Gå videre til innhold
Ford ble Europas mest solgte nyttekjøretøymerke for 8. året på rad

Pressemelding -

Ford ble Europas mest solgte nyttekjøretøymerke for 8. året på rad

For 8. året på rad ble Ford det klart mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2022. Markedsandelene deres i Europa er også høyere enn noensinne. I Norge var også kontraktsinngangen på nyttekjøretøy rekordstor.

Ford Pro, som er Fords nyttekjøretøyenhet, hadde en markedsandel på rekordhøye 15 % i Europa.

– Det å sette en ny rekord med hele åtte år som den europeiske markedslederen på nyttekjøretøy - viser hvor mye våre bedriftskunder stoler på Fords varebiler og pickuper i deres daglige drift. Når vi nå ruller ut vår unike plattform med software, lading og andre digitale tjenester i Europa, er vi fast bestemt på at Ford Pro fortsatt skal være våre kunders foretrukne partner for å øke egen produktivitet, sier general manager i Ford Pro i Europa, Hans Schep.

Den viktigste enkeltmodellen bak suksessen i 2022 var Ford Transit Custom. Den ble igjen den mest solgte 1-tonns varebilen i Europa. Transit Custom ble også samlet sett den mest solgte bilmodellen i Storbritannia i 2022. Her har Ford vært markedsleder i hele 57 år. Ford Pro annonserte i fjor en helt ny arvtaker til bestselgeren, den helelektriske E-Transit Custom.

Som et ledd i en storstilt utrulling av nye produkter og tjenester lanserte også Ford Pro den nye helektriske E-Transit i fjor vår. Denne har siden lanseringen vært salgsledende i sitt segment.

Rekordstor kontraktsinngang også i Norge i 2022

Ford har også i Norge vært blant de klart mest solgte nyttekjøretøymerkene de siste årene. I 2022 ble de det fjerde største merket.

– Vi har hatt lange ledetider i 2022, og om vi hadde vi fått alle nyttekjøretøyene som vi faktisk skrev kontrakter på i fjor, ville vi slått alle våre tidligere rekorder med god margin. Vi har svært mange nyttekjøretøy som skal leveres ut i 2023, spesielt det første halvåret. For modeller som E-Transit er vi allerede ledende i segmentet, men også her har svært mange skrevet kontrakt, og venter på bilen. Nå går heldigvis denne produksjonen for fullt uten problemer. Det vil bli godt synlig på registreringsstatistikken fremover, sier Berg.

Fords nye nyttekjøretøyportefølje: Som skapt for det norske markedet

I 2022 annonserte også Ford en helt ny generasjon av pickupen Ford Ranger. Den utgående modellen har styrket sin posisjon som den klart mest solgte pickupen i Europa også i 2022. De første utleveringene av nye Ranger Raptor starter i disse dager mens Wildtrak og Limited etter planen er klare for Norge i løpet av sommeren i år. Ifølge Berg er allerede ordrebanken på disse også stor.

– Nyttekjøretøymodellene som Ford allerede har lansert, og vil lansere fremover, er som skapt for det norske markedet. Ambisjonene våre for nyttekjøretøy i 2023 er derfor med god grunn svært høye. Alt ligger til rette for at vi skal klatre markant på registreringsstatistikken i år, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no