Gå videre til innhold
Lederskifte i Fords Forhandlerforening

Pressemelding -

Lederskifte i Fords Forhandlerforening

Daglig leder i Ford Forhandler-foreningen, Arild Odden har meddelt styret at han ønsker å fratre når han fyller 67 år i august. Ny leder er den erfarne bransjeprofilen, Finn Jentoft.

– Arild har vært svært viktig for oss i den tøffe omstillingsperioden som startet for noen år siden. Med sin lange erfaring, sitt store nettverk og dype innsikt har han ledet foreningen på en trygg og god måte i en turbulent tid, sier styreleder i forhandlerforeningen, Ole B. Solberg.

Kommet styrket ut av koronaperioden

Ford-forhandlerne har ifølge han kommet styrket ut av koronaperioden gjennom omfattende effektiviseringstiltak og forbedringer på driftssiden. Godt samarbeid i foreningen og med Ford Motor Norge har ifølge ham gjort dem enda sterkere.

– Nye modeller som blant annet Mustang Mach-E gjør at vi vil hevde oss helt i toppen fremover. Kombinasjonen av sterke produkter på både person og nyttekjøretøy gjør vår konkurransesituasjon unik, sier styrelederen i Ford-Forhandler-foreningen.

Tungvekter med stor kjennskap til Ford-systemet

Finn Jentoft, som tar over etter Arild Odden, er Solberg svært fornøyd med å ha klart å hente tilbake til Ford-familien. Han mener dette er en løsning som sikrer dem en sømløs overgang og en videre vei mot toppen for Ford i Norge.

– Finn er en tungvekter i bransjen, han har kjent Ford i både Norge og i Europa gjennom mange år, og har den beste innsikten i hvordan det er å være bilforhandler. Dette blir litt som en lang sprintstafett. Finn ledet foreningen til Arild kom inn. Nå overtar han igjen stafettpinnen for å videreføre det gode arbeidet som er lagt ned og gi jernet for alle Ford-forhandlere i Norge i årene som kommer, sier Ole B. Solberg.

– Svært fornøyd med løsningen

Administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, er svært fornøyd med løsningen og ser frem til å samarbeide med Finn Jentoft igjen.

– For oss er det svært viktig med et godt og konstruktivt samarbeid med alle forhandlerne våre i årene fremover for å skape fortsatt vekst innenfor både salg av biler, nyttekjøretøy, deler og finansiering. Med Finn som ny leder av forhandlerforeningen ligger alt til rette for et slikt samarbeid, sier Berg.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Pressekontakt

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no