Gå videre til innhold
Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Pressemelding -

Nye Transit-modeller med aktiv parkeringsassistent

Med det siste innen førerassistanseteknologier kan nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom nå hjelpe deg med å parkere og styre ut av de trangeste parkeringsplassene.

- I trafikkerte bystrøk kan det være en utfordring med et så stort nyttekjøretøy som vår nye Ford Transit 2T eller nye Transit Custom. Med Fords aktive parkeringsassistent kan sjåføren fokusere mer på å gjøre en bra jobb enn å parkere, sier Per Gunnar Berg, adm. dir. i Ford Motor Norge,

Styrer seg selv inn og ut av trange parkeringsplasser

Med Fords parkeringsassistent får sjåføren i de nye varebilene hjelp til å finne en stor nok parkeringsplass. Med din hjelp på gass eller brems parkerer bilen automatisk, og systemet hjelper til både med lukeparkering.og vertikalparkering som for eksempel ved parkering i et parkeringshus. Luken trenger faktisk ikke være mer enn 0,8 meter lengre enn bilen for at kjøretøyet selv skal kunne parkere nærmest av seg selv. 12 sensorer rundt hele bilen gjør at bilen kan styre automatisk ut av parkingsplassen. Alt føreren trenger å gjøre er å gasse eller bremse.

Nye Ford Transit 2T og Ford Transit Custom kommer med varsel for kryssende trafikk når du rygger. Vidvinkelkamera både foran og bak gjør deg også i stand til lett å se andre trafikanter når du trenger oversikt. Ryggekameraet er plassert høyt på bilen for å gi god oversikt, også når du rygger med dørene åpne.

5 år på toppen som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

I fjor var Fords beste salgsår for nyttekjøretøy på 25 år i Europa. Det var også Fords 5. år på rad som den største i Europa på nyttekjøretøy. I Norge var Ford i fjor det nest mest solgte nyttekjøretøymerket.

Med de to nye modellene er det gjort en rekke forbedringer som skal sørge for at de beholder plassen på topp.

Elektrifiserte nyttekjøretøy for fremtidens bruk

  • Hele 4600 små og store komponenter er oppgradert sammen med nye avanserte drivlinjer og avanserte førerassistanseteknologier. Det gjør at nye Ford Transit 2T både kan frakte mer last og bruke mindre drivstoff. Den er også den første i segmentet som tilbys med mild hybrid-teknologi.
  • Den elektrifiserte Ford Transit Custom Hybrid line-up ble kåret til International Van of the Year (IVOTY) 2020. Nye Transit Custom som ladbar hybrid ankommer Norge om kort tid. Den helelektriske rekkevidden er i henhold til den nye og strengere WLTP-målemetoden opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring).


Optimaliser bruk og reduser driftskostnadene med FordPass Connect

I tillegg tilbys også FordPass Connect-modem til nye Transit 2T og Transit Custom. Dette gjør at flåtekunder kan optimalisere bruken og redusere de løpende driftskostnadene.

Senere i år vil Ford også lansere den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for eiere av mindre bedrifter. Appen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for optimal bruk.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 190 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.46.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 61.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no