Gå videre til innhold
Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Pressemelding -

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro presenterte i dag nye løsninger for mer oppetid, service og produktivitet for europeiske nyttekjøretøykunder på den internasjonale transportmessen i Hannover ( IAA Transportation Show 2022).

Nye Ford E-Transit Custom fikk sin globale offentlige debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen. Ford Pro presenterte samtidig flere detaljer om de andre variantene av neste generasjon Transit Custom – blant annet firehjulstrekk, en ladbar hybrid og flere EcoBlue-dieselvarianter.

I pickupsegmentet bekrefter Ford sin lederrolle ved å vise frem den nye råtassen, Ranger Raptor og den nye premium-pickupen Ranger Wildtrak, på messen.

– De økte kostnadene for europeiske bedrifter, gjør at behovet for løsninger som øker produktiviteten aldri har vært større enn nå. Ford Pro sine revolusjonerende software-løsninger er utviklet for å hjelpe kunder med å kutte kostnader og strømlinjeforme arbeidet deres når de går over til helelektriske kjøretøy, sier toppsjefen for Ford Pro globalt, Ted Cannis.

For mer informasjon, bilder og video om Ford på IAA 2022: KLIKK HER

Nye Transit Custom som helelektrisk, ladbar hybrid og nye dieselvarianter

Med den nye helelektriske E-Transit Custom i spissen, med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 380 km*, presenterte Ford Pro nå hele porteføljen av nye Transit Custom. Europas mest solgte varebil kan nå fås i flere varianter enn noensinne, blant annet som en helt nyutviklet ladbar hybrid. Med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 57 km (EAER)* kan denne kjøres på ren elektrisitet i bysentrum, og med bensinmotoren på motorveien. Den nye drivlinjen er tilsvarende den som er brukt i den mest solgte ladbare hybriden i Europa i 2021, Ford Kuga ladbar hybrid. Her kombineres en 2.5-liters Atkinson bensinmotor med et utnyttbart batteri på 11,8 kWh. Nye Transit Custom ladbar hybrid kommer i tillegg med ProPower om bord. Dette er et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

Nye Transit Custom kan også leveres med den siste generasjonen av Ford EcoBlue dieselmotorer med 110 HK, 136 HK, 150 HK eller 170 HK. En 6-trinns manuell girkasse er tilgjengelig - om ønskelig - i kombinasjon med en mekanisk differensialsperre for bedre fremkommelighet. I tillegg vil en svært effektiv 8-trinns automatgirkasse bli introdusert. Denne kan levere en maksimal tilhengervektkapasitet på 2500 kilo og er for første gang tilgjengelig i kombinasjon med et helt nytt firehjulstrekksystem.

Nye Transit Custom er utviklet fra bunnen av for å ha enestående ytelser og lastekapasitet, og vil i likhet med den helelektriske E-Transit Custom, kunne tilby en rekke innovative løsninger som «Mobilt kontor» - hvor rattet gjøres om til et praktisk vannrett bord.

Blant de viktigste nøkkelegenskapene og valgmulighetene er:

  • En helt ny plattform med lavere innlastingshøyde til lasterom, under to meter totalhøyde og uavhengig hjuloppheng bak.
  • 4 varianter - kort eller lang akselavstand og høyt eller lavt tak.
  • Nye Transit Custom er tilgjengelig som varebil, dobbelkabin varebil og kombi
  • Standard 5G-modem og 13 tommers SYNC4 berøringsskjerm
  • Kommer i variantene: Base, Trend, Limited, Active, Trail og Sport

Alle variantene av neste generasjon Transit Custom er helt integrert med Ford Pro softwareløsninger og tilkoblede tjenester, som Ford Pro Telematics og FordPass Pro-appen. Kunder vil også få enda mer oppetid ved hjelp av Ford Liive Connected uptime system.

Nye Transit Custom skal produseres av Ford Otosan i Kocaeli, Tyrkia. De første kundeleveringene av EcoBlue-drivlinjene vil starte i midten av 2023. De andre variantene vil bli tilgjengelig senere neste år.

Strømlinjeformer digitale ombygginger med Ford Pro Outfit Integration System

Halvparten av alle Transit-modeller som blir solgt i Europa, har gjennomgått en eller annen form for ombygging. Mange av disse modifikasjonene krever integrasjon med kjøretøyets elektriske system. Dette, som også inkluderer ulike typer kontroller og skjermer, kan være en tidkrevende og utfordrende oppgave for de som står for ombyggingen.

For å strømlinjeforme denne prosessen har Ford utviklet «Upfit Integration System.» Denne digitale løsningen blir introdusert i Europa for nye Transit Custom. Dette muliggjør sømløs kobling til kjøretøyets elektriske system, og mulighet for å styre og kontrollere eksterne enheter og funksjoner via bilens 13-tommers SYNC4 berøringsskjerm. Det gjør jobben langt raskere og mer effektiv for ombyggerne, i tillegg gir det vesentlig enklere og bedre brukervennlighet for sjåførene som vil kunne jobbe mer effektivt.

Kundene kan bestemme oppsettet, slik at for eksempel en rullestolrampe ikke kan senkes ned om ikke bilen står stille eller er parkert med håndbrekket på. Digitale løsninger kan også knyttes til Ford Pro Software for å på avstand bli overvåket av de som styrer bilflåten – som for eksempel å passe på temperaturen i en kjølebil som frakter mat eller medisiner.

Utvider Ford Pros mobile servicetilbud

Ford Pro annonserte også i dag en utvidelse av deres mobile servicetilbud i flere nøkkelmarkeder. Ford Pro Mobil Service er Fords rullende verksted, som hjelper deg enten du er hjemme eller på jobb. Allerede i dag utføres 70% av alt planlagt vedlikehold for enkelte store flåtekunder i Storbritannia med mobil service. Med lanseringen av helelektriske E-Transit og E-Transit Custom er det forventet at dette stiger til 90%. Dette sparer eiere for store kostnader med nedetid og besøk til forhandleren.

Ford Pro Mobil Service tilbys også i Norge i utvalgte områder.

Mobil Service er bare en av mange tjenester og software som Ford Pro tilbyr for å øke bedriftenes produktivitet og redusere eierskapskostnadene for nyttekjøretøy. Ifølge anslag reduseres nedetiden med så mye som 60 %** ved bruk av Ford Liive connected uptime system. Systemet, hvor nyttekjøretøyene er oppkoblet 24/7, har allerede gjort at nyttekjøretøy har vært tilgjengelig hele 145 000 dager mer bare i år i Europa. For kundene er dette verdt rundt 73 millioner euro.

Se video av nye E-Transit Custom her:

* Offisielle homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato, i overensstemmelse med WLTP.

** Estimert årlig reduksjon basert på at (1) kunden raskt svarer på kjøretøyadvarsler i FordPass Pro/Ford Telematics (for å redusere behovet for veihjelp) og (2) anslått tid spart på å bruke Ford Transit-sentre til vedlikehold og reparasjoner (inkludert Express Service). Faktisk reduksjon vil være individuell, basert på blant annet kjørestil og bruken av kjøretøyet.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.
– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjør

Åpner for bestilling av neste generasjon Ford Ranger,  Europas mest solgte pickup

Åpner for bestilling av neste generasjon Ford Ranger, Europas mest solgte pickup

Ford åpner nå opp for bestilling av den smarteste, tøffeste og mest praktiske Rangeren som noensinne er blitt tilbudt til europeiske kunder.
Med lanseringen av de populære modellene Wildtrak og Limited er det de to mest solgte Ranger-variantene av det som er Europas mest solgte pickup, som blir tilgjengelig. Tidligere i år ble ekstrempickupen Ranger Raptor klar for bestilling.
Nye Ranger har

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Nå lanserer Ford Motor Motor Norge serviceavtale som standard ved kjøpe av alle nye Ford Pro nyttekjøretøy. Serviceavtalen gjelder i hele Norge og inkluderer alle rutineservicer, samt årlig kontroll de årene det ikke gjennomføres service.
Serviceavtalen, som gjelder nyttekjøretøy solgt i Norge, varer i 3 år/ 45 000 km, og kan gjennomføres hos alle de 79 Ford-autoriserte verkstedene i hele Norg

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

Nå er de første Ford E-Transit i ferd med å bli levert ut til norske kunder. Bare i løpet av sommeren vil flere hundre av det nye helelektriske og klasseledende nyttekjøretøyet ha ankommet Norge.
Av de mer enn 5000 europeiske kundeordrene som var mottatt før første E-Transit rullet ut fra Fords fabrikk i Tyrkia like før påske, var en betydelig andel av disse kontraktene tegnet av norske kunder

Ford avduket nye E-Tourneo Custom: Ny stor 8-seters helelektrisk flerbruksbil

Ford avduket nye E-Tourneo Custom: Ny stor 8-seters helelektrisk flerbruksbil

Ford Pro avduket i dag den helt nye og fleksible 8-seters helelektriske E-Tourneo Custom, en perfekt elbil både for næringsdrivende som driver med persontransport og familier med ekstra stort plassbehov.
Den helelektriske flerbruksbilen er utviklet på en helt ny plattform som leverer både maksimal brukervennlighet og komfort sammen med en svært effektiv batterielektrisk drivlinje med en forvent

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford avduker nye helelektriske E-Transit Courier: Større, smartere og sprekere

Ford Pro avduket i dag den helt nye helelektriske varebilen E-Transit Courier. Med langt større lasterom, hurtiglading på opptil 100 kW og en rekke digitale tjenester for forbedret produktivitet setter E-Transit Courier en ny standard i klassen.
– Dette er en elektrisk varebil som vi vet det vil bli stor etterspørsel etter i Norge, spesielt i de store byene. Med plass til to europaller i laster

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Nå åpner Ford for bestilling av den helt nye Ford Transit Custom. Den helt nye modellen av Europas mest solgte varebil i 1-tonns segmentet, kan nå også fås med firehjulstrekk og maksimal hengerkapasitet på hele 2500 kilo.
– Med nye Transit Custom og den helelektriske varianten, E-Transit Custom, blir en av Europas og Norges aller mest populære varebiler enda bedre på alle måter – både når det g

Ford ble Europas mest solgte nyttekjøretøymerke for 8. året på rad

Ford ble Europas mest solgte nyttekjøretøymerke for 8. året på rad

For 8. året på rad ble Ford det klart mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa i 2022. Markedsandelene deres i Europa er også høyere enn noensinne. I Norge var også kontraktsinngangen på nyttekjøretøy rekordstor.
Ford Pro, som er Fords nyttekjøretøyenhet, hadde en markedsandel på rekordhøye 15 % i Europa.
– Det å sette en ny rekord med hele åtte år som den europeiske markedslederen på nytt

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no