Gå videre til innhold
Røhneselmer overtar Autovision AS i Hønefoss

Pressemelding -

Røhneselmer overtar Autovision AS i Hønefoss

I tett samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom RøhneSelmer AS og Autovision AS, om at RøhneSelmer kjøper samtlige aksjer i Autovision AS.

– Med oppkjøpet i Hønefoss har RøhneSelmer butikker på Lillestrøm, Alnabru, Røa, Billingstad og Hønefoss. I tillegg har RøhneSelmer en nyttekjøretøyspesialist med TransitSenter på Kalbakken i Oslo og ikke minst en SmartLab på Strømmen Storsenter - Norges største kjøpesenter, samt et nyopprettet bruktbilsenter på Gardermoen. RøhneSelmer har over tid bevist at de evner å ta godt vare på kunder og jobber målrettet og utelukkende med Ford. Den geografiske plasseringen gir et godt fundament for fremtidens mobilitetsløsninger i Stor-Oslo, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen av Autovision AS er effektiv fra 1. oktober 2021.

– Vi er svært godt fornøyde med løsningen som legger til rette for enda tettere samarbeid med Ford Motor Norge AS, uttaler Christian August Selmer som er styreleder og representerer eierfamilien bak RøhneSelmer.

– Med tanke på den fremskridende sammensmeltingen av området mellom Sandvika og Hønefoss, som vil akselerere ytterligere når den nye veien står ferdig, var det naturlig for oss å innlede samtaler med Autovision. Operasjonen på Hønefoss er godt rigget for fremtiden, med et kompakt, moderne og effektivt anlegg som ligger strategisk riktig, legger Selmer til.

Gruppen har svært ambisiøse planer for Ford og henviser til Fords storstilte satsing på ny teknologi med en rekke kommende nyheter innen såvel elektrifiserte Nyttekjøretøy, Personbiler og Mobilitet.

– Vi vil fortsette å drive fra det nylig oppgraderte anlegget i Hønefoss med de entusiastiske Ford-medarbeiderne der som vi gleder oss til å jobbe tett sammen med, sier administrerende direktør i RøhneSelmer AS, Kjetil Hagestande.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

RøhneSelmer v/adm. dir. Kjetil Hagestande, Mobil: 918 09 927

Ford Motor Norge v/informasjonsdirektør Anne Sønsteby, Mobil: 905 10 518

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no