Gå videre til innhold
Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Pressemelding -

Ford med ny konseptbil – fjerner stress og gjør deg til en bedre sjåfør

Med konseptbilen Mindfulness skal Ford fjerne stress og gjøre bilturen til en opplevelse. Stikkord er luftrenset kupé og seter som stimulerer pust og hjerterytme.

– Mindfulness hjelper mennesker til å bli mer fokuserte, roligere og klarere i tankene. Når du sitter bak rattet, kan mindfulness også hjelpe deg til å bli en bedre sjåfør. Du blir mer oppmerksom, reagerer raskere samtidig som du reduserer faren for å bli distrahert. Det gjør reisen tryggere og mer positiv for alle trafikanter, sier lærer i mindfulness og forfatter Mark Coleman. Han har utviklet meditasjonsguiden til Ford Mindfulness Car Concept som denne uken vises frem på den internasjonale utstillingen IAA Mobility i München i Tyskland.

Mange sjåfører bruker i dag mindfulness-teknikker uten å være klar over det, som å puste rolig i en stressende situasjon eller bare det å stoppe bilen for å nyte en vakker utsikt. The Mindfulness Concept Car er basert på SUV-en Ford Kuga, i tillegg tilfører den en rekke funksjoner og teknologier som gjør deg enda bedre egnet til å stresse ned.

En hygienisk og harmonisk kupé

 • Når du låser opp bilen med nøkkel eller app blir frisk og ren luft sendt inn i bilen via klimakontrollanlegget.
 • Høykvalitetsfilter hjelper med å fjerne alt støv, lukt, allergener og andre partikler på størrelse med bakterier.
 • UV-C lysdioder stopper reproduksjonen av virus og bakterier på smarttelefoner, skjermer og andre overflater, og gir en enda renere kupé.

Få den riktige stemningen

 • Stemningsbelysningen i kombinasjon med klimakontrollen gir deg en spesiell følelse i kupeen – for eksempel en lys morgenfølelse, en beroligende blå himmel eller en stjerneklar natt.
 • Førersete med sine fire aktuatorer kan både stimulere og gi tilbakemeldinger på pust og hjerterytme. Informasjonen vises på bilens skjerm.
 • Sjåføren tar på seg såkalte wearables som overvåker hjertefrekvens og gjør andre fysiske helsesjekker. Disse kan synkronisere hjerterytmen med aktuatorene i setet og stemningsbelysningen.
 • Interiøret er utviklet i bærekraftige materialer med naturlige farger i et bevisst design.

Nyt beroligende lyder og musikk

 • Med B&O Beosonic equalizeren kan du velge lydbilde tilpasset humør. Velg mellom «Bright», «Energetic», «Relaxed» eller «Warm».
 • Med B&O nakkestøttehøytalere kommer lyden nær ørene til både sjåfør og sidepassasjeren. Dette sammen med tak-høyttalere gir en utrolig lytteopplevelse.
 • Konseptbilen kommer med skreddersydde spillelister basert på situasjon og hvor du er. Kjører du langs kysten kan du lytte til bølgeskvulp, mens du i kø hjem fra jobb får beroligende musikk.

Hold deg rolig og uthvilt

 • Den adaptive klimakontrollen slipper ut kjølig luft, simulerer til dype åndedrag, etter at førerassistanseteknologien har hjulpet sjåføren med å unngå en mulig ulykkessituasjon, som for eksempel en nødbrems eller en unnamanøver.
 • «Powernap-funksjonen» for å ta pauser når du er på langtur sørger for at setet kan legges helt flatt, med nakkestøtte og lyder som hjelper deg til å sovne og våkne uthvilt etter en stund.
 • Spesifikke guider for yoga med lett fysisk trening og korte meditasjonsøkter kan du ta i bruk når du er parkert eller har stoppet.


– Disse førerassistansesystemene for kropp og sjel gjør at tid tilbragt bak rattet blir til egentid. Prinsippene som legges til grunn i denne unike bilen kan brukes også ellers i livet, ikke bare på den daglige kjøreturen, sier Carsten Starke, Technical Expert, Interior Materials & Experience, Research & Advanced Engineering hos Ford Europa.

Ford tilbyr allerede Mindfulness-trening til sine ansatte over hele verden.

– Fords mål med denne konseptbilen er å skape en opplevelse som oppmuntrer til større bevissthet. Med unike funksjoner og teknologier får både sjåfør og passasjerer en ny måte å være mer «mindful» på, ikke bare i en Ford, men også ellers i livet, sier Mark Higbie, Senior Adviser, Ford Motor Company. Han hjalp til å få på plass mindfulness for ansatte i Ford verden over. 

Se video om Mindfulness Concept Car her: 

Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no