Gå videre til innhold
Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Pressemelding -

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling allerede fra oktober i år.

Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og unike løsninger vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil levere enestående ytelser. Du får også et høyt standard utstyrsnivå, som blant annet inkluderer det siste innenfor intelligente førerassistanseteknologier, og en rekke integrerte programmer og tjenester som kan gi enda lavere drifts- og eierkostnader.

Ford indikerer også at E-Transit vil få en svært attraktiv pris.

– Vi lanserer de endelige prisene i Norge om kort tid - og det vi kan si er at vi ønsker å sette fart i utviklingen av flere elektriske nyttekjøretøy inn på det Norske markedet så raskt som mulig, sier Ford Motor Norges administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

Strategien bekreftes av Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles i Ford Europa:

– Som referanse kan vi si at i England vil vi ha en startpris på £42.000 (eks mva) når det åpnes for bestilling i oktober sier Schep.

For flere bilder, video og informasjon om nye E-Transit: Klikk her

Ford E-Transit er utviklet for å tilfredsstille behovene til en rekke forskjellige virksomheter. Med 68 kWh netto batterikapasitet som standard, vil den kunne gi den lengste elektriske rekkevidden i klassen, med opptil 317 km*, målt etter WLTP-metoden. Den bakhjulsdrevne elektriske varebilen vil få et dreiemoment på hele 430 Nm, enten du velger 184 HK eller 269 HK-varianten, og en nyttelastkapasitet på opptil 1758** kilo på varebilvarianten.

E-Transit i 25 forskjellige varianter

I Europa vil Ford tilby hele 25 forskjellige varianter av E-Transit – som varebil, dobbelkabin og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle tilgjengelig i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5-4,25 tonn.

E-Transit kan også fås med «Pro Power Ombord». Systemet gjør om bilen til en energikilde der utstyr og verktøy kan lades eller driftes med inntil 2,3 kW (2300 W). Det er første gangen et slikt system tilbys i markedet for lettere nyttekjøretøy i Europa.

Skal testes først i Norge nå i høst: Allerede stor interesse

I løpet av de neste ukene ankommer den første prototypen av Fords nye helelektriske varebil Norge. Her skal den testes i vanlig bruk av blant andre Posten Norge, noe som gjør at den best mulig skal tilpasses norske kunders spesielle behov.

– Akkurat som nye Ford Mustang Mach-E har solgt svært bra og allerede er en suksess innenfor personbilsegmentet, tyder all interessen vi har hatt rundt nye E-Transit på at denne også vil gjøre det svært godt innenfor nyttekjøretøysegmentet. Ved kjøp av en Transit vet kundene at de også kjøper mer enn 50 års erfaring, et stort forhandlernettverk, sertifisert påbygger og et stort utvalg av digitale verktøy som virkelig vil utgjøre en forskjell i det daglige, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Rask lading for en effektiv arbeidsdag

E-Transit kommer både med normallading (AC-vekselstrøm) og hurtiglading (DC-likestrøm) - med bilens ombordlader på 11,3 kW vil den kunne lades fra 0 til 100 % på litt over 8 timer. Med en ladeeffekt på opptil 115 kW fra en hurtiglader vil lading fra 15% til 80% ta rundt 34 minutter.***

Høyt utstyrsnivå som standard

Når den lanseres våren 2022 vil nye E-Transit komme i to utstyrsvarianter – Base og Trend. Begge vil komme med et utstyrsnivå som er langt høyere enn dagens dieselvariant.

Base-utstyrsnivået vil for eksempel komme med elektronisk klimaanlegg, SYNC4 med 12 tommers berøringsskjerm, nøkkelløs start, oppvarmede seter, og oppvarmede elektriske sidespeil, samt livstidsabonnement på FordPass Pro.

Med Trend-utstyrsnivå får du også cruisekontroll, parkeringssensorer foran og bak i tillegg til blindsoneassistent med varsel og oppbremsing for kryssende trafikk og filsentrering.

OTA-oppdateringer og mindre nedetid

Med Ford Power Up vil også nye E-Transit løpende bli oppdatert med ny og forbedret funksjonalitet og stadige forbedringer med OTA- (Over-The-Air) oppdateringer.

Ford anslår at vedlikeholds- og reparasjonsutgiftene på E-Transit vil være 40% lavere enn på en tilsvarende varebil med dieselmotor****. E-Transit har de laveste kostnadene på dette punktet, sammenlignet med konkurrentene i Storbritannia og Tyskland.

Fornyer Transit med mer standard aktiv sikkerhet og bedre tilkoblede tjenester

På den internasjonale bilutstillingen i Birmingham lanserte Ford i tillegg nyheten om at deres Transit 2T også vil få en rekke oppdateringer som både bidrar til økt produktivitet og enda bedre sikkerhet på volummodellene. Allerede er Transit 2T og Transit Custom to av de varebilene med best aktiv sikkerhet på det europeiske markedet ifølge det uavhengige kollisjonstestprogrammet Europ NCAP.

Nå lanserer Ford en rekke nye funksjoner for hele Transit-familien, som den nye infotainmentløsningen SYNC 4 med en 12 tommers berøringsskjerm som åpner for en rekke nye tjenester og teknologier for bedre sikkerhet og produktivitet. De allerede mange førerassistanseteknologiene blir også utvidet med en nødbremsassistent ved rygging og et 360 graders kamera.

Ford standardiserer også den automatiske nødbremsfunksjonen når varebilen nærmer seg andre kjøretøy, fotgjengere eller syklister og filsentreringsteknologien for alle Ford Transit Trend, Limited og Trail-modeller fra våren 2022. Det betyr at mer enn 60% av alle Transiter som blir solgt i Europa vil få denne sikkerhetsteknologien.

– Vi har et sterkt fokus på produktiviteten til våre Transit-kunder og prioriterer nye teknologier som utgjør en reell forskjell på oppetid og eierkostnader. Transit har alltid vært ledende på teknologier, men med denne vesentlige oppgraderingen får enda flere sjåfører muligheten til å dra nytte av våre aktive sikkerhets- og tilkoblede teknologier. Det vil gjøre arbeidshverdagen deres mer komfortabel, mer produktiv og mindre stressende, sier Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, i Ford Europa.

Med SYNC4 kan bilen oppdateres trådløst uten at det går utover kundenes produktivitet.

Alle Transit-modellene kommer også med FordPass Connect modem som standard. Det gjør at de får en rekke tjenester og programmer som gjør bruken av bilen enda mer kostnadseffektiv. Dette inkluderer bruken av gratisttjenesten FordPass Pro. Dette er en tjeneste som skal tilbys samtlige nyttekjøretøykunder og som garantert vil øke deres produktivitet. Ford vet at når kjøretøyet først må på verksted er dette en ulempe for brukeren og bedriften. Med FordPass Pro vil Ford sammen med kunden kunne redusere uplanlagt nedetid på kjøretøyet med opptil 60%*****.

* Endelige tall vil bli publisert nærmere lansering. Rekkevidden og ladehastighet er basert på produsentens tester og kalkuleringer iht. WLTP-kjøresyklusen.

** Maksimal lastekapasitet varierer og er basert på tilvalg og kjøretøykonfigurasjon. Førerens vekt er ikke inkludert.

***Dine resultater kan variere både i forhold til topptider for lading, og batteriets ladetilstand.

**** Basert på 3 år/180 000 km. Sammenlignet planlagt og ikke planlagt vedlikehold for en batterielelektrisk varebil med en tilsvarende diesel-varebil.

***** Estimert årlig reduksjon basert på at (1) kunden raskt svarer på kjøretøyadvarsler i FordPass Pro (for å redusere behovet for veihjelp) og (2) anslått tid spart på å bruke Ford Transit-sentre til vedlikehold og reparasjoner (inkludert ekspress-service). Faktisk reduksjon vil være individuell, basert på blant annet kjørestil og bruken av kjøretøyet.

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 35.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 54.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 8 er heleide anlegg og 6 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

All informasjon i denne pressemeldingen er gjeldende for det tidspunktet den er publisert på. Informasjonen kan, i likhet med spesifikasjoner og funksjoner i pressemeldingen, endres over tid, og variere fra marked til marked. Ford Motor Norge forplikter seg ikke til å oppdatere denne type utsagn i den enkelte pressemelding.


Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no