Gå videre til innhold
​Ford utvikler egne lyspanel for å gjøre veiarbeid tryggere

Pressemelding -

​Ford utvikler egne lyspanel for å gjøre veiarbeid tryggere

Hvert år blir veiarbeidere som jobber langs europeiske veier skadet eller drept. Nå har Ford utviklet et eget avansert lysende panel som skal gjøre bilene og veiarbeiderne tryggere og synligere langs veien på mørke kvelder.

De elektroniske synlighetspanelene er ikke avhengig av andre lyskilder for å lyse opp. De røde stripene lyser ved hjelp av elektrisitet som går gjennom et tynt lag fosforgass. Teknologien som Ford nå tar i bruk, blir allerede anvendt i cockpiten på fly og på skjermer som er i bruk i forsvaret.

– Målet vårt er å gjøre det tryggere for de mange som utfører svært viktig arbeid langs veiene våre. Da vi utviklet paneler som kan lyse uten å være avhengig av andre lyskilder gikk det bokstavelig talt opp et lys for oss, sier Chief Program Engineer, Special Vehicle Options i Ford Europa, Simon Robertson.

Vil forbedre sikkerheten til veiarbeidere

Sammen med Northumbrian Water Group i Storbritannia har de testet panelene i praktisk bruk og sett på effekten, også når andre sjåfører kjører uten frontlysene på.

– Dette vil forbedre sikkerheten, ikke bare innenfor vår sektor, men i andre større flåter rundt omkring i verden. Det vil gjøre våre ansatte som jobber langs veiene sikrere og langt mer synlig, sier Transport Manager i Northumbrian Water Group, Kate Wilson.

Tilbys allerede i Storbritannia for 2T Transit og Transit Custom

De såkalte «Electronic High Visibility Panels» er allerede tilgjengelig for salg til både Ford Transit 2T og Transit Custom i Storbritannia. Panelene skrus enkelt på med en bryter inni kupeen.

Ford undersøker muligheten for å selge de lysende panelene også i andre europeiske markeder.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no