Gå videre til innhold
Nye Ford E-Transit vil få helt nye løsninger for flåtestyring av kjøretøy

Pressemelding -

Nye Ford E-Transit vil få helt nye løsninger for flåtestyring av kjøretøy

I forbindelse med den globale avdukingen av nye Ford E-Transit annonserte Ford også at de vil utvide tilbudet av flåtestyringsverktøy. Disse vil levere kjøretøydata og laderapporter fra elektriske biler, men også løsninger som sikrer kjøretøyene og hjelper sjåførene til å kjøre pent.

Med de nye flåtestyringsverktøyene fra Ford Commercial Solutions er energiovervåkning og andre tjenester enkelt tilgjengelig både gjennom en mobilapp og som nettbasert programvare. Dette skal hjelpe flåteeiere og næringslivet med en problemfri overgang til elektriske kjøretøy. Flåtestyringsverktøyene blir tilgjengelig når de første E-Transit-kundene får den nye helelektriske varebilen - med anslått rekkevidde på opptil 350 km - våren 2022.

– Nå skal Ford gi bedriftene innsikt som gir dem maksimalt utbytte av sine elektriske kjøretøy. Våre nye tilkoblede tjenester og telematikkløsninger skal ikke bare effektivisere bruken av bilene og jobben den enkelte sjåfør gjør. De skal bidra til at bedriftene kan fokusere på å levere bra tjenester til sine kunder, sier chief operating officer i Ford Commercial Solutions, Julius Marchwicki.

For flere bilder, video og tekniske data om nye E-Transit: Klikk her

Få full kontroll for maksimal utnyttelse av nyttekjøretøyene

Med de nye flåtestyringsverktøyene for elektriske biler kan flåteeiere overvåke hvert enkelt kjøretøy, styre energibruken og få linnsikt i hvordan bilene presterer. Ved hjelp av data som kWh-forbruk, ladehastighet samt gjenstående rekkevidde til el-bilen er tom for strøm blir det enklere å forstå hvordan flåten skal styres for å utnytte bilene enda bedre og minimere tiden de ikke er i bruk.

Det blir blant annet mulig for flåteansvarlige å fjernstyre ønsket temperatur i kupeen under lading. Da trenger ikke sjåførene å bruke batterikapasitet til dette når arbeidsdagen starter. Hvis det elektriske kjøretøyet ikke er satt på lading blir det varslet. Andre funksjoner gjør det enkelt å betale for offentlig lading - eller tilbakebetale ansatte som har ladet yrkesbilen hjemme.


«Sjåfør-coaching» innebygd i bilens system

Ford Commercial Solutions utvider også tilbudet til sine flåtekunder ved å forbedre både sikkerhet og ytelse. Med det nye SYNC 4-infotainmentsystemet leveres det et talebasert system som sier fra når sjåføren bryter fartsgrensen, akselerer kraftig, bremser brått, lar et nyttekjøretøy med diesel- eller bensinmotor gå på tomgang eller har glemt å feste sikkerhetsbeltet. Talebeskjeden vil da be sjåføren om å endre sin adferd.

– Vi har fra mange kunder hørt hvor viktig denne type veiledning av sjåføren er. Ved å integrere dette direkte i bilene våre vil bedriftene lettere bidra til trygg adferd i trafikken, kjøre mer energieffektivt og redusere slitasje på varebilen - uten å installere noen nye systemer, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Mottar advarsler om tyveri og skadeverk

Ford Telematics vil også levere nye systemer som advarer flåteansvarlig dersom en bil blir stjålet, brukes uten tillatelse, blir tauet eller ødelagt når den står parkert. GPS-signaler gjør det dessuten mulig å se hvor kjøretøyene er, også når de ikke er i bruk.

Ford skal også tilby integrert Driver ID. Det gjør det enkelt for dem som styrer flåten å knytte riktig bil til riktig sjåfør. Vel inne i bilen identifiserer sjåføren seg med en egen kode i SYNC-systemet. Å knytte bil og sjåfør sammen åpner for en rekke muligheter for å bedre kunne analysere ytelsesberegninger og dermed kunne gi bedre sjåfør-råd uten bruk av annen programvare enn det som allerede er i bilen.


Kan motta kjøretøydata sømløst rett inn i egne systemer

Alle disse mulighetene bygger på Ford Telematics eksisterende tilbud som inkluderer sporing via GPS, geofencing-muligheter, bilens tilstandsrapport, energiforbruk med mer.

Flåteoperatører kan nå også se og overvåke nøkkeldata fra ikke Ford-biler direkte gjennom Ford Telematics sammen med data fra Ford-kjøretøyene, slik at de kan maksimere oppetid, planlegge vedlikehold og levere forbedret kjøreveiledning uten å bruke flere programvareløsninger.

Med den nye Ford Telematics Drive-appen kan tidkrevende arbeidsoppgaver for både sjåfører og flåteansvarlig gjøres mer effektivt. Appen hjelper sjåføren å melde inn hvilket kjøretøy som brukes, digitaliserer daglige kjøretøysjekker og rapporterer feil eller annet direkte til dem som har ansvaret for flåten.

Ford Commercial Solutions kan også tilby Ford Data Services. Dette gir store flåteeiere muligheten til å få skreddersydde data fra egne kjøretøy via skyløsning for enkel integrering i egne systemer.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye Ford E-Transit blir premiert av Euro NCAP for førerassistanseteknologier

Nye helelektriske Ford E-Transit har fått den høythengende utmerkelsen, «Gold Award», for sine førerassistanseteknologier fra det uavhengige kollisjonstestprogrammet Euro NCAP.
Den anerkjente utmerkelsen er tildelt E-Transit – som nå lanseres i Norge - på grunn av de mange avanserte førerassistanseteknologier den er utstyrt med.
Utmerkelsen ble tildelt etter en grundig analyse av alle tekno

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Nye Ford E-Transit med Norgespremiere på Oslo Motorshow: Setter en ny standard i klassen

Fords nye helelektriske E-Transit fikk i dag sin Norgespremiere på Oslo Motorshow. Med en klasseledende kombinasjon av pris, plass, lastekapasitet og antall tilgjengelige varianter, har Ford stor tro på nok en elektrisk salgssuksess i Norge.
– Den er sterkere enn konkurrentene, har lengre elektrisk rekkevidde og kommer i hele 25 forskjellige varianter. I tillegg får du det siste av førerassista

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Leder an i front: Ford Pro øker produktiviteten for hele Europas nyttekjøretøyflåter

Ford Pro lanserte i dag en rekke innovative og digitale løsninger som skal øke produktiviteten til europeiske nyttekjøretøykunder ved å øke driftstid for bilene samtidig som driftskostnadene blir lavere.
Ford Pro ble formelt lansert på et arrangement i Barcelona i dag og er en ny global forretningsenhet som skal levere innovative digitale løsninger for økt produktivitet hos både små og store be

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Europa-lansering for nye E-Transit: Klasseledende varebil snart klar for bestilling

Den produksjonsklare Ford E-Transit får sin europeiske debut på den internasjonale nyttekjøretøymessen i Birmingham i Storbritannia. Den helelektriske varebilen er klar for bestilling allerede fra oktober i år.
Med sin klasseledende batteristørrelse, rekkevidde, effekt og unike løsninger vil den helelektriske versjonen av verdens mest solgte varebil levere enestående ytelser. Du får også et høy

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no