Gå videre til innhold
Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Pressemelding -

Ford åpner for bestilling av nye Ford Transit Custom: Setter en ny standard i 1-tonns segmentet

Nå åpner Ford for bestilling av den helt nye Ford Transit Custom. Den helt nye modellen av Europas mest solgte varebil i 1-tonns segmentet, kan nå også fås med firehjulstrekk og maksimal hengerkapasitet på hele 2500 kilo.

– Med nye Transit Custom og den helelektriske varianten, E-Transit Custom, blir en av Europas og Norges aller mest populære varebiler enda bedre på alle måter – både når det gjelder teknologier, standardutstyr, plass, kjøreegenskaper og kapasitet. For første gang vil den også komme med kombinasjonen diesel og firehjulstrekk – alt til en meget konkurransedyktig pris. Dette er en varebil som vil sette en ny og langt høyere standard i 1-tonns varebilsegmentet, sier salgsdirektør Asgeir Nordeng i Ford Motor Norge.

Fra 587 000 kr. med automatgir og firehjulstrekk

Med en frapris på 587 000 kroner får du nye Ford Transit Custom med firehjulstrekk, den siste generasjonen 2-liters Ecoblue dieselmotor med 136 HK, utstyrsnivået Trend, og en ny 8-trinns automatgirkasse. Den rimeligste varianten, en godt standardutstyrt Transit Custom med 2-liters EcoBlue-motor med 110 HK og forhjulstrekk har en veiledende pris fra 520 000 kroner.

Nye Transit Custom kommer også som standard med 3 år/45 000 km fri service – inkludert en årlig tilstandskontroll.

Enestående ytelser og lastekapasitet – for å dekke kundens behov i en digital tidsalder

Nye Ford Transit Custom er utviklet fra bunnen av for å dekke kundenes behov – både når det gjelder de enestående ytelser og lastekapasitet, men også å være en ny varebil for fremtiden - i en digital tidsalder.

I første omgang åpnes det nå for bestilling av nye Ford Transit Custom med den siste generasjonen av Ford EcoBlue dieselmotorer med 110 HK, 136 HK, 150 HK eller 170 HK. En 6-trinns manuell girkasse er tilgjengelig - om ønskelig - i kombinasjon med en mekanisk differensialsperre for bedre fremkommelighet.

I tillegg vil en svært effektiv 8-trinns automatgirkasse bli introdusert. Denne kan levere en maksimal hengervekt på 2500 kilo, og er for første gang også tilgjengelig i kombinasjon med et helt nytt firehjulstrekksystem.

Produksjonen av nye Transit Custom starter i juli med de første norske kundeleveringene tidlig på høsten i år.

For flere bilder, video og informasjon om nye Ford Transit Custom: KLIKK HER

Lavere, men større og mer praktisk

Selv om nye Transit Custom er like under 2 meter høy, og lavere sammenlignet med dagens modell, er vareromsgulvet senket med 15 mm. Resultatet er at den nå enklere kan brukes i parkeringshus med lav takhøyde. Samtidig er størrelsen i varerommet noe større enn det var tidligere. Avhengig av løsning er dette nå på mellom 5,8 og 9 m3 – som er 0,7 m3 mer enn på dagens modell. Den maksimale vareromslengden er 3450 mm. Nyttelast er på opptil 1300 kg.

Endrede skyvedører, lavere lastehøyde og et nytt stigtrinn gjør også inn- og utlasting i det LED-opplyste varerommet enklere enn noensinne.

Blant de viktigste valgmulighetene er:

  • Nye Transit Custom vil bli tilgjengelig som varebil, dobbeltkabin og kombi. I første omgang åpnes det for bestilling av varebilen.
  • Kommer i 4 varianter - kort eller lang akselavstand med høyt eller lavt tak.
  • Kommer i variantene Trend, Limited, Active, Trail og Sport. Trend og Limited vil være de to variantene som det nå åpnes for bestilling av.

Betydelig oppdatert standardutstyrsnivå og interiør

Nye Transit Custom har fått en betydelig oppgradering – både av medfølgende standardutstyr for de forskjellige variantene, og i kupeen. Som standard kommer den med en 13 tommers berøringsskjerm, rettet mot føreren, og et 5G modem som sørger for rask forbindelse til Ford Pro sine mange tjenester og flåtestyringsløsninger. Nøkkelløs start og elektronisk klimaanlegg er nå også standard på alle varianter.

Kupeen er større og har mer plass til oppbevaring enn den utgående modellen. Med det rattmonterte automatgiret, den elektroniske håndbremsen og et foldbart ratt er det nå lett å komme seg ut av bilen på den andre siden av førerplassen. Dette kan være praktisk når man må parkere på trange steder eller unngå å gå rett ut i trafikken.

Ford introduserer også, for første gang i segmentet, en takmontert kollisjonspute. Dette øker fleksibiliteten i kupeen og gir plass til å lagre en pc i dashbordet.

Nye funksjoner og smarte innovative løsninger

Nye Transit Custom kommer også med en helt ny funksjon, Driver Focus Mode, som bruker sensorer for å fordele varme og ventilasjon mot plasser inni kupeen der det er registrert at det sitter noen. Den intelligente frontruta sørger også for at temperatur og fuktighet i kupeen hele tiden overvåkes og aktiverer automatisk små mengder varme og luft for å holde duggen på frontruta borte.

Nye Transit Custom byr også på en rekke innovative løsninger som skal gjøre eieropplevelsen enda bedre:

  • Mobilt kontor: Med dette tilvalget kan rattet foldes til et lite bord som kan brukes til alt fra å jobbe på PC-en, fylle ut papirer eller nyte lunsj. Denne pakken inkluderer sterkere LED-lys for å lyse opp dette arbeidsområdet, og oppbevaringsmuligheter for dokumenter og andre enheter mellom setene.
  • Leveringsassistent: Når denne programmerbare funksjonen er påslått og føreren setter bilens girvelger i park, kan bilen automatisk lukke alle åpne vinduer, sette på varsellys og sørge for at bilens dører låses når føreren har forlatt bilen. Når leveringen er gjort og føreren kommer tilbake igjen, låses bilen automatisk opp og vinduene lukkes opp slik de var før bilen stoppet for å gjøre en levering.
  • ProPower Ombord: Akkurat som i E-Transit kommer også nye E-Transit Custom med ProPower Ombord. Dette er et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

Helintegrert mot Ford Pro sine tilkoblede tjenester og softwareløsninger

Alle variantene av neste generasjon Transit Custom er helt integrert med Ford Pro software og tilkoblede tjenester, som Ford Pro Telematics og FordPass Pro-appen.

Nye Transit Custom kommer også med en rekke teknologier som standard - blant annet kollisjonsvarsler med autobrems, filholder, trafikkskiltgjenkjenning, automatisk nedblending av hovedlys og ryggekamera.

Helelektrisk E-Transit Custom og en ladbar Transit Custom kommer i salg fra sommeren

Den nyeste generasjonen av Europas mest solgte varebil, Transit Custom vil også komme i flere varianter enn noensinne - blant annet som en helelektrisk variant E-Transit Custom - med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 380 km*. Den vil også komme som en helt nyutviklet ladbar hybrid med en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 57 km (EAER)*.

Transit Custom skal produseres av Ford Otosan i Kocaeli i Tyrkia. Salget av EcoBlue-drivlinjene har nå startet med første kundelevering høsten 2023. Salgstart for E-Transit Custom og E-Tourneo Custom vil være sommeren 2023 og første kundelevering 1. kvartal 2024.

* Offisiell homologert rekkevidde - i henhold til WLTP-målemetoden - vil bli publisert nærmere dato for salgsstart.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 34.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.
– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjør

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford Pro avduker nye helelektriske E-Transit Custom: Vil sette en ny standard i klassen

Ford tok i dag nok et stort og viktig skritt på veien mot en helelektrisk fremtid da Ford Pro avslørte de første detaljene om den nye helelektriske E-Transit Custom.

Kort tid etter at produksjonen av nye E-Transit startet i mars i år, annonserte Ford Pro ytterligere 4 nye helelektriske nyttekjøretøy som alle vil bli lansert innen 2024, og allerede idag trekkes duken av det første av disse 4

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Ford Transit Custom får topputmerkelse av Euro NCAP for sine førerassistanseteknologier

Europas mest solgte 1-tonns varebil, Ford Transit Custom, har fått den høyeste oppnåelige utmerkelsen for sine avanserte førerassistanseteknologier av det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Med den nye utmerkelsen er Ford den eneste nyttekjøretøyprodusenten som har den høyeste oppnåelige utmerkelsen – altså gull – for både 1-tonns og 2-tonns varebiler. I fjor fikk 2T Transit gull i

Første norske E-Transit-overlevering: Fra venstre adm.dir Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, daglig leder NorEngros Kjosavik, Gunnstein Kjosavik og adm. dir. Kverneland Bil, Helge Ellingsen

Her blir de tre første Ford Pro helektriske Ford E-Transit overlevert i Norge

Den første norske kunden er NorEngros Kjosavik, og i dag fikk selskapet de 3 nye elektriske varebilene sine. I løpet av de neste månedene blir hundrevis av nyttekjøretøyet E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, levert til norske kunder.
– Vi er veldig fornøyde med endelig å få tre helelektriske varebiler som kan klare våre lengste kjøreruter. På de varebilene vi har fra før har kj

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.
Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle tekno

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

De første Ford E-Transit på vei til norske kunder: Flere hundre nye vil komme til Norge i sommer

Nå er de første Ford E-Transit i ferd med å bli levert ut til norske kunder. Bare i løpet av sommeren vil flere hundre av det nye helelektriske og klasseledende nyttekjøretøyet ha ankommet Norge.
Av de mer enn 5000 europeiske kundeordrene som var mottatt før første E-Transit rullet ut fra Fords fabrikk i Tyrkia like før påske, var en betydelig andel av disse kontraktene tegnet av norske kunder

Ford avduket nye E-Tourneo Custom: Ny stor 8-seters helelektrisk flerbruksbil

Ford avduket nye E-Tourneo Custom: Ny stor 8-seters helelektrisk flerbruksbil

Ford Pro avduket i dag den helt nye og fleksible 8-seters helelektriske E-Tourneo Custom, en perfekt elbil både for næringsdrivende som driver med persontransport og familier med ekstra stort plassbehov.
Den helelektriske flerbruksbilen er utviklet på en helt ny plattform som leverer både maksimal brukervennlighet og komfort sammen med en svært effektiv batterielektrisk drivlinje med en forvent

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro viser frem nye digitale løsninger for økt produktivitet på nyttekjøretøymessen i Hannover

Ford Pro presenterte i dag nye løsninger for mer oppetid, service og produktivitet for europeiske nyttekjøretøykunder på den internasjonale transportmessen i Hannover ( IAA Transportation Show 2022).
Nye Ford E-Transit Custom fikk sin globale offentlige debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen. Ford Pro presenterte samtidig flere detaljer om de andre variantene av neste generasjon Transi

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Alle Ford nyttekjøretøy får nå kostnadsfri serviceavtale som standard

Nå lanserer Ford Motor Motor Norge serviceavtale som standard ved kjøpe av alle nye Ford Pro nyttekjøretøy. Serviceavtalen gjelder i hele Norge og inkluderer alle rutineservicer, samt årlig kontroll de årene det ikke gjennomføres service.
Serviceavtalen, som gjelder nyttekjøretøy solgt i Norge, varer i 3 år/ 45 000 km, og kan gjennomføres hos alle de 79 Ford-autoriserte verkstedene i hele Norg

Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen, på prøvekjøringen av nye Transit Custom i München.

Svært god mottakelse for den norgesklare varebilbestselgeren Transit Custom

Allerede neste måned kommer de første nye variantene av Transit Custom til Norge. Så langt har interessen for den neste generasjonen av Europas mest solgte varebil i 1 tonns-segmentet vært svært bra.
– Vi gleder oss til å kunne tilby demokjøring av nye Transit Custom som har blitt bedre på alle måter – både når det gjelder plass, kapasitet, kjøreegenskaper og mye nytt utstyr. Den kommer nå også

Nye Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT: Motorsportsinspirert produktivitet i premium-klassen

Nye Transit Custom MS-RT og Ranger MS-RT: Motorsportsinspirert produktivitet i premium-klassen

Ford Pro lanserte i dag de to nye motorsportsinspirerte, premium nyttekjøretøyvariantene Transit Custom MS-RT og Ford Ranger MS-RT.
De to nye og eksklusive modellene er designet og utviklet i et tett samarbeid med Fords globale MS-RT-team – som er en divisjon av Fords rallypartner M-Sport. Begge leverer en unik kombinasjon av et råtøft motorsportinspirert design, enda bedre kjøreopplevelser og

Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen, er akkurat nå med på prøvekjøringen av nye Transit Courier i Spania.

Nye Transit Courier på vei til de første kundene: Større, sterkere og smartere på alle måter

Nye Ford Transit Courier har blitt langt større, smartere og sterkere. Nå er de første eksemplarene av den nye kompakte varebilen i Transit-familien på vei ut til kunder i hele Europa.
– Allerede nå merker vi at det er meget god etterspørsel etter nye Transit Courier og den kommende helelektriske E-Transit Courier på det norske markedet. Med plass til to europaller i lasterommet, mulighet for å

Ford avduket den nye kompakte varebilen Transit Connect: Bedre på det meste

Ford avduket den nye kompakte varebilen Transit Connect: Bedre på det meste

Ford Pro avduket i dag den nye generasjonen av en av sine mest solgte varebiler i Norge, Transit Connect. Nå er hele den svært populære Transit-familien totalfornyet og elektrifisert.
– Nye Transit Connect har blitt mye bedre på mange av de punktene vi vet våre varebilkunder setter pris på. Den har fått et større lasterom, et hi-tech-førermiljø og det siste av avanserte førerassistanseteknolog

Ford åpner for bestilling av nye helelektriske E-Transit Custom: En ny standard i klassen

Ford åpner for bestilling av nye helelektriske E-Transit Custom: En ny standard i klassen

Med det siste av avanserte teknologier, lang elektrisk rekkevidde og svært god lastekapasitet vil Ford E-Transit Custom sette en ny standard i sitt segment. I dag åpnet Ford for bestilling av den nye helelektriske varianten av Europas mest solgte varebil.
– Med nye E-Transit Custom kan Ford endelig tilby kunder en helelektrisk varebil i 1-tonns segmentet. Bilen har en hengervekt på hele 2300

Nye Transit Custom med teknologi for å forhindre ulykker ved utstigning

Nye Transit Custom med teknologi for å forhindre ulykker ved utstigning

Hvert år skades mer enn 500 briter etter at noen har åpnet en bildør rett foran dem. Nå kommer nye Ford Transit Custom med en teknologi som skal forhindre denne formen for ulykker – som oftest går utover syklister og sparkesyklister.
Mens det i Norge ikke finnes noen eksakt statistikk på hvor mange syklister eller andre trafikanter som har blitt skadet etter at en bildør har blitt slått opp for

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no