Gå videre til innhold
Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslippsteknologier lønnsomme

Pressemelding -

Ford blir med i First Movers Coalition: Vil gjøre nullutslippsteknologier lønnsomme

Ford Motor Company, den amerikanske største bilprodusenten i USA, har annonsert at de vil delta i First Movers Coalition, et initiativ som ledes av det amerikanske utenriksdepartementet og World Economic Forum. Målet er sammen å skape et marked for innovative og rene energiteknologier.

Koalisjonen består av mer enn 50 selskap med en samlet markedsverdi på rundt 8,5 billioner dollar. Sammen vil de bruke sin innkjøpsmakt og leverandørkjeder for å skape et marked for innovative og rene energiteknologier.

– Ford har en historie med å være tidlig ute med å støtte tiltak som gir en mer bærekraftig bilindustri. Ved å bli en del av First Movers Coalition så retter vi oss nå mot våre leverandørkjeder ved å love å investere mer i lavutslipp aluminium og ­stål. Sammen har denne koalisjonen muligheten til å bidra til null utslipp fra transportsektoren i fremtiden. Det er bra både for jorda, menneskeheten og vår forretningsvirksomhet, sier Ford Chief Government Affairs Officer Chris Smith.

Ford produserer flere biler i USA, og har flere ansatte i Amerika enn noen annen bilprodusent.

Ford forplikter seg til at minst 10 % av alt stål og aluminium de kjøper, vil ha nær null karbonutslipp i løpet av 2030. Selskapet jobber også mot å oppnå global karbonnøytralitet for sine biler, fabrikker og leverandørkjeder før 2050.

Vil skape et grunnlag for kommersielt levedyktig lavutslipp aluminium og stål

– Hvis vi investerer i de riktige teknologiene og får de oppskalert i løpet av de neste tiårene er det mulig å redusere utslippene til netto null i løpet av 2050. Ved å delta i First Movers Coalition, signaliserer Ford til markedet at vi vil jobbe sammen med andre for å skape kommersielt levedyktig lavutslipp aluminium og stål. Dette har potensiale til å hjelpe å bygge en netto-nullutslippsøkonomi, sier Ford Director of Supply Chain Sustainability Sue Slaughter.

Skal vinne markedet for elektriske og tilkoblede biler

For å konkurrere og vinne i et helt nytt marked som består av elektriske og tilkoblede biler, planlegger Ford å investere mer enn 50 milliarder dollar fra 2022 til og med 2026, for å utvikle både de elektriske bilene og batteriene til disse. Selskapet vil utføre dette fra noen av de mest avanserte og effektive bilfabrikkene i verden. Dette vil også skape tusenvis av nye jobber og bygge en bærekraftig og etisk leverandørkjede.

Ford resirkulerer allerede opp mot 9 millioner kg aluminium hver eneste måned på sine fabrikker Dearborn Stamping, Kentucky Truck og Buffalo Stamping. Å produsere resirkulert aluminium bruker bare 5 % av energien som må til for å produsere ny aluminium.

Står samlet for 30 % av de globale utslippene

First Movers Coalition, som ledes av World Economic Forum og amerikanske myndigheter, fokuserer på sektorer som aluminium, luftfart, kjemikalier, betong, shipping, stål og tungtransport. Samlet anslås det at disse står for 30 % av de globale utslippene. Denne andelen er forventet å øke til 50 % halvveis i dette århundre, om ikke det skjer en rask overgang til renere teknologier. Ifølge World Economic Forum står bare aluminium alene for 2 % av de globale utslippene.

Ford deltar også i RouteZero, et globalt samarbeid hvor det jobbes for at alle nye biler globalt skal være nullutslippsvarianter innen 2040, og ikke senere enn 2035 for ledende markeder. Ford annonserte også i mars i år at de i Europa har som mål at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører er karbonnøytrale innen 2035.

Les mer om First Movers Coalition her.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company (NYSE: F) er et globalt selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA som forplikter seg til å skape en bedre verden, hvor alle kan forflytte seg som de vil og følge sine drømmer. Selskapets Ford+ plan for vekst og verdiskapning, kombinerer eksisterende ressurser, nye muligheter og en «always-on» relasjon med kundene som vil berike deres opplevelser og øke kundelojaliteten. Ford utvikler, produserer, markedsfører og har service på sine tilkoblede, og i økende grad elektrifiserte, personbiler og nyttekjøretøy: Fords lastebiler, nyttekjøretøy, personbiler og Lincolns luksusbiler. Selskapet har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, tilkoblede tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler og finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford har cirka 183.000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, deres produkter og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 41.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no