Gå videre til innhold
Starter prosjekt med hjemlevering av pakker - direkte til din bil

Pressemelding -

Starter prosjekt med hjemlevering av pakker - direkte til din bil

I samarbeid med den ledende hjemleveringstjenesten Hermes starter Ford nå et pilotprosjekt i utvalgte områder i London hvor pakker skal leveres direkte til mottakerens bil på deres hjemmeadresse.

Med prosjektet «Secure Delivery to Vehicle» blir også leveringene raskere, da budbilsjåføren slipper å banke på dører, gå i trapper eller finne en nabo som kan ta imot pakken dersom mottakeren ikke er hjemme.

– Sammen med Hermes ser vi på flere forskjellige sikre og effektive måter å levere pakker til kunder på. Å gjøre om en bil til et leveringspunkt gjør det enkelt for kunden å ha kontroll på pakken sin og hente den når det passer dem, sier director, Enterprise Connectivity i Ford Europa, Mark Harvey.

Muligheten for å få pakken levert direkte til bilen blir tilbudt kundene i forsøket gratis gjennom FordPass-appen på deres mobiltelefon. Håpet er at pilotprosjektet også utvides til å kunne både øke antallet som deltar i forsøkene, samt tilby retur av varer fra bilen og levering til bilen når den for eksempel er parkert på mottakerens jobbadresse.

Når de som deltar i prosjektet handler hos enkelte leverandører som deltar i prosjektet, vil levering til bil være standard for hvordan de mottar pakken sin. De vil også dele detaljer om hvor bilen er parkert.

Låser opp med engangskode generert fra pakkens strekkode

Når budbilsjåføren er 300 meter fra det eksakte stedet hvor bilen står, vil plasseringen til bilen bli delt på Hermes app. Inntil 50 meter fra bilen skanner budbilsjåføren strekkoden på pakken, får en engangskode som låser opp bilen, og legger fra seg pakken i bilens bagasjerom. Deretter låser sjåføren mottakerens bil. Skulle de glemme dette, vil bilen automatisk låses en gitt tid etter at bakluken på bilen er lukket.

Både å registrere bilens nøyaktige plassering og muligheten for å låse bilen opp og igjen er muliggjort ved å gi tilgang til dette fra mottakerens FordPass-app. Er ikke bilen nærmere hjemmet enn 300 meter vil pakken i stedet bli levert på døren til mottakeren. Det samme gjelder for pakker som er for store til å få plass i bilen.

– Vi vil hele tiden utforske nye og innovative leveringsmetoder som skal gjøre det enklest mulig for kundene våre å motta pakker, og ser ett stort potensial i dette prosjektet. Denne leveringsmetoden kommer i tillegg til alle de andre mulighetene vi har i dag, sier Lynsey Aston, Head of Product, Innovation and Onboarding, Hermes UK.

Bredt samarbeid for mer effektiv og bærekraftig direktelevering

The Secure Delivery to Vehicle-prosjektet er bare en av flere eksempler på samarbeidet mellom Ford og den britiske hjemleveringstjenesten. De to selskapene samarbeider om et forskningsprosjekt for bedre å se potensialet som selvkjørende biler kan ha når det gjelder varelevering på døren. De har også sammen utviklet programvare som koordinerer budbilen med bud til fots for å gjøre levering i byer smartere og mer bærekraftig.

Se video av hvordan det fungerer her:

Emner


Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 43.000 ansatte ved sine heleide anlegg og konsoliderte fellesforetak. De har rundt 55.000 ansatte når ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 14 produksjonsenheter (hvorav 10 er heleide anlegg og 4 er ukonsoliderte fellesforetak). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kontakter

Anne Sønsteby

Anne Sønsteby

Pressekontakt Informasjonsdirektør Ford Motor Norge +47 - 905 10 518

Relatert innhold

Velkommen til Ford Motor Norge AS!

Som et globalt selskap er det viktig for oss å ha standarder som vi kan rette oss etter - og som andre kan benytte for å bedømme oss.

Vår visjon: Å bli verdens ledende leverandør av biler og bilrelaterte tjenester.

Vår oppgave: Vi er en stor og global familie med en stolt arv, hvor vi arbeider samvittighetsfullt i våre bestrebelser på å tilby førsteklasses produkter og tjenester.

Vårt verdigrunnlag: Vi gjør det som er riktig for våre ansatte, for miljøet og samfunnet, men først og fremst for kundene våre.

Les mer på www.ford.no