Gå videre til innhold
Ford-teknologi skal motvirke at barn blir etterlatt i varme biler

Pressemelding -

Ford-teknologi skal motvirke at barn blir etterlatt i varme biler

Hvert eneste år får barn eller kjæledyr heteslag etter at føreren av bilen har etterlatt dem inni en bil som hurtig har blitt varmet opp innvendig av solen.

Nå har Ford utviklet en ny teknologi, «Rear Occupant Alert» som minner føreren av bilen på å sjekke baksetene når bakdørene har blitt åpnet ved kjøreturens start.

  • Ifølge interesseorganisasjonen KidsandCars.org blir et barn overopphetet 3 til 5 ganger raskere enn en voksen. Heteslag hos barn i bil har ifølge den samme organisasjonen de siste årene i gjennomsnitt ført til 39 årlige dødsfall i USA. Selv om det er mindre vanlig, er det også i Europa rapportert om denne type dødsfall.
  • Høye temperaturer kan også være farlig for kjæledyr som blir etterlatt i bilen. Bare mellom 2009 og 2018 fikk den britiske dyrevernorganisasjonen RSPCA melding om mer enn 64000 dyr som hadde blitt overopphetet i England og Wales. Ifølge australske RSCPA kan en hund dø i en varm bil etter bare seks minutter.

– Vi har alle fått med oss de grusomme konsekvensene et øyeblikks glemsomhet kan få. Med «Rear Occupant Alert» får sjåføren en påminnelse om å huske det de ofte tror de aldri glemmer, å sjekke at de ikke har etterlatt et barn eller et kjæledyr i baksete, sier Joerg Beyer, executive director, Engineering i Ford Europa.

Påminnelse om å sjekke baksete

Hvis en bakdør på bilen ble åpnet ved reisens start, så varsler systemet sjåføren med en visuell påminnelse på bilens skjerm når bilen har stoppet og tenningen er skrudd av.

I Europa finnes teknologien på EcoSport, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo Hybrid, Puma, S-MAX, Transit og Tourneo Connect. Det er også tilgjengelig på den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E. Den tilbyr også et smart panoramatak. Her er det brukt et spesielt belegg på glasset. Dette gjør at det er kaldere i kupeen om sommeren og varmere om vinteren.

Isskulpturvideo visere risikoen

For ytterligere å sette fokus på hvor viktig det er å ikke etterlate barn eller kjæledyr i varme biler i sommer, har Ford fått lagd to isskulpturer, en av et barn og en av en hund, og plassert de inni en bil i deres «værfabrikk» i Køln i Tyskland. Den utvendige temperaturen ble så skrudd opp til 35 grader. I løpet av 19 minutter var temperaturen inni bilen 50 grader. Isskulpturene startet å smelte med engang.

Testene ved værfabrikken, hvor Ford til daglig tester sine modeller under en rekke forskjellige værforhold, viser hvordan drivhuseffekten kan virke i en bil. Kortbølgestråler kommer inn gjennom vinduene og blir reflektert av seter og dashbord og varmer opp kupeen. 

Se videoen her:


Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no