Gå videre til innhold
Ford og Google inngår stort samarbeid om digitale løsninger i Fords biler

Pressemelding -

Ford og Google inngår stort samarbeid om digitale løsninger i Fords biler

Ford og Google annonserte i dag et unikt strategisk partnerskap som skal ta Fords biler til et nytt nivå. Ford utpekte også Google Cloud som sin foretrukne skyleverandør. Dette vil gjøre at de fullt ut får utnyttet Googles verdensledende ekspertise på data, kunstig intelligens og maskinlæring.

Som et ledd i den 6-årige partnerskapsavtalen vil millioner av nye Ford og Lincoln-kjøretøy i alle prisklasser også komme med Android-operativsystem med Googles apper og tjenester fra 2023.

For å sikre at innovasjonen skjer kontinuerlig, har Ford og Google etablert «Team Upshift». Dette teamet vil utnytte begge partnernes ekspertise for å danne et grunnlag for enda bedre persontilpassede brukeropplevelser og utvikle nye datadrevne løsninger. Team Upshift kan jobbe med forskjellige prosjekter som kan omhandle alt fra å utvikle nye måter å kjøpe bil på til nye datadrevne eierskapsløsninger.

Overlegne kundeopplevelser og modernisert forretningsdrift

– Ford fortsetter den største forandringsprosessen i vår historie, med både elektrifisering og tilkoblede og selvkjørende biler. Samtidig vil Google og Ford etablere et samarbeid om innovasjon som virkelig sørger for at vi kan levere en overlegen kundeopplevelse og modernisere vår forretningsdrift, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

– Gjennom 120 år har Ford ledet an utviklingen innenfor bilindustrien fra det første samlebåndet til det siste innen førerassistanseteknologier. Vi er stolte over å bli partner med Google for derved å sørge for at det beste innenfor kunstig intelligens, dataanalyse og skyplattformer skal bidra til å utvikle Fords forretningsvirksomhet og utvikle avanserte førerassistanseteknologier for å øke trafikksikkerheten og holde kundene tilkoblet på veien, sier Sundar Pichai, CEO i Google og Alphabet.

Google Cloud åpner for en rekke nye muligheter

Som en foretrukken skyleverandør vil Google allerede senere i år bistå Ford med å øke digitaliseringstakten, modernisere operasjoner og levere tilkoblede kjøretøyteknologier med sin sikre og pålitelige skyløsning.

Med Google Cloud planlegger Ford å:

  • Ytterligere forbedre kundeopplevelsen med teknologi og personifiserte tjenester.
  • Øke moderniseringstakten av produktutviklingen, produksjonen og leverandørkjeden. Dette inkluderer å se nærmere på hvordan bruk av Google Vision AI (kunstig intelligens) kan brukes til opplæring av ansatte og enda mer pålitelig ytelse for fabrikkutstyret. 
  • Raskere innføre datadrevne forretningsmodeller som skal gjøre at kunder mottar sanntidsvarsler om vedlikeholdsbehov og andre viktige beskjeder om bilen sin.

Ford og Google har også en felles visjon om å levere gode, trygge og mer effektive tilkoblede kjøretøyopplevelser som er utviklet for å forstyrre sjåføren minst mulig og sørge for, med OTA-oppdateringer (Over The Air) at kundene alltid har det siste av teknologi tilgjengelig i bilen sin.

Android vil gi unike digitale opplevelser i alle Fords modeller

I 2023 vil alle Ford og Lincoln-kunder også dra nytte av en unik digital opplevelse utviklet på operativsystemet Android, med Googles apper og innebygde tjenester. Det inkluderer blant annet kartverk i verdensklasse og teknologi for stemmestyring.

  • Med Google Assistant kan sjåføren ha øynene på veien og hendene på rattet. Bilens systemer styrer du med stemmen.
  • Med Google Map som det grunnleggende navigasjonssystemet kan sjåføren komme raskere frem dit de skal med informasjon i sanntid om trafikken, automatisk omdirigering, kjørefeltvalg også videre.
  • Med Google Play får sjåføren tilgang til alle sine favorittapper – om det er for å høre på musikk, lydbok, podcast eller andre ting. Disse appene er alle optimalisert for bruk i biler.

Med Android i bilene har også Ford og tredjepartsleverandører muligheten til stadig å utvikle nye apper for å gi bileierne en enda bedre og mer personlig eieropplevelse.

– Vi er svært opptatt av å utvikle produkter og tjenester fra Ford som brukerne «bare må ha.» Med denne integrasjonen åpner vi for denne utviklingen samtidig som Ford og Lincoln-kunder sømløst får tilgang til Googles verdensledende  og smarte apper og tjenester, sier, toppsjefen i Ford Jim Farley.

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 58.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide anlegg og 7 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no