Gå videre til innhold
Ford tester robotladestasjon hvor du ikke trenger gå ut av bilen for å lade

Pressemelding -

Ford tester robotladestasjon hvor du ikke trenger gå ut av bilen for å lade

Ford har nå utviklet en prototype på en robotladestasjon hvor føreren ikke trenger å gå ut av bilen, men starter ladingen fra sin egen mobiltelefon. På sikt kan teknologien i kombinasjon med selvkjørende biler gjøre at hele ladeprosessen kan bli helautomatisk.

Selv om det å lade en elbil blir sett på som en enkel oppgave for de fleste, kan det være en utfordring for mennesker med nedsatt funksjonsevne, mobilitetsutfordringer og eldre. Robotladestasjonen Ford nå tester, er en del av et større forskningsprosjekt for å utvikle automatiske ladeløsninger for elektriske biler og fullautomatisert lading for selvkjørende biler.

– Vårt mål er at alle skal kunne forflytte seg fritt rundt. Akkurat nå er det å fylle opp en bensin-/dieselbil eller lade opp en elektrisk bil en utfordring for noen sjåfører. Med robotladestasjonen blir dette enklere, sier forskningsingeniør hos Ford Europas Research and Innovation Center, Birger Fricke.

– Trenger ikke være avhengig av andre for å lade opp bilen

Når robotladestasjonen blir aktivert åpner det seg et deksel og ladarmen finner selv veien til ladekontakten på bilen ved hjelp av et lite kamera. Via FordPass-appen kan deltakerne i pilotprosjektet overvåke ladestatusen. Når ladingen avsluttes, kobler den fra bilen og går tilbake til utgangsposisjonen.

– Jeg stoppet å fylle opp tanken på bilen min for flere år siden. Det gjør ektemannen min for meg. Det ble rett og slett for krevende. Med robotladestasjonen trenger jeg i fremtiden ikke lenger være avhengig av andre for å få gjort dette, sier Angela Aben. Hun jobber med kommunikasjon i Ford Europa og er rullestolbruker.

Robotladestasjonen, som er spesialutviklet ved universitetet i Dortmund i Tyskland, kan også i fremtiden installeres både på handikapplasser, parkeringshus og i private hjem. Teknologien kan også støtte raskere lading av elbiler i fremtiden.

Kan sende bil uten sjåfør for å lade i fremtiden

I fremtiden kan også hele ladeprosessen bli helautomatisert, med minimal eller ingen involvering fra føreren. Føreren av bilen sender simpelthen sin selvkjørende bil til ladestasjonen for så å kalle den tilbake når ladingen er fullført.

Forskningsprosjektet er en del av Fords storstilte elektrifiseringsplan. Et oppfølgingsprosjekt med hurtigladenettverket IONITY skal se på hvordan robotladestasjonen ytterligere kan forbedres.

Fords raskt voksende «Blue Oval Charging Network» gir allerede kunder tilgang til mer enn 300 000 ladere i hele Europa. For å hjelpe førerne med å finne ladestasjoner og betale for ladingen, kan Ford Charge Assist nås ved bruk av berøringsskjermen i biler med Ford SYNC 4 infotainment-system.

Se video av robotladestasjonen her: 

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no