Gå videre til innhold
RøhneSelmer AS og Selmer Eiendom kjøper ASKO sitt logistikkanlegg i Lier

Pressemelding -

RøhneSelmer AS og Selmer Eiendom kjøper ASKO sitt logistikkanlegg i Lier

Anlegget i Industrigata 1 er på 12.500 m2 og skal huse RøhneSelmers fremtidige service og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo.

Med sterkt økende volumer på Ford og en forventning om videre vekst, skal RøhneSelmer samlokalisere tjenester til eksisterende og nye kunder i det store anlegget. Det blir klargjøringsfabrikk, et skade-/lakksenter, bruktbil outlet, dekkhotell, smart repair og ruteskift. Her vil du også finne salg og service for Shelby og US-biler og ikke minst et Heritage-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler.

«I vår strategi RøhneSelmer mot 2025 har vi definert ambisiøse mål og offensive planer for utvikling av virksomheten vår med Ford. Vi skal intensivere vårt arbeid med å levere sjokkerende gode kundeopplevelser og vi skal ta vår relative andel av markedspotensialet for Ford i Norge.» Sier Kjetil Hagestande som er administrerende direktør for Røhne Selmer AS.

Strategisk plassert storsatsing

Plasseringen i Lier er langt fra tilfeldig. Det er kort vei til kaia i Drammen, der bilfrakteskipene legger til, mye relevant fagkompetanse i regionen og gode forbindelser til RøhneSelmers kjerneområder i og rundt Stor-Oslo.

Vi har et meget godt samarbeid med Ford Motor Norge og har stor tro på dagens Ford-modeller, og ikke minst de spennende nyhetene som kommer i tiden fremover. 2021 var et rekordår for oss, og med flere spennende og relevante modeller som vil gi økt salg også i tiden fremover ser vi behovet for å lage en klargjørings-produksjonslinje der vi kan håndtere disse volumene, sier Hagestande.

Mange nye arbeidsplasser

Storsatsingen skaper også mange nye arbeidsplasser. Administrerende Direktør i RøhneSelmer Kjetil Hagestande estimerer at det er behov for ca. 120 ansatte ved anlegget. Vi skal ansette mange mennesker og vet at det finnes mange dyktige folk i området. Vi har i dag mye flinke folk i våre eksisterende anlegg og ser frem til å bygge videre på dette med vårt nye anlegg i Lier.

Her er noen av områdene RøhneSelmer skal fylle anlegget med:

  • Skade-/lakksenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Klargjøringssenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Salg og service av Shelby og US-biler
  • Påbygg varebiler
  • Heritage Senter (salg og service/reparasjon av veteranbiler)
  • Bruktbil outlet
  • Dekkhotell (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Smart repair, spot repair og foliering
  • Glass-skadeverksted med ruteskift

«Dette er et helt avgjørende grep for å sikre at Ford-kundene i Stor-Oslo får de sjokkerende gode kundeopplevelsene de definitivt fortjener også i fremtiden med videre sterkt økende volumer på såvel Ford personbiler som nyttekjøretøy. Fords kommende helelektriske produktportefølje setter nye krav til effektiv håndtering av servicedriften, der sentralisering av enkelte operasjoner blir essensielt i kombinasjon med fortsatt lokal tilstedeværelse - noe som vi er svært fornøyd med», tillegger Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Per Gunnar Berg

Per Gunnar Berg

Adm. dir. Ford Motor Norge +47 - 994 01 201
Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no