Gå videre til innhold
Ford tar selvkjørende parkering til et nytt nivå: Bilen gjør hele parkeringsjobben selv

Pressemelding -

Ford tar selvkjørende parkering til et nytt nivå: Bilen gjør hele parkeringsjobben selv

Sammen med flere partnere skal Ford demonstrere hvordan du ved hjelp av FordPass-appen i fremtiden skal kunne etterlate bilen ved innkjøringen til parkeringshuset, la den kjøre inn selv, finne en ledig plass og parkere på egenhånd.

Som en av partnerne i et samarbeid med German Association of the Automobile Industry, har Ford gått sammen med teknologiselskaper, som Bosch, for å demonstrere mulighetene som ligger i tilkoblede biler som kommuniserer med infrastrukturen i et parkeringshus.

Ford viser hvordan det nye systemet «Automated ValetParking» virker på den internasjonale bilmessen i München i Tyskland. Messen avholdes fra den 6. september i år.

– Demonstrasjonen viser at førerløs parkering er en realitet, og at dette har en rekke fordeler utover komfort, at det er praktisk og tidsbesparende. Om du er på en flyplass eller på et kjøpesenter kan parkering snart gjøres langt mer effektivt, med kontaktløs innkjøring, betaling og utkjøring. Å ha biler som kjører endeløst rundt i parkeringshuset for å lete etter en passende parkeringsplass vil snart være et fenomen som tilhører fortiden, sier Joseph Urhahne, Automated Driving, Research & Advanced Engineering i Ford Europa.

Sensorteknologi i parkeringshuset styrer bilen uten sjåføren

Med denne teknologien, som foreløpig er på forsknings- og demonstrasjonsstadiet, er det sensorer i parkeringshuset som tar over kontrollen på bilen og kjører den uten sjåfør, rundt i parkeringshuset. Dette skjer ved hjelp av kommunikasjon mellom bil og infrastruktur. Sensorer registrerer og hjelper bilen til å finne en ledig parkeringsplass. Hvis noe dukker opp i veibanen rundt bilen, som en fotgjenger eller en annen bil, så stopper bilen av seg selv.

Sjåføren forlater bilen i et oppmerket område og starter den automatiske prosessen for å finne en ledig parkeringsplass i parkeringshuset fra Ford Pass-appen på sin mobil. Når du igjen vender tilbake til parkeringshuset kan du kalle på bilen med appen, så møter den deg på samme sted som den slapp deg av.

Når bilen står parkert åpner systemet også for at bilen kan åpnes for å ta imot pakkeleveringer, eller om du trenger andre tjenester som bilvask eller lading.

Opptil 20 % bedre utnyttelse av parkeringsplassene

I Europa er standardmålet på en parkeringsplass i dag på 2,44 meter ganger 4,88 meter. Samtidig har bilene som bruker dem blitt stadig større over flere år. Med den automatiske parkeringshjelpen kan opptil 20 % flere biler få plass i et parkeringshus, uten at risikoen for skader, for eksempel at noen slår bort i bilen ved siden av med døren, øker.

Løsningen krever at det blir installert sensorer i eksisterende parkeringsanlegg eller at dette legges opp når nye bygges. Systemet vil kunne brukes av alle biler med automatgir, elektronisk stabilitetskontroll, elektrisk parkeringsbrems og filsentrering. Den eneste forutsetningen er at det blir installert en smart kommunikasjonsenhet på bilen som åpner for kommunikasjonen med sensorene i parkeringshuset.

Åpner unikt testsenter for forskning på parkering, logistikk og elbillading

Ford åpner også et eget unikt forskningssenter, Detroit Smart Parking Lab, neste måned. Her vil avanserte teknologier innenfor parkering, logistikk og elbillading testes ut i et fysisk miljø. Senteret vil også kunne brukes av andre for å samarbeide om å finne de beste løsningene innenfor de ulike områdene i et ekte testmiljø.

Se video av demonstrasjon her:  


Emner

Kategorier


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no