselmotor – med en 205 HK bi-turbo og 10-trinns automatgirkasse.

Mest kjøreglade og komfortable Ranger som noensinne er utviklet

Neste generasjon Ford Ranger er den mest raffinerte, intuitive og kjøreglade Rangeren som er produsert.

Med 6 forskjellige kjøremoduser og et chassis som er utviklet for bedre angrepsvinkler og tøffere utfordringer - om du er på landeveien eller i vanskelig terreng - er du hele tiden sikret optimale kjøreegenskaper. Velg mellom Normal, Øko, Glatt, Gjørme/Hjulspor, Sand og Tauing - og nye Ranger justerer automatisk blant annet kraftfordeling, elektronisk stabilitetskontroll og pickupens girskifter tilpasset ditt behov.

Kundene kan også manuelt velge mellom to- og firehjulstrekksystemer eller la bilen automatisk tilpasse seg forholdene gjennom det nye avanserte firehjulstrekksystemet som fordeler kraften til for- og bakhjul etter behov. Dette vil være standard Wildtrak 3.0L V6 dieselmotor.

Heldigitalt hi-tech førermiljø

Sjåføren kan hele tiden følge med og kontrollere bilens mange funksjoner fra den klasseledende 12,4 tommers digitale skjermen som erstatter de tradisjonelle analoge instrumentene, og en 10 eller 12 tommers sentralt plassert berøringsskjerm. Denne skjermen støtter også Fords sofistikerte SYNC4 infotainmentsystem.

Neste generasjon Ranger kommer også med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som antikollisjonssystem, filskiftevarsler og nødbremsassistent ved rygging. Som den eneste i segmentet er neste generasjon Ranger tilgjengelig med en blindsoneassistent med varsel for kryssende trafikk som også tar høyde for tilhenger.

Ny, unik 360 belysning, og full kontroll på pickupen fra mobilen

Ved hjelp av FordPass-appen på mobilen sin kan også eiere og operatører følge med i realtid på kjøretøystatus og varslinger. De kan også kontrollere Rangerens nye og unike 360 belysning - som lyser opp rundt bilen - fra appen. Med dette lyset trenger du ikke lenger stå og arbeide i mørket. Det kan også være praktisk i forbindelse med bruk av Rangeren til fritidsaktiviteter.

Mye utstyr som standard i både Wildtrak og Limited

Utvendig kommer Ranger Wildtrak som standard med takskinner og bedre beskyttelse under bilen for kjøring i terreng. Inne i kupeen får du blant annet skinnseter, oppvarmet ratt med kontrastsømmer og stemningsbelysning.

Wildtrak-kunder får også tilbud om en unik Cyber Orange lakk. Neste generasjon Ranger, både Wildtrak og Limited, fås i lakkfargene Agate Black Metallic, Carbonised Grey, Frozen White, Lucid Red, Arctic White og Moondust Silver. Blue Lightning og Diffused Silver vil i tillegg være unike for Limited-kunder.

Ranger Limited kommer også med mye utstyr som standard, inklusive oppvarmet ratt i Ford Sensico-materiale og skinnseter.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no