Gå videre til innhold
​Fords nyttekjøretøy med internettilkobling som standard

Pressemelding -

​Fords nyttekjøretøy med internettilkobling som standard

Nå innfører Ford internettilkobling som standardutstyr på de aller fleste av sine nyttekjøretøy. Dette øker produktiviteten og sørger for at kundene hele tiden har det siste av funksjonell teknologi.

FordPass Connect-modem blir nå montert som standard i syv av de viktigste nyttekjøretøymodellene fra Ford. Disse inkluderer både Ford Transit 2T, Transit Custom, Ranger, Transit Connect, Tourneo Custom og Tourneo Connect. Ved hjelp av FordPass Connect-tjenester får du nå tilgang til en rekke praktiske løsninger fra en app på din mobiltelefon som både er praktiske og ikke minst øker produktiviteten.*

– Å være tilkoblet internett er en nøkkelfaktor i utviklingen mot stadig smartere biler i en smartere verden. Vi har nylig passert 100 000 produserte nyttekjøretøy med denne teknologien, og forventer å passere en million tilkoblede Ford nyttekjøretøy i løpet av de neste tre årene. Disse nye løsningene skal gjøre arbeidshverdagen enklere og bedre for våre kunder, uansett hva kjøretøyene blir bruk til, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Med FordPass Connect-modemet kobles kjøretøyet trådløst til internett. Dette gjør også at kjøretøyet kan nyttiggjøre seg av OTA-oppdateringer (Over The Air).

Det kan også tas i bruk tjenester som FordPass Pro. Dette er en app som er utviklet spesielt for små virksomheter og setter dem i stand til å sjekke og kontrollere opptil fem Ford-kjøretøy fra en mobilskjerm. Her kan du også starte bilen (hvis du har automatgir), åpne og låse den, se kjøretøyets posisjon eller se vedlikeholdsplan og status for bilen.

I tillegg kan nyttekjøretøyet innlemmes i telematikkløsninger som Ford Telematics and Data Services.

Guard Mode og OTA-oppdateringer som standard

Guard Mode er et nytt sikkerhetssystem som snart blir tilgjengelig i FordPass Pro-appen. Dette er den første tjenesten som blir aktivert med OTA-oppdatering. Når denne blir introdusert senere i 2020 kan nyttekjøretøyet sjekkes i realtid og eieren blir varslet når noen går inn i bilen, panseret blir åpnet eller motoren blir startet. Systemet kan for eksempel aktiveres etter arbeidstid og i helger, da bilen vanligvis ikke er i bruk.

Regelmessige programvareoppdateringer som sørger for at nyttekjøretøyets systemer og komponenter fungerer optimalt - til enhver tid - kan nå gjøres via OTA-oppdateringer. Du trenger med andre ord ikke lengre å besøke en forhandler for å få dette gjort. OTA gjør det også enklere å tilby ny funksjonalitet og nye tjenester.

Ford nyttekjøretøy øker markedsandelen i Europa

Ford er fremdeles det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. Bare i løpet av første kvartal 2020 økte markedsandelen til hele 15 %. I Norge har Ford befestet sin posisjon som det nest mest solgte nyttekjøretøymerket.

I 2019 introduserte Ford en ny generasjon elektrifiserte og tilkoblede nyttekjøretøy. Både Transit 2T og Transit Custom fås i elektrifiserte varianter. Transit Custom Hybrid-serien, inkludert Tourneo Custom ladbar hybrid, ble kåret til International Van of the Year 2020.

* For å kunne benytte seg av FordPass Connect-tjenestene må du ha et kjøretøy som er utstyrt med FordPass Connect modem. Live Traffic og systemet for lokale fareadvarsler krever et separat betalt abonnement etter at den gratis prøveperioden er over.  Bruk av Wi-fi hotspot krever kjøp av data. Fremtidige tjenester kan kreve et betalt abonnement.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no