Gå videre til innhold
Helelektrisk fremtid: Den helelektrisk SUVen, Mustang Mach-E er bare en av mange miljøinitiativ Ford har kommet med den siste tiden. Her fra verdenspremièren i Los Angeles denne måneden.
Helelektrisk fremtid: Den helelektrisk SUVen, Mustang Mach-E er bare en av mange miljøinitiativ Ford har kommet med den siste tiden. Her fra verdenspremièren i Los Angeles denne måneden.

Pressemelding -

Ford blir en del av et stort europeisk miljøinitiativ

Ford Motor Company er nå en del av «New Deal for Europe». Dette initiativet skal legge til rette for mer samarbeid og innovasjon for en bærekraftig fremtid, og er svært viktig for et selskap som lenge har satt fokus på nettopp bærekraft.

«New Deal» oppfordrer både næringslivet, myndighetene, organisasjoner og politikere til å jobbe sammen for å utvikle en omfattende Sustainable Europe 2030-strategi basert på FNs bærekraftmål og den internasjonale klimaavtalen fra Paris. Strategien skal balansere hensynet til miljø, økonomi og sosiale behov, samtidig som den skal takle de utfordrende klimaendringene.

Initiativet ble startet av CSR Europe, det europeiske næringslivsnettverket for Corporate Sustainability and Responsibility. Det har til nå knyttet til seg mer enn 250 toppledere, inkludert toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

Fra egeninteresse til alles interesse

- Når næringslivet og myndighetene introduserer bærekraftmål, så har de en tendens til å sette egeninteresser først. Klimaforandringen rammer oss alle. Det gjør det nødvendig å handle i alles interesse. Det finnes ikke noen bedre måte å gjøre dette på enn å oppfordre til et bredt samarbeid på tvers av bransjer, kommuner og landegrenser. Dette vil ha en langt større effekt for å hjelpe oss til å nå våre bærekraftmål, sier Rowley.

De som har forpliktet seg til initiativet kommer fra en rekke bransjer, og er den bredeste sammenslutningen av toppsjefer som noensinne er mobilisert i Europa. På veien mot å utvikle Sustainable Europe 2030-strategien skal både næringslivet og myndigheter danne samarbeidsplattformer og finansieringsmodeller for å utvikle en bærekraftig økonomi.

Engangsplast blir gulvmatter: Ved å bruke engangsflasker i plast til å lage gulvmattene i kompakt-SUVen Ford EcoSport, sparer Fords smarte gjenbruk miljøet for mer enn 650 millioner halvliters plastflasker.

Kutt i bruk av engangsplast og 100 % fornybar energi i produksjon

Ford har i 20 år publisert sin bærekraftrapport. Her setter selskapet sine bærekraftmål hvert år. Noen av de viktigste målene er å ikke lenger bruke engangsplast i produksjonen innen 2030, og å bruke 100 % fornybar energi i alle sine fabrikker over hele verden innen 2035. Ford har også utgitt en egen rapport om klimaforandringene.

I mer enn 10 år har Ford bare brukt fornybar energi ved alle sine anlegg i Køln i Tyskland. 

Tidligere i år bestemte Ford seg for at alle selskapets kommende modeller skal ha en elektrifisert variant. Selskapet skal lansere 17 elektrifiserte modeller i Europa før 2023. Nylig lanserte de også sin helelektriske SUV, Mustang Mach-E. Den har opptil 600 kilometers rekkevidde, kommer med tohjuls- og firehjulstrekk, og har startprise fra 412 000 kroner.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Ford har 194 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca.50.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 64.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 20 produksjonsenheter (hvorav 13 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no