Gå videre til innhold
Fra venstre Ali Y. Koç - Deputy Chairman, Koç Holdings Board of Directors og Chairman, Ford Otosan; Mustafa Varank - Minister of Industry and Technology i Tyrkia; İlknur Karaca - Team Leader, Assembly Shop Production Line, Gölcük
Fra venstre Ali Y. Koç - Deputy Chairman, Koç Holdings Board of Directors og Chairman, Ford Otosan; Mustafa Varank - Minister of Industry and Technology i Tyrkia; İlknur Karaca - Team Leader, Assembly Shop Production Line, Gölcük

Pressemelding -

Nye Ford E-Transit på vei til de første europeiske kundene

Nå har Ford Pro sendt ut de aller første produksjonsklare helelektriske Ford E-Transit til europeiske varebilkunder fra Ford Otosans fabrikk i Kocaeli i Tyrkia.

Fabrikken skal nå masseprodusere for fullt for å møte den store etterspørselen fra europeiske bedrifter. Mer enn 5000 kundeordre er allerede mottatt før de første produksjonsklare E-Transit forlot fabrikken.

– Fra Ford Otosans fabrikk, som er der Transit-produksjonen i Europa foregår, starter vi nå et nytt elektrisk kapittel. Dette er det første skrittet i transformasjonen av denne fabrikken som vil bli et viktig sentrum for produksjon av helelektriske nyttekjøretøy for hele Europa, sier general manager for Ford Pro i Europa, Hans Schep.

E-Transit er den helelektriske varianten av verdens mest solgte varebil*, og det nye nyttekjøretøyet er selve spydspissen i lanseringen av Ford Pro i Europa. Den nye forretningsenheten for nyttekjøretøy vil etablere Ford som en komplett leverandør av produkter og tilhørende tjenester som vil transformere hverdagen for nyttekjøretøykunder.

– Vi er stolte av at produksjonen av E-Transit på Kocaeli-fabrikken skjer med elektrisitet fra 100 % fornybar energi. Den elektriske utgaven av den legendariske Transit-modellen er et avgjørende øyeblikk og et viktig fremskritt for å gjøre Ford Otosan til basen for Fords elektrifiserte nyttekjøretøy, sier general manager, Ford Otosan. Güven Özyurt.

E-Transit: Svært konkurransedyktig og utviklet for maksimal produktivitet

Med en svært konkurransedyktig elektrisk rekkevidde på opptil 318 km, høy nyttelast og ytelse kommer nye E-Transit i hele 25 forskjellige varianter. Det nye helelektriske nyttekjøretøyet er også utviklet for at flåteeiere både kan kjøre helelektrisk samtidig som de forbedrer sin produktivitet gjennom Ford Pro sine løsninger for lading, flåtestyring og service.

5 preproduksjonsmodeller av nye E-Transit testes i Norge

Ford gjennomfører nå tester av 60 preproduksjons E-Transit i 6 europeiske land, deriblant 5 i Norge.

– Vi kan definitivt si at Ford Motor Norge har en hånd på rattet når Ford globalt nå styrer mot en fremtid hvor vi bare selger elektriske biler. Den store fordelen er at vi nå får en unik mulighet til å komme med innspill til forbedringer som er spesielt relevant for kunder i det norske markedet. Det vil kunne gjøre E-Transit enda bedre tilpasset deres behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Planlegger en av Europas største batterifabrikker

For å møte behovet for flere elektrifiserte Ford-modeller investerer Ford Otosan 2 milliarder euro og øker antall ansatte med rundt 3000 for å kunne øke deres produksjonskapasitet, inkludert den neste generasjon Transit Custom.

Som ytterligere ett ledd i Fords storstilte plan for en helelektrisk fremtid i Europa, annonserte de også nylig at det jobbes med ett nytt industriledende joint venture-selskap i Tyrkia. Dette skal etter planen bli en av de største fabrikkene for produksjon av batterier til elbiler i hele Europa. Målet er å starte produksjonen rundt 2025 med en årlig kapasitet mellom 30 og 45 Gigawatt timer.

Nye Transit Custom som helelektrisk i 2023

Ford, som er Europas mest solgte nyttekjøretøymerke, skal også tilby nye Transit Custom som helelektrisk fra 2023. Deretter følger også nye Transit Courier som en helelektrisk variant i 2024. Disse blir også tilgjengelig i helelektriske personbilutgaver, som flerbruksbilene Tourneo Custom og Tourneo Courier.

Den storstilte elbilsatsingen er en del av Fords globale plan for å redusere karbonutslippene vesentlig. Målet er at det innen 2035 skal være nullutslipp fra Fords bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører da også er karbonnøytrale.

* Basert på IHS Markit New Registrations data CY2014–CYE 2021, som er satt sammen fra myndigheter og andre kilder og fanger 95 prosent av det globale volumet av nye kjøretøy i mer enn 80 land – som rapportert i februar 2022. Transit familie-basert volum av «vans, wagons, chassis and cutaways” og inkluderer Ford Transit, Transit Custom. Ekskluderer Transit Connect og Transit Courier.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no