Gå videre til innhold
Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Pressemelding -

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Nå åpner Ford for bestilling av den helt nye Ford Transit Custom. Den helt nye modellen av Europas mest solgte varebil i 1-tonns segmentet, kan nå også fås med firehjulstrekk og maksimal hengerkapasitet på hele 2500 kilo.

– Med nye Transit Custom og den helelektriske varianten, E-Transit Custom, blir en av Europas og Norges aller mest populære varebiler enda bedre på alle måter – både når det gjelder teknologier, standardutstyr, plass, kjøreegenskaper og kapasitet. For første gang vil den også komme med kombinasjonen diesel og firehjulstrekk – alt til en meget konkurransedyktig pris. Dette er en varebil som vil sette en ny og langt høyere standard i 1-tonns varebilsegmentet, sier salgsdirektør Asgeir Nordeng i Ford Motor Norge.

Fra 587 000 kr. med automatgir og firehjulstrekk

Med en frapris på 587 000 kroner får du nye Ford Transit Custom med firehjulstrekk, den siste generasjonen 2-liters Ecoblue dieselmotor med 136 HK, utstyrsnivået Trend, og en ny 8-trinns automatgirkasse. Den rimeligste varianten, en godt standardutstyrt Transit Custom med 2-liters EcoBlue-motor med 110 HK og forhjulstrekk har en veiledende pris fra 520 000 kroner.

Nye Transit Custom kommer også som standard med 3 år/45 000 km fri service – inkludert en årlig tilstandskontroll.

Enestående ytelser og lastekapasitet – for å dekke kundens behov i en digital tidsalder

Nye Ford Transit Custom er utviklet fra bunnen av for å dekke kundenes behov – både når det gjelder de enestående ytelser og lastekapasitet, men også å være en ny varebil for fremtiden - i en digital tidsalder.

I første omgang åpnes det nå for bestilling av nye Ford Transit Custom med den siste generasjonen av Ford EcoBlue dieselmotorer med 110 HK, 136 HK, 150 HK eller 170 HK. En 6-trinns manuell girkasse er tilgjengelig - om ønskelig - i kombinasjon med en mekanisk differensialsperre for bedre fremkommelighet.

I tillegg vil en svært effektiv 8-trinns automatgirkasse bli introdusert. Denne kan levere en maksimal hengervekt på 2500 kilo, og er for første gang også tilgjengelig i kombinasjon med et helt nytt firehjulstrekksystem.

Produksjonen av nye Transit Custom starter i juli med de første norske kundeleveringene tidlig på høsten i år.

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford Transit Custom: KLIKK HER

Lavere, men større og mer praktisk

Selv om nye Transit Custom er like under 2 meter høy, og lavere sammenlignet med dagens modell, er vareromsgulvet senket med 15 mm. Resultatet er at den nå enklere kan brukes i parkeringshus med lav takhøyde. Samtidig er størrelsen i varerommet noe større enn det var tidligere. Avhengig av løsning er dette nå på mellom 5,8 og 9 m3 – som er 0,7 m3 mer enn på dagens modell. Den maksimale vareromslengden er 3450 mm. Nyttelast er på opptil 1300 kg.

Endrede skyvedører, lavere lastehøyde og et nytt stigtrinn gjør også inn- og utlasting i det LED-opplyste varerommet enklere enn noensinne.

Blant de viktigste valgmulighetene er:

  • Nye Transit Custom vil bli tilgjengelig som varebil, dobbeltkabin og kombi. I første omgang åpnes det for bestilling av varebilen.
  • Kommer i 4 varianter - kort eller lang akselavstand med høyt eller lavt tak.
  • Kommer i variantene Trend, Limited, Active, Trail og Sport. Trend og Limited vil være de to variantene som det nå åpnes for bestilling av.

Betydelig oppdatert standardutstyrsnivå og interiør

Nye Transit Custom har fått en betydelig oppgradering – både av medfølgende standardutstyr for de forskjellige variantene, og i kupeen. Som standard kommer den med en 13 tommers berøringsskjerm, rettet mot føreren, og et 5G modem som sørger for rask forbindelse til Ford Pro sine mange tjenester og flåtestyringsløsninger. Nøkkelløs start og elektronisk klimaanlegg er nå også standard på alle varianter.

Kupeen er større og har mer plass til oppbevaring enn den utgående modellen. Med det rattmonterte automatgiret, den elektroniske håndbremsen og et foldbart ratt er det nå lett å komme seg ut av bilen på den andre siden av førerplassen. Dette kan være praktisk når man må parkere på trange steder eller unngå å gå rett ut i trafikken.

Ford introduserer også, for første gang i segmentet, en takmontert kollisjonspute. Dette øker fleksibiliteten i kupeen og gir plass til å lagre en pc i dashbordet.

Nye funksjoner og smarte innovative løsninger

Nye Transit Custom kommer også med en helt ny funksjon, Driver Focus Mode, som bruker sensorer for å fordele varme og ventilasjon mot plasser inni kupeen der det er registrert at det sitter noen. Den intelligente frontruta sørger også for at temperatur og fuktighet i kupeen hele tiden overvåkes og aktiverer automatisk små mengder varme og luft for å holde duggen på frontruta borte.

Nye Transit Custom byr også på en rekke innovative løsninger som skal gjøre eieropplevelsen enda bedre:

  • Mobilt kontor: Med dette tilvalget kan rattet foldes til et lite bord som kan brukes til alt fra å jobbe på PC-en, fylle ut papirer eller nyte lunsj. Denne pakken inkluderer sterkere LED-lys for å lyse opp dette arbeidsområdet, og oppbevaringsmuligheter for dokumenter og andre enheter mellom setene.
  • Leveringsassistent: Når denne programmerbare funksjonen er påslått og føreren setter bilens girvelger i park, kan bilen automatisk lukke alle åpne vinduer, sette på varsellys og sørge for at bilens dører låses når føreren har forlatt bilen. Når leveringen er gjort og føreren kommer tilbake igjen, låses bilen automatisk opp og vinduene lukkes opp slik de var før bilen stoppet for å gjøre en levering.
  • ProPower Ombord: Akkurat som i E-Transit kommer også nye E-Transit Custom med ProPower Ombord. Dette er et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

Helintegrert mot Ford Pro sine tilkoblede tjenester og softwareløsninger

Alle variantene av neste generasjon Transit Custom er helt integrert med Ford Pro software og tilkoblede tjenester, som Ford Pro Telematics og FordPass Pro-appen.

Nye Transit Custom kommer også med en rekke teknologier som standard - blant annet kollisjonsvarsler med autobrems, filholder, trafikkskiltgjenkjenning, automatisk nedblending av hovedlys og ryggekamera.

Helelektrisk E-Transit Custom og en ladbar Transit Custom kommer i salg fra sommeren

Den nyeste generasjonen av Europas mest solgte varebil, Transit Custom vil også komme i flere varianter enn noensinne - blant annet som en helelektrisk variant E-Transit Custom - med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 380 km*. Den vil også komme som en helt nyutviklet ladbar hybrid med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 57 km (EAER)*.

Transit Custom skal produseres av Ford Otosan i Kocaeli i Tyrkia. Salget av EcoBlue-drivlinjene har nå startet med første kundelevering høsten 2023. Salgstart for E-Transit Custom og E-Tourneo Custom vil være sommeren 2023 og første kundelevering 1. kvartal 2024.

* Offisiell homologert rekkevidde - i henhold til WLTP-målemetoden - vil bli publisert nærmere dato for salgsstart.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 34.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no